reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

nieee nie dała mi za te dni wolnego w zamian...
czyli kaska:-D jak mi to wszystkopowypłaca to będe bogata:-D:-D:-D

ale Ty to numery niezłe poodwalałaś.. heheh
nie powiem.... :-D
ja jak nic nie wiedziąłam to się nie odzywałam:zawstydzona/y: bo mi było głupio że mnie przegada..
zresztą teraz wiem i też próbuje mnie przegadać..
ale jak będe miała linki...:-D:-p to podrukuję pozaznacczam... i niech spie***
i płaci za to co mi się należy:-D czarno na białym napisane;-)
jutro do niej pójdę z tym wszystkim:-D

reklama
Dziewczynki jak to jest gdy np.mam zaświadczenie lekarskie,że nie mogę wykonywać danej pracy i muszę się zwolnić-dostaję odprawkę od szefa czy nie?

nieee nie dała mi za te dni wolnego w zamian...
czyli kaska:-D jak mi to wszystkopowypłaca to będe bogata:-D:-D:-D

ale Ty to numery niezłe poodwalałaś.. heheh
nie powiem.... :-D
ja jak nic nie wiedziąłam to się nie odzywałam:zawstydzona/y: bo mi było głupio że mnie przegada..
zresztą teraz wiem i też próbuje mnie przegadać..
ale jak będe miała linki...:-D:-p to podrukuję pozaznacczam... i niech spie***
i płaci za to co mi się należy:-D czarno na białym napisane;-)
jutro do niej pójdę z tym wszystkim:-D
:zawstydzona/y:ja nie zrobilam tego specjalnie:no:To bylo zanim dostalam kwalifikacje do ilness benefit,a wtedy tak naprawde nie wiedzialam na co ide..a na BB mnie jeszcze nie bylo zeby sie dowiedziec co i jak;-):sorry2::-D
W takim razie nie drukuj jej nic o sick leave,bo to Ciebie nie dotyczy (zamieszalam z tym:sorry2:),jedynie H&S.No i info o bank holidayach..
Rzeczywiscie troche gotowki Ci wplynie,jesli sie uda wszystko:tak:;-)Ja tez troche dostac powinnam,ale zobaczymy jak to wyjdzie...;-)
POWODZENIA!

Walczcie dziewczyny i nie odpuszczajcie !! z nimi trzeba stanowczo Trzymam kciuki za was:tak::tak:

POMOCY!! pilnie potrzebny telefon do ''decyzjii'' o JA w dublinie

Ostatnia edycja:
madbebe, spoko
ten sick to był ten drugi cytat co mi podałaś z tych 2 tak|??

wydrukuję tyklko ta na H&S:tak:

a wiem że nie zrobiłaś tego specjalnie:tak:

doozdusia ja nie znam takiego nr...przykro mi:-(

dzindusia-ja tez Ci nie pomoge,niestety:sorry2:
Ka.M`cia-bez tego,ktory mowi ile max tygodni trzeba byc na sick leave,zeby miec wyplacone sianko za BH..:tak:

pozbierałam już wszystko do kupy..
ale nie mogę znaleźć tego co mi któraś(chyba madbebe:happy2:) pisała o płatnym 2 tygodniowym urlopie na Macierzyńskim...
chciałabym jeszcze raz zobaczyć ten cytat(jeśli można )

nie bardzo wiem o co pytasz..:blink::sorry2:
czy chodzi Ci o to ze podczas macierzynskiego nalicza Ci sie platny urlop?
Public holidays and annual leave

You are entitled to leave for any public holidays that occur during your maternity leave (including additional maternity leave). The right of employees to leave for public holidays is set down in Section 21 of the Organisation of Working Time Act 1997.
Time spent on maternity leave (including additional maternity leave) is treated as though you have been in employment, and this time can be used to accumulate annual leave and public holiday entitlement
http://www.citizensinformation.ie/c...-and-holidays/maternity_leave?set_language=en

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry