MantaZG
Fanka BB :)
a z dokumentacja u mnie to wygląda to tak:
USC: ( 14 dni)
-zaświadczenie o urodzeniu dziecka, - ze szpitala
-oświadczenie o imię (nadanie imienia) -(mamy też pół roku na ewentualna zmianę imienia dziacka;] - bez komentarza)
-dowody osobiste,
-odpis aktu urodzenia matki (jeżeli jest panną chyba)
-podanie o odpisy aktu urodzenia - jeżeli chcemy więcej niż dwa.
- jezeli nie jesteśmy małżeństwem to wniosek ojca o uznanie dziecka, zgoda matki odnosnie uznania przez ojca. (albo sie nie zgadza)
(no i w razie czego zaebysmy mieli rpzy tyłku dane szpitala, w ktorym maleństwo sie urodzilo)
akt urodzenia i odpisy dostajemy od razu, na miejscu.
Becikowe:
-wniosek
-odpis aktu urodzenia dziecka
-oświadczenie, że nie zostało pobrane jeszcze becikowe (np. przez drugiego rodzica)
-zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tyg. ciazy. (wyzej podałam stronę z tym zaświadczeniem - w każdym trymestrze ma byc wpisana jedna data kiedy byla wizyta)
-pesel malucha.
przychodnia:
ja mogę pesel itd donieść później.
tak to u mnie się dzieje
USC: ( 14 dni)
-zaświadczenie o urodzeniu dziecka, - ze szpitala
-oświadczenie o imię (nadanie imienia) -(mamy też pół roku na ewentualna zmianę imienia dziacka;] - bez komentarza)
-dowody osobiste,
-odpis aktu urodzenia matki (jeżeli jest panną chyba)
-podanie o odpisy aktu urodzenia - jeżeli chcemy więcej niż dwa.
- jezeli nie jesteśmy małżeństwem to wniosek ojca o uznanie dziecka, zgoda matki odnosnie uznania przez ojca. (albo sie nie zgadza)
(no i w razie czego zaebysmy mieli rpzy tyłku dane szpitala, w ktorym maleństwo sie urodzilo)
akt urodzenia i odpisy dostajemy od razu, na miejscu.
Becikowe:
-wniosek
-odpis aktu urodzenia dziecka
-oświadczenie, że nie zostało pobrane jeszcze becikowe (np. przez drugiego rodzica)
-zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tyg. ciazy. (wyzej podałam stronę z tym zaświadczeniem - w każdym trymestrze ma byc wpisana jedna data kiedy byla wizyta)
-pesel malucha.
przychodnia:
ja mogę pesel itd donieść później.
tak to u mnie się dzieje
Ostatnia edycja: