reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

AGACYNDA i jak dziś Anielka? lepiej jej? fajnie, że ładnie dała rodzicą spedzic urodziny tatusia. najlepszego dla A!
GOSIAK zobaczysz Kochana, Sarunia będzie smakoszem warzywek :) tak pieknie wcina marchewkę, że reszta też pójdzie gladko.
ASITKO .... przykro mi... tule :*
SIHAYA no bo Nadusia musiała się zaprezentowac dziadkom i wszystko opowiedziec, a że duzo się działo to i koncert był pokaźny.

co do leżaczka to my mamy takie coś http://[URL]http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-t4145-i3593271098.html[/URL] tylko, ze w innym kolorze, ale teraz nie mogę znaleśc. ni by ok. ładny. lena uwielbustwia grzechotkę z tego lerzaczka. teraz leżaczek schowany a kurczaczek dalej z nami jeździ. ale jest tyyyyle pieknych mogeli, że teraz nie kupiłabym takiego :p chciałabym ładniejszy.

mamy tez huśtawkę i to był strzał w 10!!!! jest ekstra i naprawde polecam. cena wysoka ale warto. modeli jest dużo. teraz nowe doszly i sa piękne. ja chciała uniwersalny kolor w razie w. i temu mamy niebieska, ale najbardziej mi sie podobała taka z różowym motylkiem, a teraz to takie cuda na allegro są!!! FISHER PRICE HUSTAWKA Z PROJEKTOREM NA PRĄD MUZYKA (3592662822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
domik gosiak dzięki za modele bujaczków/huśtawek:) Gosiak ten Twój oglądaliśmy właśnie;)

... zasnęęęęęęęęęła.. ciekawe na jak długo... eh...

Ostatnia edycja:
domik a pewnie że fajnie wyrwać się raz na jakiś czas, tak dla zdrowia psychicznego :-D na weekend jedziemy do znajomych na roczek więc teraz dzieci będą balować ;-)
Anulk@ jak brzusio?
paulinko Mikołaj już wie że będzie miał rodzeństwo? :-) pochwaliliście się już rodzinie? a właśnie na kiedy termin Ci wypada?
Gosiak alkoholu dużo nie było bo jednak wizja córy szalejącej o 7 rano swoje zrobiła tak więc kaca też nie było :-p:-D
agacynda u nas też jest 6 lat różnicy ;-) a Anielka teraz spokojna a za kilka lat sobie odbije i będzie tatusiowi świeczki dmuchać i paluszkiem sprawdzać czy tort aby świeży :-D
Sihaya nie może być za cicho - dziadkowie muszą wiedzieć że dziecko jest w domu :-p:-) gratuluję wagi! leci w mgnieniu oka! a Nadii może spróbuj położyć pieluszkę albo jakiegoś pluszaczka żeby mogła do buzi przytulić - Jakub do dziś dnia najczęściej zasypia jak zarzuci sobie miska albo poduszeczkę na buzię :sorry:a może skok rozwojowy ma?
Gosiak na pewno będzie dobrze z zielonym - dzieci często mają to do siebie że im coś wydaje się bardziej ohydne tym bardziej im smakuje :-D mój mały zajadał się kalafiorem ze słoiczka a ja wysiedzieć przy tym nie mogłam, nie mówiąc o zmianie pieluchy po kalafiorku :eek: :rofl2:

Ostatnia edycja:
Pianko Mikoj wie, ale czy rozumie... Hehe wcześniej to baardzo nas pilnował. Co się przytulaliśmy to się budził:) No i jednak nie upilnował:) A teraz za to jak nigdy chce kopać w brzuch albo się na niego rzucać:) No jedynak normalnie:)
A wiedzą już wszyscy:) Mój Ł to nawet już ciocię w Kanadzie poinformował i wujka na POmorzu:) No i dzielnicowgo powiadomił, a jakby inaczej:)))) Pepla totalna:)

paulinko hehe nie ma co się dziwić dumnemu tatusiowi ;-)śmiać mi się chce bo moja córa też zawsze wiedziała kiedy się w nocy obudzić także dochodzę do wniosku że robią to specjalnie :-D a Mikołaj pewnie na swój sposób rozumie ale bardziej trafi do niego jak brzuszek się pojawi :-) ech pamiętam jak moja córa się tuliła i całowała brzuszek bo kocha dzidziusia a miała równo rok ja zaszłam w drugą ciążę także piękne chwile przed Wami :-) albo mówiłam że ma być grzeczna bo dzidziuś na nią patrzy przez pępek :-D

Sihayko gratuluje wagowego sukcesu :-) to ile już za Tobą? Super, że podróż udana, nie musiałaś karmić w międzyczasie? Dziadkowie pierwszy raz Nadkę widzieli?

