reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Ale Anieleczka słodziutka!! Jakie oczęta ma piękne:))) A reszty to ja niedoczytałam... W sumie tylko o problemach brzuszkowych, a tu nie pomogę, bo Mikołaj nigdy takowych nie miał:)))

reklama
Noelle w tv słyszałam że teraz zaleca się podawać gluten dzieciom karmionym piersią od 4 m-ca a mlekiem modyfikowanym od 5 m-ca więc spokojnie możesz dawać, ja dawałam gluten po skończonym 4 m-cu, takie też było zalecenie pediatry :tak:
domik snu brakuje bo nie ma jak w dzień odespać ale i tak nie jest tak źle bo mógłby drzeć się albo płakać w nocy a on się śmieje i bawi - potrzebuje tylko światełka i kompana do zabawy :-D ostatnio mam wrażenie że jest trochę lepiej bo i w dzień przyśnie na chwilę i na spacerze jak straci czujność to odpłynie na 10 min :-) szybko chłopak siły regeneruje, może pójdzie na lekarza to mu się przyda na nocnych dyżurach :-D chociaż znając życie później mu się to odmieni i będzie gnił w łóżku do 12-tej :-D ale spokojnie zacznie imprezować i wracać nad ranem to wtedy ja się będę o 6 rano kręcić :evil:
mgiełko gratulacje dla małej akrobatki! mocne masz postanowienie z karmieniem! :-) ja będę karmić do pierwszego ugryzienia zębiskami :-pz córą zaciskałam zęby i karmiłam dalej a ona i tak głównie gryzła i się z tego śmiała a nie jadła i w sumie po 9 m-cu odstawiła się sama. Ale fakt że wtedy pracowałam więc często dostawała butle z odciągniętym mlekiem.

Ostatnia edycja:
Paulinko a no problemy brzuszkowe chwilowo zawładneły wątkiem, a Ty masz jakieś brzuszkowo-ciązowo-mdłościowe problemy??;D chętnie bym sobie poczytała o takich:]

Asitko?? kiedy beta??

Agacyndka jak wizyta u pediatry?? mowił coś na temat usg bioderek??

Pianko ja pierwszej córki nie karmiłam w ogóle, zaskoczyły mnie problemy przy porodzie, potem z karmieniem, urodzenie wcześniaka ( Oliwia 36 tydzień) byłam za słaba i odpuściłam moja wina ehh
teraz się uparłam że zrobie wszystko aby dziecie karmić, mimo że też były problemy, wklęśnięte sutki, za mało pokarmu, choroba moja i podejrzenie salmonelii ( przez jeden dzień musiałabyś odseparowana ode mnie i dostawała mm) cięzko było wrócić bo wredota mała rozsmakowała się w butelce ale po 5 dniach walki wróciłyśmy tylko na cycusia, tak więc na chwilę obecną zamierzam karmić jak długo się da, powrót do pracy też planuje, jednak korzystam teraz z rocznego macierzyńskiego a poza tym z każdym miesiącem jest przecież więcej nowych pokarmów a mniej piersi, jakoś to będzie,
a jak będzie gryzła będę robiła jej NUNU hihi, co zrobić , ehh mnie mama karmiła do 3 roku życia , ja planuje z rok

Hej hej :-)
beta dopiero 14 października :p mogłabym już 11 zrobić ale ostatnio w dniu bety tempka spadła i wiedziałam że się nie udało, także teraz zobaczę jak będzie tempka tego 11 i jak będzie wysoka to w sobotę 12-stego o ile nie spadnie zrobię sikańca oczywiście jak nie zapomnę kupić :p ale nie mam żadnych objawów także o ile sie udało to będzie cud :-)
Ściskam Was wszystkie i Wasze księżniczki i królewiczów takze :-*

Mgiełko ambitny plan do pierwszego roku karmić :-) ale też taki mam więc kciuki trzymam podwójnie :-)

Sihayko jak tam dzisiaj u Was?

Pianko może jednak Twój Kubuś nie będzie spał po nocach jak do tej pory i lekarzem zostanie :-) hihihi fach w ręku :D

Paulinko czekam na jakieś nowe objawy ciążowe u Ciebie :D

Sihayko byłyśmy u pediatry (półtorej godziny w kolejce, masakra) i powiedział żeby przyjść na usg w przyszłym tygodniu, bioderek i brzuszka. Na moje pytanie czy są jakieś wskazania to powiedział, że teraz tak się robi :/ noo ok. A tak poza tym to wszystko gra. Mała urosła 3 cm :-) już ma 55 cm :-) pannica mi rośnie :D
Wczoraj w nocy przypomniałam sobie jakie są uroki spania z dzieckiem w łóżku bo od 4 już z nami spała. Cyc do buzi i śpimy dalej heheheh :-)
A dzisiaj moje drogie dziecko okupkało matkę, siebie, łóżko moje i podkład pod pupencją... O 7 rano zmieniałam prześcieradło i swoją piżamę i body malutkiej. :D taki szał był ...

Mgiełko nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chodzi Ci o to, że Nastka chce być tylko noszona jak powiedzmy do odbicia, tak pionowo??
albo przodem do mnie albo tyłem do mnie ale w pionie i kręci głową na boki i zwiedza, tylko ją biorę poziomo to wrzeszczy a jak ją biorę do odbicia i przytulam główke do siebie to odgina do tyłu i też kręci głową na boki

Objawów żadnych normalnie... Tylko (.)(.) bolą przy dotyku... Brzuch nadal cisza. Mdłości dzisiaj nie było. Zgagi też nie. No i bez wzdęć dzisiaj:)

reklama
Do góry