reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

spotkanie czerwcówek 2012

Zebra a gdyby noc kosztowała 40/ os. czyli pobyt dla Waszej 4 (B. za darmo, a może J. też bylby za darmo?) i dojazd= 570 (czy dobrze kalkuluję?). Atrakcje, to my i inne dzieci, więc 0 zł. Wtedy dałabyś radę?? Policzyłam 2 noce a może 1???

reklama
Dziewczyny, odłączyli mi wczoraj po południu net i musiałam się o niego upomnieć, ale zanim to się stało dostałam dość ciekawą ofertę z ośrodka wypoczynkowego nad samym jeziorem, którą sobie jeszcze ponegocjuję a wtedy Wam przedstawię. Dość istotne jest abyście się określiły w miarę szybko, która i w jakim składzie jest chętna bo mają ograniczoną pulę wolnych miejsc na ten moment i chcę uniknąć sytuacji że któraś będzie chciała się wybrać a nie będzie takiej możliwości chyba, że w zastępstwie.
Zebrra - myślałam o opcji piątek - niedziela.Jeśli weźmiemy tylko obiady - i to de facto dla siebie i starszych niż czerwcowe dzieciaczki jak myślę - to tak źle nie będzie cenowo. :tak: Poza tym wydatek by się też rozłożył w czasie bo napewno jakaś zaliczka, koszulki i bodziaki też nie w ostatniej chwili, można po troszeczku odkładać. :-p
A co do koszulek i body to pewien człowiek który ma u mnie dług wdzięczności jest z branży poligraficznej, zapytam. Myślę, żeby kupić gdzieś co potrzebujemy no i samemu zatroszczyć się o nadruk. Nie wiem czy nie praktyczniejsze byłyby koszulki również dla dzieciaków - to z czego Młoda pewnie w kwietniu będzie miała sukienkę, Miesiowi sięgnie do pępka :happy2: a dobrze by było się nie rozdrabniać rozmiarowo. Blusia - pisałaś o namiarach na firmę od tego rodzaju gadżetów. No ale najpierw metę trzeba załatwić. ;-)

Wannowe przemyślenia koszulkowe :-) - jeśli chodzi o dzieciaki to jako, że będzie to kwiecień nie wiem czy nie przydałby się długi rękaw chyba, że będziemy ubierać warstwowo i wtedy ubranko powinno być większe i luźniejsze oraz wygodne - czy w takim razie body. Jeśli chodzi o coś dla dziewczynek to podoba mi się taki krój - 50% Body Kropeczka rozm. 62!!! (1806286481) - Aukcje internetowe Allegro - zresztą kupiłam takie body Młodej ( wersja beżowa oczywiście ;-), nadruk się lekko mieni, miłe w dotyku ). Krótki rękaw ma bufki o których pisała Dubeltówka86. ale w połączeniu z kropeczkami i nadrukiem to za słodko jak dla mnie :tak:. Mogę napisać do producenta czy by nam nie uszył zielonych, napewno klasyczne też robią. :-) A może bluzeczka, T-shirt lepszy - praktyczniejszy ? No i jak się z rozmiarem nie trafi to nie ma takiego problemu.

forever a czy to jezioro o którym piszesz to jest to podgrzewane? bo mój Tomek już zrobił wywiad że to jakaś elektrownia którą zalali i już powiedział koledze z którym nurkuje i napalili się jak dzieci :):):)

ja/my się jednak wykruszamy - przemyślałam sobie wszystko i to będzie okres kiedy będziemy żyć z 1 pensji (bo ja już zaczęłam wychowawczy, niestety), a chcielibyśmy skoczyć na jakieś wspólne fajne wakacje (teraz nigdzie nie byliśmy z uwagi na Leosia); więc jakakolwiek kaska pójdzie na te nasze wakacje we 4; z uwagi więc na wielką niepewność co do mojego/naszego udziału najbardziej fair wobec reszty uczestników spotkania jest chyba określenie się już teraz na nie; szkoda;

Zebra ma rację....190 zl za osobę przy dużej rodzinie + dojazd + jakies atrakcje to jednak dużo!!!
Moim zdaniem opcja 40 zl za osobę jest o wiele lepsza. Jakby nie patrzeć za 2 osoby dorosłe to tylko 80 zl za dobę, a dwie doby dla 2 osob to 160 zl a nie prawie 400!!! Dzieci do lat 4 przeważnie we wszystkich ośrodkach nie płacą więc nasze maluchy raczej za darmo.
Przy wysokim koszcie pobytu pojedzie z nas garstka!!! A fajnie byłoby się spotkać w większym gronie :-). Można jeszcze zminimalizować koszty jednym noclegiem....np od soboty do niedzieli ale to już nie ja jestem organizatorką....
Wypowiadajcie się dziewczyny!!!

Tak podczytuje i sie zastanawiam czy nas bedzie stac na drogi wyjazd. Bo jak mnie wyniesie ok 1 tys, to wybaczcie ja odpadam.
Tez z 1 pensji zyjemy puki co... Jesli ja biznesu nie otowrze do styczen - luty, to ja odpadam... U nas sa 4 osoby.
Kurde ale chcialabym BAAARDZO sie z Wami spotkac :tak:

Dlatego może tnijmy koszty??1 noc, bez posiłków ( zrobimy grilla kiełbaski, warzywa, każda przywiezie ze sobą sałatkę lub ciasto). jeśli noc= 40 zł to dla 4 os rodziny koszt to 120 zł( dzidzia gratis)+ podróż. To chyba nieżle??? Tylko czy znajdziemy miejsce gdzie nocleg= 40 zł. Forever??

Aestima - no ja właśnie znalazłam w tym ośrodku 40 zł za dobę za noc od dorosłego :-) , ale jako dla grupy. Co do maluchów gratis ale tak do 3 r.ż. jak na razie. Na jedzenie też się nie ma co napinać tylko po pierwsze czy można bez a po wtóre trzeba ustalić jednakową formułę dla wszystkich jak myślę.

Doris :-) - odnośnie ilości dób to mając na uwadze koszty dojazdu i nakład sił moim zdaniem nie opłaca się jechać na jedną noc. Byłoby wtedy 160 zł za noclegi dla rodziny.
190 zł za osobę za pakiet weekendowy to faktycznie niemało :eek::eek: A wyliczenia Zebbry ponad 1 tys. za wszystkich są naprawdę kosmiczne :shocked2:
Madzioolka - to chyba to jezioro :happy:
Andariel - szkoda :-(
Myślę, że nie będzie źle, ale jak narazie deklarujących się - z mailami - mam zdecydowanie mniej niż miejsc :-(

reklama
Forever,,,może i rzeczywiście jedna doba to malo ale tu głównie chodzi o koszty, a zależy nam na jak największej ilości osob, i tak....niech każda przyjedzie z jedną osobą towarzyszącą (dzidzia za darmo) to za dwie doby jest 160 zl + koszt dojazdu ok 250-300 zł + pamiątki, bodziaki to wychodzi ok 600 zł:szok:. Niestety takie są realia. Dlatego jakby zminimalizować nocleg do 1 doby to już jest 80 zl mniej a można by przyjechać w południe i wyjechać w południe nastęonego dnia.....

Ostatnia edycja:
Do góry