reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

reklama
Monika raz - miedzy 11:00 a 13:00 zwykle około 1,5 godziny

Moja podobnie,ale zazwyczaj wstaje wczesniej,juz o 12 i zdaza sie,ze juz nie spi do wieczora :baffled: bardzo ciezko jej zasnac drugi raz,klade ja czasem do lozcezka jak widze ,ze mranczy i czasami zasnie ale najczesciej to juz nie ...:sorry2: jest tyle do zbrojenia,nie ma czasu na spanie:-D

Ad 2 razy śpi w ciągu dnia 9.30 - 11.00 a później 15.00 - 17.00 :-)
Kurcze jak takie Maluch daja radę tylko z jednym spaniem??
A żeby w ogóle nie spać w dzień to już w ogóle szok :szok:

Karincia a o ktorej kladziesz Adrianka na noc? ja moja o 20 i wstaje okolo 7-7:30...
Chcialabym by sobie drzemke ulozyla po poludniu dopiero tak gdzies 13-15...to bylo by super,a ona spi tylko z rana ostatnio,wstaje przed obiadem i do konca dnia to mi czasem pomyslow brakuje co z nia dzialac by ja czyms zajac:baffled:

U nas też teraz sprawa rutynowej drzemki kuleje.
Młoda śpi jak chce.
Wcześniej spała 2x - rano od 9 - 10, po południu od 14 - 17.
Teraz śpi raz i to różnie.
A wieczorem kładziemy ją o 20 i wstaje 7 - 8.

Dziewczyny, nie przejmujcie się, to taki etap przejściowy i za kilka tygodni napewno wszystkie maluszki będą mieć jedną drzemkę popołudniowa, 2 godzinną albo i lepjej.

reklama
jestemJolka ja kładę Adrianka tak przed 21.00 ( po "Na wspólnej" ;-);-))
i wstajemy o 7.30. Oczywiście spali byśmy dłużej ale i tak Tata wstając do pracy nas budzi a poza tym ja muszę wyjśc z psem :tak:
Kładę Go później ok. 9.30 i śpi do po 11.00 potem obiad i spacer.
No i później o 15 się kładzie i śpi do po 17.00 :-D

miranda właśnie się tak zastanawiałam kiedy dziecko się przestawia na tryb jednego spania ;-) ale jak widać każde dziecko inaczej :tak:
Mi tam na razie odpowiadają 2 drzemki dziennie bo mam 2 "przerwy" :tak::-):-D

Do góry