_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
dziękuję
póki co nikt nie odbiera...:-(
póki co nikt nie odbiera...:-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ah bo to dzisiaj sobota... myślałam że piąteki raczej w soboty nie odbiorą.
Kamcia współczuję :-(
a dlaczego skoro ciągle jestem zatrudniona?? az do powrotu...Ka.M`cia czekam na wieści jak się już czegoś dowiesz. Byłam 28 tyg na chorobowym potem 26 tyg na macierzyńskim i również mój pracodawca nic nie płacił za mnie. Zwolniłam się, dostałam normalnie P45 pieniążki za urlop i świeta podczas macierzyńskiego i tyle. Ale jak rozmawiałam z kobietą z Citizens Information to mi powiedziała że jak pracodawca nie płaci mi za chorobowe lub macierzynskie to składek też nie będzie opłacał, że to social automatycznie przyznaje mi te składki ale nie sa one widoczne w P45 czy w P60 tylko u nich w systemie. Wiec już sama nie wiem. Zobaczymy czego Ty się dowiesz.
to Ty chyba mówisz o tym bezpłatnym dodatkowym macieżyńskim...??Nie mam pojęcia jak to działa, na P45 jest zaznaczone ze pracowałam dla swojej firmy od stycznia do maja 18 tyg z czego tylko 2 były opłacane przez pracodawce a reszta to macierzynskie. Te 2 tyg to wlaśnie za zaległy urlop który należał mi się po macierzyńskim.
to Ty chyba mówisz o tym bezpłatnym dodatkowym macieżyńskim...??
bo zwyłe to jest dłużej niż 16 tyg
aha to masz tak samo jak ja macierzyńskie..Nie, mówie o normalnym macierzyńskim. Tyle ze P45 dostalam za ten rok a macierzynskie zaczelam w listopadzie 2009 wiec od listopada do konca grudnia macierzynskie mam zaliczone w p60 za 2009 rok a reszte od stycznia do maja w P45 za 2010 rok (dlatego tylko 18 tygodni). Nie brałam dodatkowego bezpłatnego macierzynskiego.
nie martw sie!stres i nerwy nic tu nie wskorajaaha to masz tak samo jak ja macierzyńskie..
to nie wiem jak to ze mną będzie...
nie znam sie na tyle zeby powiedziec kto je odprowadza,ale jak widac KTOS na pewnoSkładki na ubezpieczenie społeczne (PRSI): podczas otrzymywania zasiłku macierzyńskiego za pracownicę automatycznie odprowadzane są składki PRSI.