reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Haha..nooo..to fakt;)

Eh..laseczki ja dzisiaj nostalgicznie...ze ten czas tak leci i ze niedlugo do pracy.... buuuuuuuu.... i ze co do pracy to juz pewnie nic nie pamietam....

reklama
aj dziewczynki
u nas mega katar dziś był, nie można było jej odciągnąć tak głęboko ją zatkało, poza tym to jest nawet ok, ale ten katar mnie dobija

chyba wrócimy na nasivin soft bo juz troche przerwy miała

ja mam 2 kilo w dół więc się cieszę jak głupia

a co tam u was ?
u mnie tak niewiele czasu na pisanie ehhh

Anulka ja jak szłam do szpitala miałam 106 cm a na porodówce jak już brzusio mocno opadł 94 jak mnie panie mierzyły, a mały klocuszek był :)

a ja dzisiaj witam się z wielkim bólem pleców, Antek całą noc marudził nich te ząbki mu już wyjdą bo ja chcę się wyspać

Agacyndka mam nadzieję, że Nelka będzie mieć dziś lepszy dzień:)
A co do noszenia pionowo to jeśli dzieciątko jest podprate tzn w przypadku pozycji "do odbicia" na ramieniu - główka oparta jest na ramieniu rodzica i całym przodem leży a Ty dodatkowo asekurujesz główkę ręką, to może:) taka pozycja nawet jest pomocna przy kolkach;) jak wszystkie "brzuszkowe" pozycje; z reszta podobną pozycje masz w chuście trzymając dziecko z przodu:)

A propos Królewno dzięki za link:) chusta zamówiona!:)

Anulk@ super, że Maksiu pięknie rośnie i taki aktywny:) korzystaj i rozkoszuj się tymi chwilami bo grudzień zbliża się wielkimi krokami i jeszcze zatęsknisz za kopniakami od środka;)

Noelle a kiedy Ty się do pracy wybierasz?

Mgiełko biedna ta Twoja Nastusia tak się biedulka męczyć musi:(

U nas noc spokojna, ale od rana marudzenie, teraz w końcu zasnęła Nadusia z tatą w duecie;)
Dziś trzeci dzień podałam wit K i zobaczymy co się będzie działo... czy będzie masakra jak przed odstawieniem.

Miłego dnia wszystkim!!

o jejciu Noelle!! to rzeczywiście lada chwila:/ szkoda kurcze...:( i nie dziwię Ci się, że Cię nostalgia łapie w takiej sytuacji...

Agnieszko wytrwałości!! a męża o masażyk plecków poproś:D niech masuje masuje:)

Asitko te bolące (.)(.) są obiecujące :tak: trzymam kciuki żeby te małe skoki tempki były przez instalującego się dzidziola!
agacynda Kubulkowi to póki co chyba szybciej jednak do koszykarza niż lekarza :-D
mgiełko Kubuś też się tak rozglądał bardzo wcześnie :tak: a jego najlepsza pozycja to na brzuszku albo na boczku bo córa to tylko w pionie właśnie albo na plecach
Agnieszko a ma zaczerwienione dziąsełka?
Noelle mój też od 6 marudził, dopiero teraz przysnął.. może pogoda nie służy maluchom?
Anulk@ ja miałam podobne wymiary w tym czasie więc nie zazdroszczę bo dobrze pamiętam jak to jest nie widzieć własnych stóp :-D a bawisz się z Maksem światełkiem? to była moja ulubiona zabawa jeździłam latarką po brzuchu a dzidziol ścigał światełko i w nie kopał :-D a córcia znowu szalała w brzuchu jak słyszała ciotkę klotkę Fasolek :-D myślałam że sobie tańcuje ale po porodzie jak słyszała ta piosenkę to ryczała więc chyba wygibasy nie były oznaką radości tylko nerwów :-p
A tutaj Jakubek się śmieje żeby do grudnia szybciej zleciało ;-)
DSC01701.jpgDSC01705.jpg

Załączniki

• DSC01701.jpg
    DSC01701.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC01705.jpg
    DSC01705.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
PIaneczko Kubula świetny :p a Antoś ma zaczerwienione i spuchnięte dziąsełka jak się na nie nadusi to az białe się robią. Zazroszczę spacerków bo ja niestety w domku jszcze tydzień bo mała musi skończyć kuracje i do przedszkola nie może iść zeby czegoś nie załapać bo od przyszłego poniedziałku będziemy ją uodparniać.

Sihaya a mężuś masuje ale nic nie daje, przejdzie jak Antoś zacznie chodzić :p

Agnieszko moja ostatnio tez ma faze na noszenie.Maruda jakas sie z niej zrobila.A mi kregoslup siada.Zebow nie widac,dziaselka blade itd.

Pianko sliczny Kubus! Taki ..dorosly.

Pianko?agnieszko? A Wy juz spacerowka jezdzicie?czy glebokim?bo ja dalej gondola bo ma opcje podboszenia siedzenia ale boje sie bo mala sie wychyla...a w spacerowce mam wrazenie zw jej nie wygodnie i zimniej...

reklama
Piaaankoooo ... patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę:tak::tak::tak:
chyba się zakocham... takie cudo ten Twój Jakub!!

hehe wiecie, a mi ta moja piłeczka się wydaje za mała ciagle...

sihaya - mnie się bardzo podoba idea chustowania, kupiłam chustę, ale jak założyłam... to jakoś czarno to widzę -zobaczymy

Do góry