Ja dla Nelki mam leżaczek z fisherprice i huśtawkę też z fishera. Domik link to huśtawki wrzuciła a tutaj jest nasz leżaczek http://allegro.pl/show_item.php?item=3610625340
I fakt, huśtawka jest mega. Dzięki temu wynalazkowi mogę na spokojnie iść się wykąpać i w ogóle cokolwiek w domu zrobić. Może taka właśnie huśtawka lub leżaczek pomoże Nadusi zasnąć.

Gosik trzymam kciuki za udane jedzenie zielonych warzywek :-) ale skoro z takim zadowoleniem Sarunia jadła marchewkę to może z resztą będzie tak samo :D

Asitko :* :* przykro mi Kochana.

Domik dziękuję w imieniu A :-) a Nelka ma się dzisiaj lepiej. Troszkę w nocy płakała, ale teraz już super jest. Śpi obok z rączkami w górze :D

Pianko a sama jadłaś na początku kalafior? Bo ja uwielbiam a boję się strasznie, żeby Małej nic nie było... A jeśli chodzi o różnicę wieku, to ja nie wyobrażam sobie być z kimś w moim wieku lub trochę starszym bo się po prostu nie dogaduję :D hihi taka rożnica jest idealna. Zresztą mój A to się czasem zachowuje jak gówniarz hehehehe wczoraj się biliśmy hahahaha tzn tak dla brechtu :D takie tam przepychanki :D

Paulinko musisz uświadomić Mikusia o brzuszku, żeby Ci kurcze krzywdy nie zrobił... A mąż Ci się super trafił, widać, że się chłop cieszy :D

A wózek uffff doszedł. Jest w mojej firmie i czeka aż mój A podjedzie po Niego i idziemy na spaaaacer także będę trzaskać foty, żeby pokazać :D trzeba też korzystać z pogody bo piękna. 18 stopni i piękne słońce. Dzisiaj z moją Niunią spałam do 12 przez to, że tak płakała w nocy. A poza tym wczoraj w dzień mi baaaaardzo mało spała. Między 18 a 1 w nocy to spała tylko od 19-21... Także odsypiała z przerwami. A dzisiaj to się popłakałam bo skubana tak potrafi już wysoko podnieść główkę i jeszcze patrzyła mi się prosto w oczy takim bystrym spojrzeniem :D ahh zdolna bestia. Nie zdążyłam trzasnąć zdjęcia ale mam jak niżej jest :-)
Oto ona :-) ImageUploadedByForum BabyBoom1381755269.822711.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1381755269.822711.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381755269.822711.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 41
Nelunia jest śliczna!!!! Udanego spacerku :) a propo różnicy wieku to mam tak samo jak Ty że wolę starszych ;) między nami jest 10 lat różnicy.

Pianko nie strasz ta zmianą pieluchy bo ja już ledwo wytrzymuje :p

reklama
Ja tak na szybko z doskoku bo dziś komplenty brak czasu, niemniej z sukcesem zaliczyłyśmy z Nadią wizytę w zus-ie buahaha...

Agacyndka karmić nie musiałam, przed samym wyjazdem nakarmiłam i wystarczyło, spała jak suseł całą podróż.
A co do kg to w ciąży przybyło mi 12kg( razem z dzidzią), więc 11 już za mną:)

Pianko skok raczej nie.. raczej pierwsze dwie porażki wychowawcze - noszenie i smoczek wynikające z kolek... chcieliśmy jej ulzyć i się dorobiliśmy, ze teraz będziemy strzelać sobie w łeb;)

resztę postaram się później doczytać...

Ostatnia edycja:
Do góry