reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

spotkanie czerwcówek 2012

Dziewczyny a jak tam jest z dostępem to jakiegoś aneksu kuchennego czy czegoś takiego, wiemy coś??? żeby podgrzać zupę czy wodę na kaszę albo chociaż herbatę zrobić?

reklama
felcia my pewnie kolo 10 wyjedziemy na spokojnie kolo 3 godzinki rozpakujemy sie tam zapewne i bedziemy zwiedzac :D a wy ?

Ojej, ale temat ruszył! Zaskoczyłyście mnie tymi zabawkami bo ja prócz kilku ksiażeczek i tego, co wybiorą sobie dzieci na moje hasło: "a teraz niech każdy weźmie ze sobą jedną czy dwie ulubione zabawki" nic nie planowałam zabierać. Ale faktycznie zestaw do piaskownicy czy bańki to must have takiego wypadu:tak:I piłka.
trasia pomysły wspaniałe i dzieciaki muszą Cię uwielbiać po prostu - ja bym uwielbiała. Mój Leo pewnie w skokach na 1 nodze nie za bardzo, ale np.śpiewanie piosenek wierszem moŻe mu się spodobać. Zobaczymy co nam wyjdzie na miejscu - coś się pewnie spontanicznie "urodzi":tak:o ile się kawaler nie wycofa, bo ostatnio zrobił się wstydzioch i ani be ani me, zwł.jak bez Niny.
ironia - a Twoj mąż jak się zapatruje? Mój, jako że zapracowany oczywiście ponad normę, mimo że już na wypowiedzeniu, dopytywał tylko nerwowo kiedy ten zjazd i wpisał w notes - tyle tematu było:dry:a ja jutro zrobię listę - co zabrać, co ew. kupić itd.

Zdałam sobie sprawę, źe Leo jeszcze nigdy nie widział ogniska chyba. A Ninka tak dawno temu, że pewnie już nie pamięta.

My planowaliśmy wyruszyć w piątek za dnia, żeby na wczesny wieczór dotrzeć na miejsce.

ironia ja myślę, że my będziemy jak andariel; mój M na luzie podchodzi na zlotu, na razie nie podpytuje się o niego za wiele, ale myślę, że się trochę tym wypadem stresuje...

moj K tez o dziwo wyluzowany, cos tam sie podpytuje, chyba ja bardziej zestresowana ale i podekscytowana,że was poznam:-)

nie zapomnijcie o jakiejś apteczce typu: woda utleniona czy octenisept, coś może na komary (?), jakieś plastry itd.
to jak z jedzeniem robimy - każdy coś wedle uznania czy jakiś podział i rozpiska, jak myślicie? Chociaż tak sobie myślę, że co my takiego możemy przywieźć skoro będziemy jechać dość długo - sałatki wszelkie odpadają raczej, nie? Lodówki turystycznej nie posiadam. Ale już np.warzywa w całości można, a pokroić na miejscu, nie? Piszcie jak się zapatrujecie na kulinaria!:)

ps. Mam nadzieję, że Leo nie nauczy Waszych dzieci brzydkich słów...ostatnio "fiutek" i wszelkie odmiany na tapecie.....ostatnio podczas zakupów w Lidlu odśpiewywał głośno na melodię "miała baba koguta" swoje słowa i niestety wśród nich był również wspomniany wyżej "fiutek":zawstydzona/y:Poruta przy publice, mowię Wam.

andariel buahaha, jestem pewna, ze "fiutek" bedzie hitem wśród wszystkich dzieci:-D Lepszy fiutek niż k...
co do jedzenia to myślę, że zastanowimy sie na miejscu. Skoczymy / oddelegujemy kogoś do sklepu i będziemy przygotowywać wszystko razem. Czasu będzie mnóstwo:) A nasze maluchy pewnie chetnie pomogą.

hej
Nie wiem jak tam Mati z zabawami ale w berka czy chowanego na pewno sie pobawi, my na bank bierzemy książeczki, mozemy też je czytać na głos na zmianę.
Weźcie nożyczki i klej, bloki itp. my to weźmiemy Mati uwielbia kleić i wycinać.
piłka i coś do piasku też weźmiemy, mogę wziąć taki mały namiot z tunelem.
Trasiu wezmę też do twojego pomysłu prześcieradło starsze żeby coś zrobić na nim :-)
Mati stwierdził, ze weźmie wszystkie instrumenty które ma :-D
A moze w piątek grill a w sobote ognisko.
Mogę zamarynować piersi z kurczaka jak ostatnio, wezmę warzywa na sałatke i mój chleb upiekę - może ze dwa.
mogę też wziąć jajka swojskie jak będzie gdzie jajecznice zrobić.

Co do godziny wyjade ok 13 do Aśki i potem razem z nia przyjade, wiec pewnie wieczorem bedziemy

reklama
kochane to moze jakas lista podzielmy sie co kto wezmie lub przygotuje? :) mamy jakis podział jesli chodzi o pokoje ? :)

Do góry