reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

spotkanie czerwcówek 2012

reklama
Dziewczyny, mam wreszcie czas aby usiąść i syntetycznie zebrać to co się dowiedziałam na temat naszego ewentualnego wyjazdu/zjazdu z tą świadomością, że nie wszystkim się to spodoba, no ale niestety w każdej promocji tkwi jakiś haczyk. :-(
Spotkanie miałoby być 20 – 22 kwietnia 2012 r. ( piątek – niedziela ), w okolicach Konina a konkretnie w Ślesinie nad Jeziorem Ślesińskim – czystym i podgrzewanym przez elektrownie – w ośrodku wczasowym VERANO http://www.verano-slesin.pl/.
Na chwilę obecną mają wolne 30 miejsc ( i to jest to minimum, które się liczy jako grupę z promocyjną ceną ) – liczonych jako dla dorosłych i dzieci powyżej lat 3. Pokoje są od 2 do 5 osobowe – mają możliwość uwzględnienia naszych preferencji w tym zakresie ( wyrażonych teraz a nie tuż przed terminem spotkania ) niemniej jednak aby utrzymać zaproponowaną cenę musielibyśmy wziąć pokoje i 2 i 4 osobowe, pokoje 2 i 3 osobowe są w trzech kawałkach obok siebie.
Tak jak już wspominałam koszt pobytu osoby dorosłej to 40 zł za dobę, dzieci 3 – 12 lat – 39 zł, starsze pewnie jak dorośli. Okazało się jednak przy bardziej szczegółowych pytaniach z mojej strony iż cena ta obowiązuje przy wykupieniu co najmniej dwóch posiłków dziennie których ceny kształtują się następująco – obiad + kolacja oraz śniadanie + kolacja – oba zestawy po 36 zł dziennie, całodzienne wyżywienie 48 zł, dzieci 3 – 12 lat odpowiednio 28 i 36 zł. Jest też opcja obiadokolacji – ceny nie podali. Śniadania i kolacje bufet szwedzki, obiad porcjowany dwudaniowy. Nie koniecznie wszyscy muszą wybrać ten sam zestaw jeśli chodzi o posiłki ale ilość dwóch musi być zachowana.
Któryś z tych posiłków ( obiad, kolacja lub obiadokolacja ) mógłby być wymiennie z chatą grillową, którą funkcjonuje tylko w zestawie z pracownikiem – ceny pakietów 40 bądź 50, dla dzieci 3- 12 lat 20/30/35 zł. Sami możemy sobie wybrać co chcemy. DJ w chacie za dopłatą.
Pokoje i ich wyposażenie nie nadaje się do upichcenia czegoś.
Doba hotelowa jest tylko do godziny 10, z możliwością przedłużenia do popołudnia lecz za dopłatą której by nie było jeśli byśmy się zdecydowali na obiad ( cena jest uzależniona od wielkości segmentu i jest podbierana od niego ).
Segmenty są ogrzewane, z łazienkami oczywiście, chłodziarką, czajnikiem, naczyniami, TV, radiem, kocami, pościelami, ręcznikami, wifi. Niestety nie mają łóżeczek dziecięcych.
Bezpłatnie jest na terenie: boisko do gier sportowych, kort tenisowy, tenis stołowy, plac zabaw dla dzieci, można już odpłatnie zagrać w kręgle ogrodowe, bilard, piłkarzyki, mini golfa, wypożyczyć rower. Mielibyśmy do swojej dyspozycji jedną salę z animatorem, dla raczkujących pociech się podobno nadającą.
Zaliczka 500,00 zł w ciągu 14 dni od daty rezerwacji, reszta na miejscu nawet. Od umowy się wzbraniają.
Czekam na opinie i decyzje. :-)

Szkoda :-( Mam dziwne wrażenie, że tam gdzie może się nas pomieścić więcej będzie drożej a w związku z tym pojedzie mniej - w gospodarstwie agroturystycznym jest tylko 10 pokoi :baffled:

Forever dobra robota! Ale chyba poszukamy czegoś tańszego, co?
Ja na szybko wyszukałam coś takiego np:

http://meteor.turystyka.pl/podplantami-pleszew,pleszew.html

p
okoje 2osobowe za 45 zł osoba, 3-osobowe za 40 zł od osoby, 4-osobowe niecałe 40zł za osobę.

to pierwsze co znalazłam ale mogę szukać dalej. Nie podejmue się jednak korespondencji z ośrodkami, na to nie mam już czasu niestety:(

edit: nie szukam miejsca z niesamowitymi atrakcjami wokół typu podgrzewane jezioro, bo pewnie będzie drożej. Myślę, ze dla nas bez znaczenia będzie miejsce - główną atrakcją będziemy my i nasze maluszki:)

a tu jeszcze taniej:

http://www.eholiday.pl/noclegi-mf2393.html

Ostatnia edycja:
Zebrra, zadzwonię tam rano bo teraz chyba nie wypada i ustalę ile mają w sumie miejsc i w jakiej konfiguracji oraz warunki rezerwacji. Myślę, że nie ma co się bawić i w zaistniałych okolicznościach przyrody zabukować - szkoda, że maila nie mają. :-(
Traschka - zadzwonię też do tego miejsca w Księżych Młynach - strona nie chodzi - ale odległościowo Doris :- ) miałaby okropnie daleko a ja i reszta Warszawki z okolicami nieprzyzwoicie blisko. Znowu Wielkopolska - pomyśl o Madzioolce.

Ostatnia edycja:
a ja wam polecam podkarpacie bo u nas jest naprawde tanio np Folusz albo Soline :) W foluszu mozna juz od 25 zł za dobe wynajac :-) jest to osrodek gdzie jest kilkanascie domków bardzo przyaxnie i fajnie... robiłam tam 18-stke :-)

no chyba ze ktos sie nastawia na jeziora czy inne atrakcje - ale mi sie wydaje ze takie atrakcje chyba dla rodzinnych wakacji zarezerwowac a nie na takie spotkanie :)

reklama
Ehh to wyżywienie wszystko psuje ;)

Zebrra, tam są 4 domki białe murowane, takie jakby podwójne. Z jednej strony dwie sypialnie, salon z aneksem kuchennym, łazienka (tutaj spały dwie rodziny). Z drugiej maleńki pokoik z łazienką (ciężko było łóżeczko turystyczne wstawić). Gdzieś dalej były też jakieś domki drewniane (nie wiem jak standard i ile dokładnie, ale wydaje mi się, że nie więcej jak 3) no i pawilon z pokojami (nie wiem dokładnie ile, ale 3 dziewczyny tam spały. Minus taki, że nie było placu zabaw, jedynie przed tymi domkami murowanymi spory teren trawiasty, ale niedaleko taki jakby staw, w żaden sposób niezabezpieczony. Być może od tego czasu coś tam się zmieniło (od 2009). Info z pierwszej ręki, mieliśmy tam zlot :)

Do góry