reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Mewa moja nie śpi dużo w dzień to prawda. Jest bardzo aktywnym dzieckiem, czasami mówię do niej moje małe ADHD :))).
Ale widzę po niej kiedy chce już spać, oczka ma zaczerwienione - szkliste, ale nie potrafi sama po prostu ich zamknąć i zasnąć tak jak to robi wieczorem w łóżeczku.
Wieczorkiem pogada do siebie i po kilkunastu minutach zamyka oczka i śpi do rana, a w dzień jakoś nie potrafi.
Np. dziś byliśmy u znajomych bawiła się 2 godzinki po czym zobaczyłam, że robi się senna. Położyłam ją i nic. Dałam ją do leżaczka i nic. Pobujałam i nic. Zaczęła płakać, bo znów zasnąć nie umiała. Wzięłam na rączki i dopiero zasnęła.

Przecież nie mogę patrzeć jak moje dziecko męczy się, że zasnąć nie może i mu nie pomóc.

reklama
Deli, Rubi przeciez nikt was nie wini, sama jak malego cos boli to go targam, ale ja mam ten problem ze moj szanowny :crazy: małżonek nadal boi sie małego podnosić, a on już ma prawie 6 kilo, więc zaczyna mi być ciężko i zaczełam kombinować.
Zapytałyście jak sobie radzimy, wiec my bez żadnych do was wyrzutów odpowiadamy:tak:

Na moją w dzień działa wentylator w kuchni. Biorę ją w leżaczek, krzątam się a ona mnie obserwuje i sama zasypia. Może na wasze szkraby to podziała?
Uważam że to bezpieczniejsze niż np. suszarka.

A swoją drogą widział ktoś takie płyty z nagraniem suszarki? Bo ja nie.

Efe nie widziałam ale czytała, że na allegro można kupić.
Niestety na moją nic nie działa... Nie potrafii zasnąć sama :(

I nie uważam, że jest przyzwyczajona do rączek, bo jakby była w nocy by mi sama nie zasypiała i rano po śniadaniu.

Deli to może ona już tak ma? Zdrzemnie się jedynie gdy czuje ciepło twojego ciała? Albo bicie serca tak na nią działa? Może termofor? Albo taka zabawka z biciem serca?

Na moją w dzień działa wentylator w kuchni. Biorę ją w leżaczek, krzątam się a ona mnie obserwuje i sama zasypia. Może na wasze szkraby to podziała?
Uważam że to bezpieczniejsze niż np. suszarka.

A swoją drogą widział ktoś takie płyty z nagraniem suszarki? Bo ja nie.
Efe jest na allegro rózne dżwięki sa ponagrywane jak kupiłam sobie szum fal,potoczek,ptaszki i przy nich moja lalunia zasypia zreszta ja też ide spać jak to słucham
Tu coś jeszcze znalazłam
http://matkadziecka.blox.pl/2007/07/armagedon.htmlsen bobasa polecam do kupienia płytę:

www.senbobasa.pl

płyta zawiera:
1. BICIE SERCA
2. DESZCZ
3. LAS NOCĄ
4. SZUM MORZA
5. ŚPIEW PTAKÓW
6. RZEKA
7. SUSZARKA !!!!
8. ODKURZACZ !!!!

do kupienia również na allegro
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Chyba kupię taką płytę :))) i zobaczę czy pomoże.
Chociaż teściowa mówiła, że tatuś też spał tylko przy mamusi więc może Oliwia ma to po tatusiu :)))

A teraz tatuś da główkę do podusi i śpi jak niemowlę :)))
Jak płyta nie pomoże pozostanie czekanie, aż wyrośnie z tego :)))

Efe jest na allegro rózne dżwięki sa ponagrywane jak kupiłam sobie szum fal,potoczek,ptaszki i przy nich moja lalunia zasypia zreszta ja też ide spać jak to słucham
Tu coś jeszcze znalazłam
armagedonsen bobasa polecam do kupienia płytę:

www.senbobasa.pl

płyta zawiera:
1. BICIE SERCA
2. DESZCZ
3. LAS NOCĄ
4. SZUM MORZA
5. ŚPIEW PTAKÓW
6. RZEKA
7. SUSZARKA !!!!
8. ODKURZACZ !!!!

do kupienia również na allegro
pozdrawiam
A drozsza ta plyta to juz nie mogla byc??:szok::szok:Jak pieknie sprzedawcy wykorzystuja zdesperowane mlode matki:confused2::confused2:Moze po prostu lepiej kupic kasete i nagrac sobie szum odkurzacza albo na dyktafon w komorce;-)

A drozsza ta plyta to juz nie mogla byc??:szok::szok:Jak pieknie sprzedawcy wykorzystuja zdesperowane mlode matki:confused2::confused2:Moze po prostu lepiej kupic kasete i nagrac sobie szum odkurzacza albo na dyktafon w komorce;-)
Ja ten post znalazłam na innym forum a ja zakupiłam płyte po 5 zł + przesyłka,a czytałam tez ,ze na youtube też sa można sciagac ;-)?tylko pewnie ta płyta jest super jakości bo moja już nie:-((((

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ten post znalazłam na innym forum a ja zakupiłam płyte po 5 zł + przesyłka,a czytałam tez ,ze na youtube też sa można sciagac ;-)?tylko pewnie ta płyta jest super jakości bo moja już nie:-((((
na allegro sa po 50zl wiec szoku doznalam a skad kupilas po 5zl??Bo za tyle to i ja bym zainteresowana byla:tak::tak:

Do góry