reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sposób na niejadka

Witam ponownie!
Od jakiegoś czasu sie poprawiło(chyba) zmieniłam pory karmienia i porcje.
- 7 mleko z kaszka 180 zje cala czasmi 150
- 11 sloiczek owoców duży, zje caly
- 15 sloiczek obiadku duzy, zje caly
- 19 mleczko 180, zje wszystko albo około 150
- 23 na spiocha 180 kaszki i tez zazwyczaj zje wszystko
chyba pomogla zmiana diety, albo poprostu zaczeła jeść.
Dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc i życze powodzenia w karmieniu waszych niejadków :-)

reklama
Agata Lena moje dziewczyny jadły jeszcze mniej niż Twoja córeczka wg relacji z pierwszego postu. I świetnie sie rozwiajają, po prostu - jak juz ktoś pisał - niektóre dzieci tak mają i choćbyś na głowie stawała tego nie zmienisz. Acha - chyba że zastąpisz herbatki i soczek wodą! Wtedy będzie piła tylko wtedy kiedy będzie spragniona a nie wtedy kiedy będzie czuła głód a będzie miała ochotę na coś słodkiego. U mnie po odstawieniu gęstych soków poprawił się znacznie apetyt, obu :)
Pozdrawiam

u mnie nie ma mowy o gęstych sokach bo wtedy nici i z obiadu i z kolacji. po rzadkim soczku jest szansa na kolacje:) dlatego pije tylko wodę z cytryną.

Hej , jestem mama Kochanej Julki;) Która 18 września skończy 4 miesiące:tak:

Karmie mlekiem modyfikowanym przepisanym przez lekarzy ponieważ mała na moim mleku spadała z wagi po urodzeniu ,a z tego względu ,ze mieszkam w Londynie mleko do 6 miesięca mam za darmo bo przepisane na recepte.

Mleko się przyjeło , ale następuje inny problem bo moja mał zjada tylko 70 ml:-( , oczywiście co 3 godzinki je w dzień ,a w nocy potrafi już ok 6 h spać.
Po urodzeniu wazyła 2,280 teraz bedzie jakieś ok 5 kg ponieważ 2 tyg temu wazyła 4,460 .
Niunia już 2 razy dostała jabłko nawet jej smakowało ścierałam te jabłko łyżka i jej podałam dziś bardziej sam sok z niego jadła ponieważ takiej było konsystencji ;)
Kilka dni temu dałam jej marchewkę która sama ugotowałam , szczerze mówiąc nie smakowała jej tak bardzo jak jabłuszko ale będę próbować bo mi jej szkoda ciągle to samo mleko , wiadomo ,ze mleko kobiet które karmią piersią ma inne smaki w zalerzności od tego jak sie odżywia mama , a nie ciągle jeden i ten sam .

Co mam zrobić ,żeby Julka jadła więcej mleka
Czy moge jej wprowadzić już gluten ? Ile razy dziennie w jakich ilościach ?

Pozdrawiamy:-)

Załączniki

• DSC01444.jpg
    DSC01444.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 69
Może posmakuje jej mleko własnie zageszczone jakims kleikiem, kaszka ryzową lub ryzową smakową [owocową], kukurydziana. Mała bedzie syta na dłużej, wieksze odstepy - moze niedługo wiecej ml zje. Zawsze mozesz jej mleczko urozmaicić własnie roznymi smakami kaszek co tez bedzie ''atrakcją''. Co do glutenu to albo od 5-6 m-ca (chyba) lub w 10 m-cu.

Doświadczona mama niejadka mówi Ci że nie zrobisz nic:-)
Maks zawsze jadł połowę zalecanych objętości na opakowaniu i żyje (nie co 3 tylko co 4 godziny) 120ml jadł jak miał 6,7 miesięcy.
Wszelkie atrakcje są fajne. jak dodałam kaszkę to zamiast 120 zjadł 60:) raz podałam kleik to prawie 24 godziny nie jadł tak się najadł:)
Widzę że nie jest tak źle mała przybiera 0,5kg na dwa tygodnie.To bardzo dużo. U nas na tym etapie było max.600g na miesiąc. Urodził się 2740 (spadł z wagi dlatego przeszedł na mieszankę) na 4 miesiące 4600g 5 miesięcy 5,2kg i 6 miesięcy prawie 6kg. A teraz waży 8:) I je wszystko tylko w mini ilościach.

Dziula - popieram przedmówczynię, niestety nie da się "wmusić" więcej mleka dziecku, które nie chce. moja ma ponad dwa lata i waży "oszałamiającą" wartość 10 kg, za to lata jak przeciąg. Dla niej jedzienie nie jest celem ;) A jak było z wagą u Ciebie jak byłaś dzieckiem?

reklama
hehe dobre pytanie jak się urodziłam ważyłam 2100;)i miałam 52 cm długości i też mało przybierałam zawsze byłam długa i chuda ;) Julka 2280 40 cm , no to nie będę nic na siłę robić z tymi kaszkami smakowymi mogę spróbować ,dziękuję dziewczyny

Do góry