reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

witajcie
wszystko ok z małą, katar dalej oczyszczać i jakby mniej jest, kupę pokazała lekarzowi bo sie akurat zesrała haha i prawidłowa
napięcie sprawdził jest ok,
poza tym stwierdził że jest bardzo silna, główke dźwiga, przekręciła się z brzucha na boczek,

reklama
o reeeeety Asitko.. aż 14ego ... strasznie dłuuugo musimy czekać,eh... w takim razie kciuki nadal mocno zaciskam!

Agacyndka u nas wczoraj ok:) ale dziś znów od rana Naduska domaga się asysty;) teraz w koooońcuuuu zasnęła na dłuższą chwilę;)
Co do bioderek to faktycznie tak jest... profilaktycznie zaleca się kazdemu dzieciątku usg między 4 a 6 tyg życia, choć z tym terminem jest różnie z tego co wiem;)

Mgiełko ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła:) Moja królewna lubi też być tak noszona i główkę też przekłada na boki i trzyma do góry sama coraz dłużej... to tylko świadczy, że silna babka rośnie:) jak podtrzymujesz tą główkę (a nie lata bezwładnie) to nic się Nastusi nie stanie a mięśnie pięknie dziewczyna poćwiczy;) tym bardziej, że zbliża się jej 3 miesiąc a to już czas na trzymanie główki coraz dłużej zarówno w leżeniu na brzuchu jak i przy podciąganiu z pleców do siadu.

Paulinko zazdroszczę spokojnego początku:) Ja ostatnio analizowałam swoją ciążę i stwierdziłam, że od początku nie było lekko na porodzie kończąc haha... więc oby u Ciebie było lepiej:)

Mgiełko właśnie doczytałam o wizycie:) to w zasadzie potwierdził moja opinię a wiadomo, że widząc dziecię jest w stanie lepiej nawet ocenić niż ja:) bo każdy nawet najdokładniejszy opis zawsze jest gorszy niż zobaczyć pacjenta na żywo:)

Paulinko nie mów hop bo może teraz się dopiero zacznie :-) ja się dowiedziałam w 5 tygodniu i 3 dniu i też żadnych objawów nie było oprócz wzdętego brzucha a później była jazda :-) hihihihi rzyganko i te sprawy hehehe

Sihayko a można trzymać takie Kruszynki jak nasze w pionie? Biedna Nadusia, się męczy strasznie.

Moja Nelka dzisiaj ma taki dzień, że masakra. Cały dzień marudzenia i jęczenia i prężenia no chyba, że ją zostawię na łóżku bez pieluchy, to jest ubaw po pachy same.

Paulinko - mnie się wydaje ze absolutnie kazde dziecko i każda ciąża inna. Ja z kolei żadnych uciążliwosci nie miałam, no może bardzo niewielkie (zapachy, mdłości wieczorne). Za to najtrudniejszy był strach a to przed plamieniem, poronieniem, skurczami etc.
Więc najlepiej tak jak Ty (i ja) - byle do przodu, byle kolejny tydzień..:tak:
Agacyndo - Malutka jest cuuuudowna- właśnie miałam prosic Was o zdjęcia, bo jak patrzę na te cuda, co to niedawno w brzuszkach były, to jakoś mi bliżej do grudnia -dzięki
Moze któraś Mamusia jeszcze coś wrzuci???:tak::tak:

U nas lepiej, chociaż ciężej- moja "piłeczka" ma już 106cm w obwodzie,ha!
Maksymilian daje znać o sobie- najbardziej po słodkim. Reaguje tez na pieszczochy Taty :-) We wtorek będziemy go podglądać w Warszawie, bo chcemy zostawić sobie furtkę rodzenia tam, więc pójdziemy poznac sie z lekarzem. A dziś dotlenialiśmy się w lesie na grzybach, super było

Anulka o jaaaa 106cm?? Ja jak szlam do porodu mialam 82 0_o

Paulinko ja nie mialam wcale i zadnych objawow i dolegliwosci.Kompletnie nic...dopiero w 8 m
Asitko jak tam?

reklama
Do góry