reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

spotkanie czerwcówek 2012

reklama
Dziewczyny, mam wreszcie czas aby usiąść i syntetycznie zebrać to co się dowiedziałam na temat naszego ewentualnego wyjazdu/zjazdu z tą świadomością, że nie wszystkim się to spodoba, no ale niestety w każdej promocji tkwi jakiś haczyk. :-(
Spotkanie miałoby być 20 – 22 kwietnia 2012 r. ( piątek – niedziela ), w okolicach Konina a konkretnie w Ślesinie nad Jeziorem Ślesińskim – czystym i podgrzewanym przez elektrownie – w ośrodku wczasowym VERANO http://www.verano-slesin.pl/.
Na chwilę obecną mają wolne 30 miejsc ( i to jest to minimum, które się liczy jako grupę z promocyjną ceną ) – liczonych jako dla dorosłych i dzieci powyżej lat 3. Pokoje są od 2 do 5 osobowe – mają możliwość uwzględnienia naszych preferencji w tym zakresie ( wyrażonych teraz a nie tuż przed terminem spotkania ) niemniej jednak aby utrzymać zaproponowaną cenę musielibyśmy wziąć pokoje i 2 i 4 osobowe, pokoje 2 i 3 osobowe są w trzech kawałkach obok siebie.
Tak jak już wspominałam koszt pobytu osoby dorosłej to 40 zł za dobę, dzieci 3 – 12 lat – 39 zł, starsze pewnie jak dorośli. Okazało się jednak przy bardziej szczegółowych pytaniach z mojej strony iż cena ta obowiązuje przy wykupieniu co najmniej dwóch posiłków dziennie których ceny kształtują się następująco – obiad + kolacja oraz śniadanie + kolacja – oba zestawy po 36 zł dziennie, całodzienne wyżywienie 48 zł, dzieci 3 – 12 lat odpowiednio 28 i 36 zł. Jest też opcja obiadokolacji – ceny nie podali. Śniadania i kolacje bufet szwedzki, obiad porcjowany dwudaniowy. Nie koniecznie wszyscy muszą wybrać ten sam zestaw jeśli chodzi o posiłki ale ilość dwóch musi być zachowana.
Któryś z tych posiłków ( obiad, kolacja lub obiadokolacja ) mógłby być wymiennie z chatą grillową, którą funkcjonuje tylko w zestawie z pracownikiem – ceny pakietów 40 bądź 50, dla dzieci 3- 12 lat 20/30/35 zł. Sami możemy sobie wybrać co chcemy. DJ w chacie za dopłatą.
Pokoje i ich wyposażenie nie nadaje się do upichcenia czegoś.
Doba hotelowa jest tylko do godziny 10, z możliwością przedłużenia do popołudnia lecz za dopłatą której by nie było jeśli byśmy się zdecydowali na obiad ( cena jest uzależniona od wielkości segmentu i jest podbierana od niego ).
Segmenty są ogrzewane, z łazienkami oczywiście, chłodziarką, czajnikiem, naczyniami, TV, radiem, kocami, pościelami, ręcznikami, wifi. Niestety nie mają łóżeczek dziecięcych.
Bezpłatnie jest na terenie: boisko do gier sportowych, kort tenisowy, tenis stołowy, plac zabaw dla dzieci, można już odpłatnie zagrać w kręgle ogrodowe, bilard, piłkarzyki, mini golfa, wypożyczyć rower. Mielibyśmy do swojej dyspozycji jedną salę z animatorem, dla raczkujących pociech się podobno nadającą.
Zaliczka 500,00 zł w ciągu 14 dni od daty rezerwacji, reszta na miejscu nawet. Od umowy się wzbraniają.
Czekam na opinie i decyzje. :-)

Szkoda :-( Mam dziwne wrażenie, że tam gdzie może się nas pomieścić więcej będzie drożej a w związku z tym pojedzie mniej - w gospodarstwie agroturystycznym jest tylko 10 pokoi :baffled:

Forever dobra robota! Ale chyba poszukamy czegoś tańszego, co?
Ja na szybko wyszukałam coś takiego np:

http://meteor.turystyka.pl/podplantami-pleszew,pleszew.html

p
okoje 2osobowe za 45 zł osoba, 3-osobowe za 40 zł od osoby, 4-osobowe niecałe 40zł za osobę.

to pierwsze co znalazłam ale mogę szukać dalej. Nie podejmue się jednak korespondencji z ośrodkami, na to nie mam już czasu niestety:(

edit: nie szukam miejsca z niesamowitymi atrakcjami wokół typu podgrzewane jezioro, bo pewnie będzie drożej. Myślę, ze dla nas bez znaczenia będzie miejsce - główną atrakcją będziemy my i nasze maluszki:)

a tu jeszcze taniej:

http://www.eholiday.pl/noclegi-mf2393.html

Ostatnia edycja:
Zebrra, zadzwonię tam rano bo teraz chyba nie wypada i ustalę ile mają w sumie miejsc i w jakiej konfiguracji oraz warunki rezerwacji. Myślę, że nie ma co się bawić i w zaistniałych okolicznościach przyrody zabukować - szkoda, że maila nie mają. :-(
Traschka - zadzwonię też do tego miejsca w Księżych Młynach - strona nie chodzi - ale odległościowo Doris :- ) miałaby okropnie daleko a ja i reszta Warszawki z okolicami nieprzyzwoicie blisko. Znowu Wielkopolska - pomyśl o Madzioolce.

Ostatnia edycja:
a ja wam polecam podkarpacie bo u nas jest naprawde tanio np Folusz albo Soline :) W foluszu mozna juz od 25 zł za dobe wynajac :-) jest to osrodek gdzie jest kilkanascie domków bardzo przyaxnie i fajnie... robiłam tam 18-stke :-)

no chyba ze ktos sie nastawia na jeziora czy inne atrakcje - ale mi sie wydaje ze takie atrakcje chyba dla rodzinnych wakacji zarezerwowac a nie na takie spotkanie :)

reklama
Ehh to wyżywienie wszystko psuje ;)

Zebrra, tam są 4 domki białe murowane, takie jakby podwójne. Z jednej strony dwie sypialnie, salon z aneksem kuchennym, łazienka (tutaj spały dwie rodziny). Z drugiej maleńki pokoik z łazienką (ciężko było łóżeczko turystyczne wstawić). Gdzieś dalej były też jakieś domki drewniane (nie wiem jak standard i ile dokładnie, ale wydaje mi się, że nie więcej jak 3) no i pawilon z pokojami (nie wiem dokładnie ile, ale 3 dziewczyny tam spały. Minus taki, że nie było placu zabaw, jedynie przed tymi domkami murowanymi spory teren trawiasty, ale niedaleko taki jakby staw, w żaden sposób niezabezpieczony. Być może od tego czasu coś tam się zmieniło (od 2009). Info z pierwszej ręki, mieliśmy tam zlot :)

Do góry