reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Ja odnosnie MC........pisalam kiedyz ze przyslali mi taka kartke zeby mi pracodawca wypenil....pytalam Was co mam z tym zrobic ale nie uzyskalam odpowiedzi:-( dobra pominmy to........wyslalam im kopie decyzji z SW ze 3tyg temu.
Nie wiecie jak dlugo bede czekac na jakies pismo od nich???
Mam nadzieje ze nie kolejne 3m:cool2:

reklama
Ewelcia pewnie nikt Ci nie odpowiedział bo nie wiedział.
teraz to też loteria,oni chyba nie mają jakiś sztywnych reguł co do odsyłania formularzy,powiadomiec etc.
Najlepiej tam zadzwonic.
Mój M zadzwonił w piątek bo też długo czekamy,babka miała oddzwonic i do tej pory głucho :eek:

Dzwonilam tam ale ciagle jakby bylo zajete:eek::eek::eek:
Kurde tutaj dodzwonic sie gdzie kolwiek to masakra!!!!

kiedys dzwonilam do Dublina bo kolega mnie prosil,wyjechal do PL i w PL mial brac JB i mieli mu wyslac forularz 301 czy 101 juz nie pamietam i czekal dlugo,jak mnie zaczeli przelaczac to w koncu z 2 babkami gadalam i 2 facetami a pozniej na wlasciwa babke trafilam:rofl2:jak by nie mogli podac wlasciwego nr zebym mogla sie prosto do niej dodzwonic:cool2:

Ja odnosnie MC........pisalam kiedyz ze przyslali mi taka kartke zeby mi pracodawca wypenil....pytalam Was co mam z tym zrobic ale nie uzyskalam odpowiedzi:-( dobra pominmy to........wyslalam im kopie decyzji z SW ze 3tyg temu.
Nie wiecie jak dlugo bede czekac na jakies pismo od nich???
Mam nadzieje ze nie kolejne 3m:cool2:
To ja odpowiem po czasie:sorry:, że my tą wypełnioną kartkę (Certificate of Income) przez pracodawcę odesłaliśmy do tego samego HSE, co wniosek o MC:tak:

Wolfia ja wyslalam pod inny adres.
Forme na MC wysylalam do Naas a pozniej mi przyszlo z Athy i odeslalam do Athy!!!

Anineczka ja nie mam szczescia do zadnych loterii:-p

a ja dzis dostalam decyzje o przyznaniu ChB i supplement tylko myslalam ze skoro mala urodzila sie 5/10 to za pazdzernik tez dostaniemy a tu nici- napisali ze w grudniu wyrownaja nam za listopad, a w decyzji o childcare supplement nie napisali nic za jakie m-ce:-(tylko ze kasa bedzie 14/12:shocked2:

reklama
Do góry