reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

agacynda niektóre kobitki stosują masaż krocza co ma uchronić przed nacinaniem ale czy to skuteczna metoda to nie wiem. Jeśli chodzi o parcie to pamiętałam z pierwszego porodu. Mgiełka chyba miała mieć duże dzieciątko z pomiarów USG a Nastka ma wymiary super więc jakby wyszło że Aniela to kawał kobitki to pamiętaj o błędzie aparatury co by się nie wystraszyć ;-)

reklama
Pianko no wlasnie tez zwrocilam uwage na to, ze Mgielkowa Nastka miala przy usg 3kg z hakiem a urodzila sie z superowa waga. masaz krocza hmm... chyba musze zaczac. pozniej zobaczymy czy okazal sie pomocny.

zazdroszcze Wam, ze macie to uuz za soba.

Jestem:)
i przybyło nas;) matkooooo!!!!!! ale ja się najadłam na tym urlopie;)
To była istna bieszkadzka kulinarna rozpusta:] pstrągi grillowane, shake malinowe z lodami i prawdziwą bitą śmietaną, chłodnik jagodowy ,..., i do tego dwudaniowe obiadki, sorbety... mmmm.... mówię Wam nie wchodzę nawet na wagę!! a i tak już po dziecięciu widzę, że brzuch urósł jak na drożdżach hehe...

Pianko, Domik dziękuję za informacje pieluchowe;)

Ja dziś obudziłam się w nocy bo śniło mi się, że wody mi odeszły:D a ja jeszcze nie mam wszystkiego kupionego:D że męża wysyłałam po oliwki, pieluchy itp., że bałam się reakcji położnych w szpitalu bo ja ani koszuli dla siebie nie mam, ani nic... hehe no mówię Wam sen podziałał mobilizująco:] do piątku co prawda m. ma jeszcze urlop ale po niedzieli idę sama na zakupowe przedporodowe szaleństwo;)

Królewna widzę laktatory za to rozdaje i mlekiem handluje heheh;) w sumie nie zdecydowałam jeszcze jaki chcę (laktator) i czy w ogóle chcę... ale biorąc pod uwagę Wasze opinie i fakt, że też nastawiam się na karmienie piersią to może faktycznie taki ręczny by wystarczył, tak na wszelki wypadek. Królewno a on się u Ciebie sprawdził??

Asitko kciuki cały czas ściskam:) uda się uda:)

Agacynda ale psiaki-słodziaki:) a Ty sie pilnuj z tą Hb i luteinką... Ja to w sumie w luteinowym ciągu jestem;) bo od początku łykam, choć od pewnego czasu połowę dawki tylko i gin rozważała nawet odstawienie... no ale w sumie biorę ją nadal.
A gdzie to zrobiłaś takie zakupy piękne ostatnio?? ja to bym najchętniej zamówiła gdzieś w jednym miejscu...

Mgiełko gratulacje!! i wszystkiego dobrego dla Nastki:)

A my jutro rano na powtórne echo serduszka Nadki.. mam nadzieję, że wyjdzie ok i nic się nie pogorszyło...

Sihayko cudownie, ze sie urlop udal i tak objadlas sie i Nadusie :)) ta to pewnie caly czas czkawke miala bo takie pyszne wody jej zaserwowalas :)) napewno echo jutro bedzie dobre :) no i moglabys zaczac kompletowac swoja wyprqwke szpitalowa :) jesli chodzi o hb to ciotka ma mi wyslac esemeskiem nazwe jakis ziolek z apteki ktore majaduzamdawke zelaza ale sa naturalne a nie zadne sztuczne gowno... a swoje zakupy ostatnio robilam u kilku uzytkownikow allegro. ale glownie to u dwoch sprzedawcow. jeden to abby-pl a drugi magmaris... zamowilam jeszcze zestaw oilatum baby od apteka_fortuna i fajne rzeczy ma mloda_mama1 od niej zamawialam butelki i smoczki z nuk i kilka pizam do szpitala i domu... za wszystko zaplacilam lacznie i czekam jeszcze tylko na dwie paczki. chyba lubie zakupy internetowe.

Paulinko to zapraszamy do rozmow Kochana :)) przeciez wiesz, ze mozesz. Asitka tez zaglada do Nas tutaj :)

Paulinko i my tęsknimy.... wpadaj częściej:)

Dzięki Agacyndka za info, jutro przeglądnę tych użytkowników i co oferują.
A tymczasem idę spać... ostatnio noce są u mnie ciężkie, zasnąć nie mogę, mała się wierci pół nocy a ja z nią, a jak się nie wiercimy to mi się wbija w żebra... za nic na lewym boku nie mogę się ułożyć a tak mi dotąd dobrze było na nim;) no i siku co porę godzin, ehh...
o-ho... poskarżyłam się i już dostałam kopa;) hihi...

Sihayko jeszcze troszke, ja tez sobie to powtarzam, jak mantre. na szczescie Anielica daje mi spac w nocy w miare. ma swoje pory na durnienie ale od 1-9 rano jest spokojnie. o 6 tylko na chwileczke machnie raczka lub nozka i dalej spi. no chyba ze czkawka :)

Cześć!! Często Was podczytuje ale odpisać nie mam często jak! ;(
Gratulacje dla Mgiełki!!!!!!!!!!!!! Fajnie że już po wszystkim :)
Jak ten czas leci!! Mój brzdąc zaraz pół roku z nami!

Chciałam tylko napisać że co do pomiarów usg to często właśnie słyszy się że błędne są i inaczej wychodzi przy porodzie. Ja przez to musiałabym rodzić Wika sn i by mnie chyba rozerwało albo on by się udusił :( Mój lekarz prowadzący 5 dni przed porodem powiedział że Wiko ma ok 3200g i jak w szpitalu pytali to tyle mówiłam. Już chcieli mi dawać kroplówki na wywołanie (2 tygodnie po terminie) ale jeden mądry lekarz zlecił usg chwile przed kroplówką. Kobietka robiła usg chyba z 40min i na koniec powiedziała że jej wychodzi 3800g i że z moimi rozmiarami miednicy itp nie urodze sama na pewno! Więc odrazu podpisywanie papierów i za godzine było juz cięcie. Wiko urodził się z wagą 3800g, idealnie kobieta zmierzyła :)
Jeśli będziecie po terminie i będzie taka możliwość to koniecznie proście o usg! U nas w standardzie nie robią przed samym porodem.

Tak czytam Was jeszcze brzuchatki i wspominam jak to było w ciązy :-) Mój mąż chce niedługo drugiego dzidziusia, chciał odrazu ale już rozumie ze jak troche poczeka to Wiko pomoże przy braciszku :tak:;-) Ja wracam do pracy w kwietniu, więc tak myśle że popracuje rok i znowu będą staranka bo chciałabym rodzic też styczeń-luty :-D
Ide do mojego brzdąca, zaraz miał byc spacer a ja sie wybrać nie moge :)

reklama
Inesko to faktycznie ciezko by Ci bylo wypchnac Wikiego naturalnie :) ale udalo sie przez cc. Ja tez sie postaram by mi zrobili usg przed porodem.
A skad Inesko zalozenie ze Wiki pomoze przy braciszku? :D a moze przy siostrzyczce? :p

Do góry