reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Hej laleczki!

Przepraszam że się nie odzywam ale czasu brak. Sara mi się poprzestawiala i zamiast budzić się w nocy raz jak dotychczas to budzi się co 3h jak za noworodka i wstaje już o 5 więc jestem niewyspana a w dzień nie mogę jej na minutę zostawić samej bo w histerię wpada od razu :((

Agacynda ma mama talent i super pomysł!!! Gratuluję zakupu nowego cacka ;) rzeczywiście droga impreza ale jak wszystko robi to się opłaca :) super że Nelcia nadal sama śpi :)

Sihayko jeszcze troszkę i z każdym dniem będzie lepiej ;) mi też rozstępy na piersi się zrobiły już po porodzie od nawalu także łącze się z Tobą ;) my już zaczęliśmy od zeszłego piątku chodzić na rehab. i mamy chodzić raz w tyg a dodatkowo w domu ćwiczyć. Sara mega protestuje bo jest leniuchem i nie bardzo chce jej się ćwiczyć dlatego też nie mam weny zbytnio i czasu na nic.

Paulunko to długo musisz czekać na wizytę ale na pewno wszystko będzie dobrze i jest szansa że zobaczysz już serduszko :)

Domik czyli Lenka to corusia mamusi ;) i jak tu się gniewac na taką istotke :)

Agnieszko dużo zdrówka dla dzieciaczkow :)

reklama
Hahaha Domik cuuudnie :-) taki calusnik Maly :*

Gosiu to Ci Sarunia niedobrota :-) tyle razy mame z łóżka wyciągać :-) może to chwilowy kryzys i za kilka dni będzie znowu ładnie spać. Rozruszaj córę, niech nie leniuszkuje tyle :-) hihihi

Była właśnie położna u nas. Moje dziecko wchodzi w kategorię wagową dużych misiów i waży uwaga uwaga uwaga.... 4300g :D hehehe taki apetyt :D ulżyła mi trochę też w cierpieniach bo strasznie mnie ciągnął szew jeden wewnątrz więc mi ściągnęła i się okazało, że jestem szyta jednym ciągiem... :| aleee mam nadzieję, że teraz już nic nie będzie boleć.

agacynda wow! świetne! oby Anielka otrzymała w genach talent po babci ;-)
Agnieszko mój też niedawno przycichł na jakiś czas a teraz nadrabia :-D a najlepiej wychodzi mu MAMA jak krzyczy, poza tym zrobił się taki łakomy że kanapkę trzeba jeść w ukryciu bo jak tylko zluka to zaraz się drze i wyciąga rączki żeby mu dać a jak się zorientuje że zjedzone to jest płacz, rozpacz i dramat :-D
domik a to Lenka spryciara! mądra dziewczynka Wam rośnie!
Gosiak ooo! od razu mi lepiej że nie tylko ja nie śpię całymi nocami :-p:-D ostatnio spałam całe 1,5 godz..:baffled: może u Was to skok? oby tak i szybko wróciła do normy! mój też na początku ślicznie spał a teraz od ok 4 m-cy nie spałam dłużej niż 5 godz..
paulinko a jakie badania musisz teraz zrobić? tylko morfologię i badanie ogólne moczu? jak tak to lekarz rodzinny może wystawić Ci skierowania na te badania, możesz też zrobić prywatnie - ok 20 zł powinno kosztować :tak:
mgiełko powodzenia w walce z katarem, mój mały też zakatarzony ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :-)
Sihaya miałam identycznie, cała ciąża zero rozstępów ale karmienie zrobiło swoje :no:
A Jakubek dziś pół roku świętuje! :-) z tej okazji spał ze mną całą noc i nagle okazało się że jak człowiek przytuli się do matczynego cyca to i smoczek nie potrzebny, i za często jeść się w nocy nie chce.. ech faceci ;-)

Agacyndo super że Anielka tak ładnie przybiera :)) masz super mleczko ;)

Pianko wszystkiego najlepszego dla Kubusia kochanego!!! :) niech rośnie duży ;) mam nadzieję że to skok chociaż nie pocieszylas mnie tym że u Kubusia to nie minęło.

Aa i dziś zaczynamy podawać gluten ;)

Ostatnia edycja:
agacynda wrzuciłabyś jakieś nowe zdjęcia kluseczki :-) ślicznie rośnie!
Kurcze na dniach musiałabym wracać do pracy, z córą wróciłam jak miała równo 6 m-cy i 1 dzień MASAKRA takie maleństwa zostawić :baffled:

Chyba coś mnie trafi.. miałam taki dłuuugi post i mi skasowało..uhhhh..

