reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
do lekarza musisz się udac i on musi się podpisac i pieczątkę przybic. :tak::tak:
a z tym drugim to nie wiem :no:
kurcze ale to zaden formularz,nawet nie ma miejsca na pieczatke lekarza.
no nic ,K.zadzwoni jak wroci z pracy,bo ja to sie przez tel z nimi nie dogadam :-(
kurcze....moze to zalezy od tego gdzie sie mieszka Ja mieszkam na wsi i tutaj w HC babeczka od spraw socialnych itp urzeduje 1 dzien w tygodniu przez godzine :baffled::baffled::dry::dry: wiec moze dlatego czekam tak dlugo..... musze tam zadzwonic jak bedzie ta babeczka
u mnie tez przyjmuje tylko raz w tygodniu,ale jak ja chce cos zalatwic np w inny dzien to jezdze do glownej ich siedziby,do ktorej tak czy siak wysylaja papiery,nawet przyjmujac w moim miasteczku,bo nalezy ono do county Wexford i wszystko tam wlasnie idzie.
moze i Ty powinnas sprobowac to w ten sposob zalatwic.
albo pojechac i zapytac sie o co chodzi

kurcze....moze to zalezy od tego gdzie sie mieszka Ja mieszkam na wsi i tutaj w HC babeczka od spraw socialnych itp urzeduje 1 dzien w tygodniu przez godzine :baffled::baffled::dry::dry: wiec moze dlatego czekam tak dlugo..... musze tam zadzwonic jak bedzie ta babeczka
dzindusia-ja tez mieszkam na wsi..mysle ze to nie ma znaczenia:no:to ze przyjmuje interesantow raz w tyg. nie ma zwiazku z wydawaniem kart.Jestem prawie pewna ze powodem jest ich zaniedbanie..ja sie ciagam z paszportem i jestem wsciekla,bo robia problemy pomimo iz sie jawnie nalezy!ide bo zaraz przeleje sowja zlosc tutaj i mnie zbanuja:-D

bede musiala to sprawdzic......:dry: ehhh to zalatwianie tu czegokolwiek ostatnio graniczy z cudem :baffled: tez czekam na paszport Jeszcze nie dostalam zadnej odpowiedzi Ciekawe co wymysla...... Masakra

fenix ja zawsze mam taką właśnie forme,a nie ma tam czegoś takiego ze zaznaczasz ze jesteś z EU??lekarz da rade sie tam podpisac:)))a może zaznaczyłaś inny kwadrat ostatnio i dlatego myślą ze ty spoza EU??

fenix ja zawsze mam taką właśnie forme,a nie ma tam czegoś takiego ze zaznaczasz ze jesteś z EU??lekarz da rade sie tam podpisac:)))a może zaznaczyłaś inny kwadrat ostatnio i dlatego myślą ze ty spoza EU??
pszy raz dostalam taki list.
moj K. dzwonil tam i popelnili blad.
kazali napisac ze jestem polka i ze jestem z kraju EU a tamto wykreslic.
a odnosnie lekarza to mam podac dane,nr tel i adres ,nie musze do niego isc.

Witajcie dziewczyny jestem nowa na forum, naczytałam się już tylu informacji na temat praw przysługujących ciężarnym że aż mnie głowa boli.Co będzie najlepszym rozwiązaniem w mojej sytuacji. Jestem na początku ciąży od tygodnia przebywam na chorobowym i muszę zdecydować czy pociągnąć na chorobowym do końca ciąży czy jak się dobrze poczuję wrócić do pracy? no właśnie i tu powstaje pytanie co na to mój pracodawca czy ze względu na ciężkie warunki sami mi podziękuje. I co wtedy czy lepiej zostać na chorobowym czy iść na H&S, a co z prawem do urlopu wypoczynkowego który mam zapisany na sierpień. Dziewczyny napiszcie proszę jakie macie doświadczenia w tym temacie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Witajcie dziewczyny jestem nowa na forum, naczytałam się już tylu informacji na temat praw przysługujących ciężarnym że aż mnie głowa boli.Co będzie najlepszym rozwiązaniem w mojej sytuacji. Jestem na początku ciąży od tygodnia przebywam na chorobowym i muszę zdecydować czy pociągnąć na chorobowym do końca ciąży czy jak się dobrze poczuję wrócić do pracy? no właśnie i tu powstaje pytanie co na to mój pracodawca czy ze względu na ciężkie warunki sami mi podziękuje. I co wtedy czy lepiej zostać na chorobowym czy iść na H&S, a co z prawem do urlopu wypoczynkowego który mam zapisany na sierpień. Dziewczyny napiszcie proszę jakie macie doświadczenia w tym temacie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
witaj!skoro masz ciezkie warunki pracy pracodawca zobowiazany jest przeniesc Cie na stanowisko nie zagrazajace Twojej ciazy,a jesli nie jest w stanie-wyslac Cie na H&S.Moze zostaw decyzje w jego rekach,zobaczysz jak to rozwiaze.
co masz na mysli z tym 'zapisanym urlopem'?

reklama
Do góry