reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

mokkate pisze:
fionka pisze:
mój tez tyle że cały czas wyje a ja zaraz zwariuję :mad:

Może mu gorąco?
Na Martnkę działa kąpiel. Robie trochę chłodniejszą niz zwykłą i bez mydełka.
I działa! Wczoraj tak zrobiłam koło 4, to do konca dnia miała uśmiech na buzi.
My tez Majke kapiemy czesto w ciagu dnia- jak ja wkladamy do chlodnej wody troche marudzi ale potem jest zadowolona i radosna.Albo obcieram wilgotna myjka najczesciej karczek bo jest goracy.W tych upalach to mam wrazenie ze jak jest tak goraca szczegolnie na karzcku i glowce,to dostanie udaru cieplnego ::)

reklama
U nas też dzienna chłodząca kąpiel obowiązkowo przy upale. Zaraz Jaś jest radośniejszy.
Benita - z tym budzeniem się przy przekręcaniu to jakbym o Jaśku czytała ;D Teraz wieczorami ma kłopot zasnąć, bo ciągle gdzieś mu coś utknie, a to łapka pod brzuszkiem, a to nogi między szczebelkami, itp. ;D A rano to nigdy nie wiem, gdzie znajdę głowę ::)

mokkate pisze:
fionka pisze:

Może mu gorąco?

mokkate ja niedługo to przejdę z Mackiem na wodny tryb życia ::) kąpiel kilka razy dziennie i są to jedne z niewielu chwil spokoju

fionka pisze:
mokkate pisze:
fionka pisze:

Może mu gorąco?

mokkate ja niedługo to przejdę z Mackiem na wodny tryb życia ::) kąpiel kilka razy dziennie i są to jedne z niewielu chwil spokoju

:laugh: :laugh: :laugh:
To musisz sprawdzać czy mu błony pławne nie wyrastają między paluszkami ;) ;) ;)
Moja też potrafiłaby większość dnia przesiedzieć w wodzie,
szczególnie jak się uda ochlapać łazienkę i mamę przy okazji.
W końcu to zodiakalna ryba ;D

Ponieważ od tygodnia moje dziecko zaczyna dzień o 5 (dziś o 4:40) postanowiłam je przechytrzyć i na roletę naciągnęłam jeszcze ciemny obrus i w pokoju zrobiło się bardzo ciemno. Zobaczymy jak będzie rano i co Mała zrobi? Mam nadzieję, że będzie spała dłużej :laugh:

anian pisze:
Ponieważ od tygodnia moje dziecko zaczyna dzień o 5 (dziś o 4:40) postanowiłam je przechytrzyć i na roletę naciągnęłam jeszcze ciemny obrus i w pokoju zrobiło się bardzo ciemno. Zobaczymy jak będzie rano i co Mała zrobi? Mam nadzieję, że będzie spała dłużej :laugh:

;D ;D ;D dobry pomysł!!!

U nas taki sposob zadzialal :) jak zamykam rolete zewnetrzna do konca i rano jest ciemno jak w nocy i Selinka spi do ok 8 ;D

anian! pomysłowa jesteś! :) ja kiedyś wymysliłam, że jak już będę miała dość rannego wstawania, to pomaluję pokój na ciemny kolor, a w okna wstawie czarne rolety... :::)

Na szczęście Karolina zna i podziela moje upodobania do spania, więc nie muszę forsować swojego pomysłu w domu :D

reklama
a ja dziś poleciałam spacerować po 7 rano ::) bo mi sie Maks tak rozbawił że koniec swiata! a chcialam żeby Ola troche jeszcze pospała więc do wozeczka i pare rundek kolo domku :)
jak zasnał postawiłam sobie wózek pod oknem i wskoczylam jeszcze do łózka na godzinkę
o 8:30 obudził nas już obydwie ;)

Do góry