reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Pinula tak jak Nefi pisze - przelewa Ci pracodawca, a w kadrach pomniejszaja sobie kwotę składek do Zusu o Twój zasiłek chorobowy
anula_mm
czekając na...
pinula jesli pracujesz w firmie, która zatrudnia większą ilość ludzi (już nie pamiętam jaką) to zawsze dostajesz przelew z pracy, a oni sie rozliczaja z Zusem. zwolnienie do pracodawcy zanosisz prawda,??
powyżej 20 osób wypłaca pracodawca i sam sie rozlicza z zus,
poniżej 20 osób do 33dni pracodawca wypłaca a później już rozlicza cię zus
pinula30
Fanka BB :)
no dobra a kto mi będzie wypłacał zasiłek macierzyński?? jak umowe miałam na czas określony do 30 stycznia. Jako ciężarówce przedłużyła mi się automatycznie do dnia porodu. Ale jak mi nie podpisza nowej umowy to nie bede ich pracownikiem w trakcie macierzyńskiego. wtedy zus mi będzie płacił?? czy jak??
i ew takiej sytuacji jak mi nie przedłuża umowy to co z niewykorzystanym urlopem za 2011?? należy mi sie wyrównanie pieniężne za niego??
i ew takiej sytuacji jak mi nie przedłuża umowy to co z niewykorzystanym urlopem za 2011?? należy mi sie wyrównanie pieniężne za niego??
miska271
jeżeli jest ponad 20 pracowników to płaci pracodawca a późnej on rozlicza się z zusem
macierzyński tez wypłaca pracodawca
umowa powinna być przedłożona do dnia porodu a zasiłek macierzyński będzie wypłacał ZUS
co do becikowego to możesz złożyć wniosek tam gdzie mieszkasz aktualnie tylko z miejsca zameldowania bierzesz zaświadczenie że tam się o niego nie starasz,a wnioski składasz do MOPSu
macierzyński tez wypłaca pracodawca
umowa powinna być przedłożona do dnia porodu a zasiłek macierzyński będzie wypłacał ZUS
co do becikowego to możesz złożyć wniosek tam gdzie mieszkasz aktualnie tylko z miejsca zameldowania bierzesz zaświadczenie że tam się o niego nie starasz,a wnioski składasz do MOPSu
reklama
pinula30
zasilek macierzyński mi przysługuje nie przysługuje mi natomiast urlop macierzyński czyli nie bedzie mi sie to liczyc do lat pracy i nie będe miała ciągłościpinula macierzyński chyba Ci nie przysługuje skoro umowę masz do dnia porodu .... Natomiast zaległy urlop powinni Ci wypłacić
Podziel się: