reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

spotkanie czerwcówek 2012

Zebra a gdyby noc kosztowała 40/ os. czyli pobyt dla Waszej 4 (B. za darmo, a może J. też bylby za darmo?) i dojazd= 570 (czy dobrze kalkuluję?). Atrakcje, to my i inne dzieci, więc 0 zł. Wtedy dałabyś radę?? Policzyłam 2 noce a może 1???

reklama
Dziewczyny, odłączyli mi wczoraj po południu net i musiałam się o niego upomnieć, ale zanim to się stało dostałam dość ciekawą ofertę z ośrodka wypoczynkowego nad samym jeziorem, którą sobie jeszcze ponegocjuję a wtedy Wam przedstawię. Dość istotne jest abyście się określiły w miarę szybko, która i w jakim składzie jest chętna bo mają ograniczoną pulę wolnych miejsc na ten moment i chcę uniknąć sytuacji że któraś będzie chciała się wybrać a nie będzie takiej możliwości chyba, że w zastępstwie.
Zebrra - myślałam o opcji piątek - niedziela.Jeśli weźmiemy tylko obiady - i to de facto dla siebie i starszych niż czerwcowe dzieciaczki jak myślę - to tak źle nie będzie cenowo. :tak: Poza tym wydatek by się też rozłożył w czasie bo napewno jakaś zaliczka, koszulki i bodziaki też nie w ostatniej chwili, można po troszeczku odkładać. :-p
A co do koszulek i body to pewien człowiek który ma u mnie dług wdzięczności jest z branży poligraficznej, zapytam. Myślę, żeby kupić gdzieś co potrzebujemy no i samemu zatroszczyć się o nadruk. Nie wiem czy nie praktyczniejsze byłyby koszulki również dla dzieciaków - to z czego Młoda pewnie w kwietniu będzie miała sukienkę, Miesiowi sięgnie do pępka :happy2: a dobrze by było się nie rozdrabniać rozmiarowo. Blusia - pisałaś o namiarach na firmę od tego rodzaju gadżetów. No ale najpierw metę trzeba załatwić. ;-)

Wannowe przemyślenia koszulkowe :-) - jeśli chodzi o dzieciaki to jako, że będzie to kwiecień nie wiem czy nie przydałby się długi rękaw chyba, że będziemy ubierać warstwowo i wtedy ubranko powinno być większe i luźniejsze oraz wygodne - czy w takim razie body. Jeśli chodzi o coś dla dziewczynek to podoba mi się taki krój - 50% Body Kropeczka rozm. 62!!! (1806286481) - Aukcje internetowe Allegro - zresztą kupiłam takie body Młodej ( wersja beżowa oczywiście ;-), nadruk się lekko mieni, miłe w dotyku ). Krótki rękaw ma bufki o których pisała Dubeltówka86. ale w połączeniu z kropeczkami i nadrukiem to za słodko jak dla mnie :tak:. Mogę napisać do producenta czy by nam nie uszył zielonych, napewno klasyczne też robią. :-) A może bluzeczka, T-shirt lepszy - praktyczniejszy ? No i jak się z rozmiarem nie trafi to nie ma takiego problemu.

forever a czy to jezioro o którym piszesz to jest to podgrzewane? bo mój Tomek już zrobił wywiad że to jakaś elektrownia którą zalali i już powiedział koledze z którym nurkuje i napalili się jak dzieci :):):)

ja/my się jednak wykruszamy - przemyślałam sobie wszystko i to będzie okres kiedy będziemy żyć z 1 pensji (bo ja już zaczęłam wychowawczy, niestety), a chcielibyśmy skoczyć na jakieś wspólne fajne wakacje (teraz nigdzie nie byliśmy z uwagi na Leosia); więc jakakolwiek kaska pójdzie na te nasze wakacje we 4; z uwagi więc na wielką niepewność co do mojego/naszego udziału najbardziej fair wobec reszty uczestników spotkania jest chyba określenie się już teraz na nie; szkoda;

Zebra ma rację....190 zl za osobę przy dużej rodzinie + dojazd + jakies atrakcje to jednak dużo!!!
Moim zdaniem opcja 40 zl za osobę jest o wiele lepsza. Jakby nie patrzeć za 2 osoby dorosłe to tylko 80 zl za dobę, a dwie doby dla 2 osob to 160 zl a nie prawie 400!!! Dzieci do lat 4 przeważnie we wszystkich ośrodkach nie płacą więc nasze maluchy raczej za darmo.
Przy wysokim koszcie pobytu pojedzie z nas garstka!!! A fajnie byłoby się spotkać w większym gronie :-). Można jeszcze zminimalizować koszty jednym noclegiem....np od soboty do niedzieli ale to już nie ja jestem organizatorką....
Wypowiadajcie się dziewczyny!!!

Tak podczytuje i sie zastanawiam czy nas bedzie stac na drogi wyjazd. Bo jak mnie wyniesie ok 1 tys, to wybaczcie ja odpadam.
Tez z 1 pensji zyjemy puki co... Jesli ja biznesu nie otowrze do styczen - luty, to ja odpadam... U nas sa 4 osoby.
Kurde ale chcialabym BAAARDZO sie z Wami spotkac :tak:

Dlatego może tnijmy koszty??1 noc, bez posiłków ( zrobimy grilla kiełbaski, warzywa, każda przywiezie ze sobą sałatkę lub ciasto). jeśli noc= 40 zł to dla 4 os rodziny koszt to 120 zł( dzidzia gratis)+ podróż. To chyba nieżle??? Tylko czy znajdziemy miejsce gdzie nocleg= 40 zł. Forever??

Aestima - no ja właśnie znalazłam w tym ośrodku 40 zł za dobę za noc od dorosłego :-) , ale jako dla grupy. Co do maluchów gratis ale tak do 3 r.ż. jak na razie. Na jedzenie też się nie ma co napinać tylko po pierwsze czy można bez a po wtóre trzeba ustalić jednakową formułę dla wszystkich jak myślę.

Doris :-) - odnośnie ilości dób to mając na uwadze koszty dojazdu i nakład sił moim zdaniem nie opłaca się jechać na jedną noc. Byłoby wtedy 160 zł za noclegi dla rodziny.
190 zł za osobę za pakiet weekendowy to faktycznie niemało :eek::eek: A wyliczenia Zebbry ponad 1 tys. za wszystkich są naprawdę kosmiczne :shocked2:
Madzioolka - to chyba to jezioro :happy:
Andariel - szkoda :-(
Myślę, że nie będzie źle, ale jak narazie deklarujących się - z mailami - mam zdecydowanie mniej niż miejsc :-(

reklama
Forever,,,może i rzeczywiście jedna doba to malo ale tu głównie chodzi o koszty, a zależy nam na jak największej ilości osob, i tak....niech każda przyjedzie z jedną osobą towarzyszącą (dzidzia za darmo) to za dwie doby jest 160 zl + koszt dojazdu ok 250-300 zł + pamiątki, bodziaki to wychodzi ok 600 zł:szok:. Niestety takie są realia. Dlatego jakby zminimalizować nocleg do 1 doby to już jest 80 zl mniej a można by przyjechać w południe i wyjechać w południe nastęonego dnia.....

Ostatnia edycja:
Do góry