reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a masz umowe,gdzie byloby napisane w jakim wymiarze jestes zatrudniona?bo to chyba tylko to..:sorry2:-tak mi sie wydaje..
gdzieś tam kiedyś miałam:zawstydzona/y::-(
ale chyba mi przepadła.. właśnie jej szukałam i nic...:baffled:

szkoda że nic o tym nie wspomnieli w CI:sorry2:
no trudno , spróbuję z nią o tym pogadać.. ciekawe czy będzie się jeszcze upierać że nie da mi tyle...:dry:

reklama
hmmm... to może przez to musisz dłużej poczekać. a nie możesz podejść tam i zapytać? moja współlokatorka tez nie ma MC, ale dostała EHIC.

no i doczekałam się.
właśnie dostałam list w sprawie ChB,chcą potwierdzenia .
nie bardzo rozumiem o co chodzi,bo z tego co pamiętam moja siostra dostala inny list.
chodziło o to samo,ale w liście tym był form który jej facet miał wypełnic w pracy.
odesłali i kaskę dostała normalnie.
a ode mnie chcą :
For children under five yeras old ,please provide details of the doctor they attend or the details of the playschool/creche they attend if applicable.
to co mam wziac od lekarza??jakies zaswiadczenie ze dzieco tutaj jest ??czy mam podac tylko detale lekarza??
wymagaja tez wpisania Dept of Justice Reference Number - a to co jest??

pszy raz dostałam taki list od nich i nie wiem o co biega :-(

no i doczekałam się.
właśnie dostałam list w sprawie ChB,chcą potwierdzenia .
nie bardzo rozumiem o co chodzi,bo z tego co pamiętam moja siostra dostala inny list.
chodziło o to samo,ale w liście tym był form który jej facet miał wypełnic w pracy.
odesłali i kaskę dostała normalnie.
a ode mnie chcą :
For children under five yeras old ,please provide details of the doctor they attend or the details of the playschool/creche they attend if applicable.
to co mam wziac od lekarza??jakies zaswiadczenie ze dzieco tutaj jest ??czy mam podac tylko detale lekarza??
wymagaja tez wpisania Dept of Justice Reference Number - a to co jest??

pszy raz dostałam taki list od nich i nie wiem o co biega :-(

chodzi o podpis gp do ktorego chodzisz z dzieckiem a to drugie to brzmi groznie ale pojecia nie mam czemu tego wymagaja od ciebie:sorry2:

reklama
fenix wygląda na to,że CHB potraktował was jako obywateli spoza EU :szok:
"The Department of Justice Reference Number begins with ‘69/’ and is issued to all non-EEA/Swiss nationals residing in Ireland. It can be found on their Garda (GNIB) Registration Card " :dry:
choc to taki sobie przykład tego..

chyba musisz zadzwonic do CHB i pogadac z nimi bo w zasadzie co miałabyś robic w departamencie sprawiedliwości :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry