reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

agacynda niektóre kobitki stosują masaż krocza co ma uchronić przed nacinaniem ale czy to skuteczna metoda to nie wiem. Jeśli chodzi o parcie to pamiętałam z pierwszego porodu. Mgiełka chyba miała mieć duże dzieciątko z pomiarów USG a Nastka ma wymiary super więc jakby wyszło że Aniela to kawał kobitki to pamiętaj o błędzie aparatury co by się nie wystraszyć ;-)

reklama
Pianko no wlasnie tez zwrocilam uwage na to, ze Mgielkowa Nastka miala przy usg 3kg z hakiem a urodzila sie z superowa waga. masaz krocza hmm... chyba musze zaczac. pozniej zobaczymy czy okazal sie pomocny.

zazdroszcze Wam, ze macie to uuz za soba.

Jestem:)
i przybyło nas;) matkooooo!!!!!! ale ja się najadłam na tym urlopie;)
To była istna bieszkadzka kulinarna rozpusta:] pstrągi grillowane, shake malinowe z lodami i prawdziwą bitą śmietaną, chłodnik jagodowy ,..., i do tego dwudaniowe obiadki, sorbety... mmmm.... mówię Wam nie wchodzę nawet na wagę!! a i tak już po dziecięciu widzę, że brzuch urósł jak na drożdżach hehe...

Pianko, Domik dziękuję za informacje pieluchowe;)

Ja dziś obudziłam się w nocy bo śniło mi się, że wody mi odeszły:D a ja jeszcze nie mam wszystkiego kupionego:D że męża wysyłałam po oliwki, pieluchy itp., że bałam się reakcji położnych w szpitalu bo ja ani koszuli dla siebie nie mam, ani nic... hehe no mówię Wam sen podziałał mobilizująco:] do piątku co prawda m. ma jeszcze urlop ale po niedzieli idę sama na zakupowe przedporodowe szaleństwo;)

Królewna widzę laktatory za to rozdaje i mlekiem handluje heheh;) w sumie nie zdecydowałam jeszcze jaki chcę (laktator) i czy w ogóle chcę... ale biorąc pod uwagę Wasze opinie i fakt, że też nastawiam się na karmienie piersią to może faktycznie taki ręczny by wystarczył, tak na wszelki wypadek. Królewno a on się u Ciebie sprawdził??

Asitko kciuki cały czas ściskam:) uda się uda:)

Agacynda ale psiaki-słodziaki:) a Ty sie pilnuj z tą Hb i luteinką... Ja to w sumie w luteinowym ciągu jestem;) bo od początku łykam, choć od pewnego czasu połowę dawki tylko i gin rozważała nawet odstawienie... no ale w sumie biorę ją nadal.
A gdzie to zrobiłaś takie zakupy piękne ostatnio?? ja to bym najchętniej zamówiła gdzieś w jednym miejscu...

Mgiełko gratulacje!! i wszystkiego dobrego dla Nastki:)

A my jutro rano na powtórne echo serduszka Nadki.. mam nadzieję, że wyjdzie ok i nic się nie pogorszyło...

Sihayko cudownie, ze sie urlop udal i tak objadlas sie i Nadusie :)) ta to pewnie caly czas czkawke miala bo takie pyszne wody jej zaserwowalas :)) napewno echo jutro bedzie dobre :) no i moglabys zaczac kompletowac swoja wyprqwke szpitalowa :) jesli chodzi o hb to ciotka ma mi wyslac esemeskiem nazwe jakis ziolek z apteki ktore majaduzamdawke zelaza ale sa naturalne a nie zadne sztuczne gowno... a swoje zakupy ostatnio robilam u kilku uzytkownikow allegro. ale glownie to u dwoch sprzedawcow. jeden to abby-pl a drugi magmaris... zamowilam jeszcze zestaw oilatum baby od apteka_fortuna i fajne rzeczy ma mloda_mama1 od niej zamawialam butelki i smoczki z nuk i kilka pizam do szpitala i domu... za wszystko zaplacilam lacznie i czekam jeszcze tylko na dwie paczki. chyba lubie zakupy internetowe.

Paulinko to zapraszamy do rozmow Kochana :)) przeciez wiesz, ze mozesz. Asitka tez zaglada do Nas tutaj :)

Paulinko i my tęsknimy.... wpadaj częściej:)

Dzięki Agacyndka za info, jutro przeglądnę tych użytkowników i co oferują.
A tymczasem idę spać... ostatnio noce są u mnie ciężkie, zasnąć nie mogę, mała się wierci pół nocy a ja z nią, a jak się nie wiercimy to mi się wbija w żebra... za nic na lewym boku nie mogę się ułożyć a tak mi dotąd dobrze było na nim;) no i siku co porę godzin, ehh...
o-ho... poskarżyłam się i już dostałam kopa;) hihi...

Sihayko jeszcze troszke, ja tez sobie to powtarzam, jak mantre. na szczescie Anielica daje mi spac w nocy w miare. ma swoje pory na durnienie ale od 1-9 rano jest spokojnie. o 6 tylko na chwileczke machnie raczka lub nozka i dalej spi. no chyba ze czkawka :)

Cześć!! Często Was podczytuje ale odpisać nie mam często jak! ;(
Gratulacje dla Mgiełki!!!!!!!!!!!!! Fajnie że już po wszystkim :)
Jak ten czas leci!! Mój brzdąc zaraz pół roku z nami!

Chciałam tylko napisać że co do pomiarów usg to często właśnie słyszy się że błędne są i inaczej wychodzi przy porodzie. Ja przez to musiałabym rodzić Wika sn i by mnie chyba rozerwało albo on by się udusił :( Mój lekarz prowadzący 5 dni przed porodem powiedział że Wiko ma ok 3200g i jak w szpitalu pytali to tyle mówiłam. Już chcieli mi dawać kroplówki na wywołanie (2 tygodnie po terminie) ale jeden mądry lekarz zlecił usg chwile przed kroplówką. Kobietka robiła usg chyba z 40min i na koniec powiedziała że jej wychodzi 3800g i że z moimi rozmiarami miednicy itp nie urodze sama na pewno! Więc odrazu podpisywanie papierów i za godzine było juz cięcie. Wiko urodził się z wagą 3800g, idealnie kobieta zmierzyła :)
Jeśli będziecie po terminie i będzie taka możliwość to koniecznie proście o usg! U nas w standardzie nie robią przed samym porodem.

Tak czytam Was jeszcze brzuchatki i wspominam jak to było w ciązy :-) Mój mąż chce niedługo drugiego dzidziusia, chciał odrazu ale już rozumie ze jak troche poczeka to Wiko pomoże przy braciszku :tak:;-) Ja wracam do pracy w kwietniu, więc tak myśle że popracuje rok i znowu będą staranka bo chciałabym rodzic też styczeń-luty :-D
Ide do mojego brzdąca, zaraz miał byc spacer a ja sie wybrać nie moge :)

reklama
Inesko to faktycznie ciezko by Ci bylo wypchnac Wikiego naturalnie :) ale udalo sie przez cc. Ja tez sie postaram by mi zrobili usg przed porodem.
A skad Inesko zalozenie ze Wiki pomoze przy braciszku? :D a moze przy siostrzyczce? :p

Do góry