Agacyndka mama wymiata:D

Nasza Domik też, już nawet nie potrzebuje filcu żeby tworzyć cudeńka - kochana, pszczółka jest rozkoszna:)
A Lenusia to kradnie moje serce z każdym Twoim wpisem na jej temat, dziś znów o tym buziaku.... sama słodycz:)

Biedna Noelle... walka z Nataszką jeszcze by uszła, ale z teściową to już gorsza sprawa, wrr...;)

Gosiaku to powodzenia w ćwiczeniach! żeby Sarunia pięknie ćwiczyła i szybko nadrabiała braki, zeby nie musiała długo się męczyć z tą rehab.
A te rozstępy to mnie wkurzyły, że dopiero teraz się pokazały a ja już się cieszyłam naiwna, że mnie ominęło - foch!;)
ale co tam..
ważne, zeby nasze królewny spały w nocy:D już się nie mogę doczekać aż Naduśka przestanie się budzić co te 3 godziny i zacznie przesypiać noc.. to będzie pięęęękny dzień hahaa:)

Agacyndka Anielka pięęęęęknie waży:] żarłoczek;) ciekawe na kogo się podała z tym apetytem:D
Mam nadzieję, że szycie już nie będzie Ci dokuczać. Mnie na szczęście nic nie ciągnie, nie boli, szwy się rozpuściły więc tylko czekam niecierpliwie tego 6tego tygodnia i końca połogu:D

Pianko wszystkiego naj na kolejne pół roczku!! całusy od cioci sihayki i Nadusi:)
Widzę, że i Ciebie temat nieprzespanych nocy i "przeterminowanych" rozstępów nie ominął... oj my biedne.;) hehe

A my dziś już po spacerku, zakupach i nawet udało mi się dziś umówić Nadusię na usg bioderek za tydzień:) ogólnie, udana pierwsza połowa dnia!:)

Dziewczyny.. pomęczę Was:D co z tymi szczepionkami?? skojarzone dawałyście??

Ostatnia edycja:
Pianko najlepszego dla Kubulka :) duzy chlopczyk juz :D a w nocy po prostu czuł, że Mamusia blisko więc po co budzić się co chwilę :p wie chłop co dobre :D

Gosiu daj znać jak wrażenia po glutenie u Saruni :-)

Sihayko a na kiedy to usg Nadusi masz?
Spoko już nie wiele zostało, do końca połogu jeszcze tylko 2 tygodnie i 3 dni hahahahaha odliczanie trwa. Chociaż ja to bym chciała 10 dni bo A ma 30 urodziny :-)) heheh
Ja też się już nad szczepionkami zastanawiam. Bo chciałabym te nieaktywne. Żeby nie obciążać Malutkiej...

Moja matula jest naprawdę mega zdolna. Właśnie robi kartki z okazji ślubu i kolejne butelki wina ozdabia, tym razem ze skarpet robi ubranka :D
Wózek będzie najprawdopodobniej w piątek, więc już mogę dziecku normalny śpiworek ciepluteńki kupić tylko się zastanawiam nad rozmiarem. Teraz nosi ciuszki 56 i 62... To śpiworek brać 62 czy już 68?
Zdjęcia mojej Kluseczki wklejam tutaj bo z telefonu na grupę nie mogę wejść...
ImageUploadedByForum BabyBoom1380719415.203478.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1380719450.639875.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1380719518.257465.jpg

To w różowej bluzie jest z dzisiaj bo mi dziecko różne ciekawe pozy na rękach przyjmuje hehehe :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1380719415.203478.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380719415.203478.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 31
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380719450.639875.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380719450.639875.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 35
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380719518.257465.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380719518.257465.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 34
Gosiak a My właśnie skończyliśmy ekspozycję na gluten :-D
Sihaya córę szczepiłam 6w1 a po 6 m-cu pneumokoki a teraz od razu 6w1 + pneumokoki
agacynda jeju jaka ona słodka! normalnie do zacałowania :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Pianko a jak podawalas Kubusiowi gluten? Ja kupiłam zwykłą mannę u jej ugotuje te pół łyżeczki :D i wymieszam trochę z moim mlekiem.

Agatko boziu jakie slicznosci!!! Schrupac tylko :) na każdym zdjęciu inaczej wygląda anioleczek :) super że wozio już jedzie :) ja mam dla Sary kilka kombinezonow, dwa w rozm 68 (taki teraz nosi) i dwa w 74 na później. Jeszcze trochę ten 68 nawet za duży jest więc myślę że Anielka by się topila w nim. Ja bym kupiła narazie 62 a później jak wyrosnie to 68 w drugiej połowie zimy. Sara moja dopiero teraz zaczęła nosić 68 a Anielka też taka malutka się urodzila więc myślę że spokojnie 62 ponosi do 4mca.

Do góry