reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

reklama
mój śpi u siebie do pierwszego karminiea, potem rzadko bo nam się nie chce, bo tak wygodniej - przyznaje :) no ale dobrze powiedziane - tylko raz jest mały...ja juz wiem z doswiadczenia jak to szybko mija i nie wraca
poza tym on tak naprawde nie wybudza sie na karmienie- je przez sen a ja karmie przez sen - potem nawet nie pamietam, a je co 3-4 h
ile h na dobe śpią wasze dzieci?

Przez to,ze mala mi wczoraj w nocy tak zle spala to pozniej chciala noc odsypiac...i troche jej pozwolilam,bo spala wczoraj od 9:30 do 11 pozniej od 13 do 14 i jeszcze od 16 do 17...wiec 3,5 godziny czy to za duzo na takie male dziecko?? Bo dzisiaj w nocy o 3 znowu buszowala :baffled: obudzila sie o 3 i bawiala sie w lozeczku,gadala o spaniu nie myslala i tak do 4...i znowu o 6 sie obudzila i nie spala do 7...
Nie wiem co jej sie poprzestawialo...ona juz od dawna w nocy nie je...i zawsze ladnie spala cala noc.
Czy to na zeby?

Moja Tośka śpi w nocy od 10-12h ( z reguły 12, z przerwami na jedzenie), a w dzień jedna drzemka do południa pół godzinna, na spacerze od godziny do 2,5 i z reguły (choć nie zawsze) pół godzinna drzemka po południu. Razem wychodzi pi razy drzwi 15h :)

Adas okolo 14 godzin na dobe w tym sen nocny to ponad 12 godzin i 3 krotkie drzemki w ciagu dnia

a wczoraj przysnal w trakcie jedzenia deserku jablkowo- jagodowego:-)
przed jego kapiela sprobowalam mu dac bo troszke w sloiczku zostalo, na kolanach go mialam i sie karmilismy az w koncu buzie przestal otwierac, ja patrze a on spi:shocked2:

reklama
Adas okolo 14 godzin na dobe w tym sen nocny to ponad 12 godzin i 3 krotkie drzemki w ciagu dnia

a wczoraj przysnal w trakcie jedzenia deserku jablkowo- jagodowego:-)
przed jego kapiela sprobowalam mu dac bo troszke w sloiczku zostalo, na kolanach go mialam i sie karmilismy az w koncu buzie przestal otwierac, ja patrze a on spi:shocked2:

Syn tez mi takie numery robił na nocniku zasypiał,w foteliku wszedzie i nic mu nie przeszkadzało a z moda to nawet jak chce ja przeciagnac z drzemka to tak płacze i jest nie do zniesienia ,ze musisz ja położyc bo zyc nie da.Pisze z mała na kolanach jedna reka

Do góry