reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Agacyndka kładę na brzuszku, nawet ot tak w ciągu dnia bo Nadusia nie protestuje, chyba ma to po mamie - uwielbiam spać na brzuchu!;)
Gratuluję zakupu thermomixu.. hm.. muszę się zainteresować tematem bo ciekawie brzmi.. droga taka "impreza"??
A jak tam u Was nocne rozdzielanie? trzymasz się go konsekwentnie? bo mi jakoś Naduśka ląduje w dalszym ciągu obok mnie;) jedynie po kąpieli i karmieniu tym wieczornym odkładam ją do łóżeczka więc tylko cześć wieczoro-nocy śpimy osobno;)

Mgiełko powodzenia w dalszej walce z katarem!

Paulinko i co i co?? umówiłaś się już do gin???? dziś też nawiedziły Cię mdłości?;)

Anulk@ a jak Twoje samopoczucie?? Maksio fika w brzuszku??

Asitko co u Ciebie??

Gosiaku masz już kogoś z bobathów?? kiedy zaczynacie działać z Sarunią??

Noelle??

Ja wczoraj byłam w pracy po świadectwo pracy:( wczoraj skończyła mi się umowa, eh..
Do tego chyba zrobiły mi się na piersi dwa rozstępy!! takie nie duże centymetrowe ale jednak wrrrrr....:/ a całą ciążę mimo przyrostu miseczki było oki chlip chlip... jednak naporowi mleka już się poddała...
Wczorajszy dzień i noc były znów dość ciężkie, widocznie taki nas los i nastawiam się już, że tak jeszcze około 2 miesięcy i miejmy nadzieję będzie lepiej...:|

reklama
Dzieńdoberek!

Sihayko - jesteś dzielną Mamą! a rozstępy zaatakuj czymsik - niech spadają!
Mgiełko - leczcie się i zdrowiejcie, żeby się już nic nie rozwinęło z tych katarków
Agacynda - to teraz bedziesz perfekcyjna pani domu, nie ma co!
Asita- a kiedy będziesz robic betę??

Mi dzisiaj się śniło, że miałam już takiego bejbika i ciągle miał mokro, a ja sobie nie radziłam z przewijaniem, więc jak kończyłam go przewijać to trzeba było od nowa i nie miałam kiedy spać:zawstydzona/y: W dodatku jak rozpinałam tylko guziczek od śpiochów to już płakał, więc postanowiłam zmienić na półśpiochy -obudziłam się z postanowieniem, że lecę kupić półśpiochy:-D
Tylko z tym "lataniem " gorzej, bo nie dość, ze co chwileczkę "siku", to juz ciąży, kłuje, ciagnie... więc głównie siedzę w domku;-)

He he anulka no sen miałaś:) Ja przy Mikołajku śpiochów praktycznie wcale nie używałam. Body i półśpiochy ewentualnie pajacyk:)

Sihaya do lekarza idę 18 października. Aż w szoku byłam, że to pierwszy wolny termin, bo normalnie to się czeka 2-4 dni:) Ale pamiętam, że kiedyś też było prawie dwa tyg oczekiwania. Jakiś nawał pacjentek:)

Sihayko impreza droga. Stąd musiałam dwa lata odkładać... A marzeniem to było od hmm 4 lat ponad. W tym momencie kosztuje 4175 zł + dwie książki ale naprawdę warto.
Jeśli chodzi o spanie z Nelką to dalej twardo trwam przy swoim. Zabieram ją do Nas do łóżka o 7-8 rano, w zależności jak się budzi w nocy.
Ciekawe jak możesz jeszcze pomóc Nadusi... Nic nie skutkuje? A w ogóle widzisz poprawę znaczną po czymś? Ma sens Twoja dieta?
A rozstępy pierdziel :D ja mam na brzuchu i naprawdę się nie przejmuję. Fakt, że nie mam rozsianych po całym tylko po bokach, ale zawsze są :-)

Anulka perfekcyjna, no baaa :-)) hahaha
Ja mam jedną parę śpiochów a tak to też tak jak Paulinka same półśpiochy. Ale jeśli mogę coś doradzić to kupuj body takie które na całej długości się rozpinają. Wg mnie są najwygodniejsze.

Paulinka to bardzo długo musisz czekać. Masakra...

Anulk@ hahah Twój sen to prawie moja rzeczywistość:D Naduśka czasem ma właśnie tak, że przewijam ją, już jest gotowa do założenia czystej pieluszki a tu bach siku robi... po czym znów myję, zakładam pieluszkę i np tyle co założę a tu słyszę że bach kupsko:D więc czasem przy jednym przewijaniu 2-3 pieluchy mamy załatwione:D życie:D o płaczu w trakcie nie wspominając...;)
A czy je jestem dzielna?? hm.. no staram się, choć czasem to chce się wyć.

Paulinko czekamy na 18ego z niecierpliwością:) bez zdjęć Kruszyny nie wracaj:) :D
reeeety! to przeszło 2 tygodnie...:/ współczuję, że musisz tyle czekać..

Agacyndka szczerze mówiąc jakiejś super poprawy po czymś konkretnym to nie widzę, bardziej tak ogólnie.
No ale trwam w tych wszystkich "zabiegach" jeszcze trochę i powoli będę wracać po kolei z wszystkim do normy, stopniowo i zobaczymy jak Nadka będzie reagować.
A z tym spaniem to zazdroszczę. Ja jakoś nie mam serca Małej do swojego łóżeczka odkładać zwłaszcza jak ma w nocy jakieś "jazdy". Muszę potrenować konsekwencję w tej kwestii;)
Thermomix rzeczywiście sporo kosztuje:/ to ja też musiałabym dluuuugo odkładać na to cudo haha...

Ostatnia edycja:
Agnieszko dziękuję Ci bardzo:) widzę, że to w zasadzie to samo (różni się tylko wyglądem) co kateter, który już używamy i owszem pomaga:) Niemniej jeszcze raz dziękuję:)
A dla Dominisi zdrówka!!!!

Patrzcie jaką mam zdolną matulę. Idą na wesele i w prezencie zamiast kwiatów dla młodych-butelki wina.
ImageUploadedByForum BabyBoom1380652410.415990.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1380652395.938493.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380652395.938493.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 31
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380652410.415990.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380652410.415990.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 38
boskie!!! Agacynda mama zdolniacha!!!

MGIEŁKA zdrówka dla Was!!!
ANIULK@ hahah cóż za sen. w ciąży sa mega realistyczne nie?

zdrówka dla chorowitków zycze. i Nadusi, żeby brzusio nie bolał!

ten sprzecior suuuper, ale cena!!! powalajaca. a szkoda bo fajne cacko!

NOELE walczy z Nataszka i teściową wiec wiecie:-p ale żyje :)

u nas jakos leci. mała mogilna jest okrutnie. ale nauczyłam ją dawac buzi. dzis ją mąż wziął na rece ona ryk i łapy wyciąga do mnie, wziełam gada a ta sie usmiecha na całego i od razu buzi mi daje. rece mi opadaja czesem od tego noszenia ale buziak mnie powalił:-D

reklama
Agacyndo mama cudny talent ma zazdraszczam normalnie ;)

Domi mój Antoś też tylko na rączki kręgosłup mam już w ósemkę

Wiecie mój Antoś przestał gaworzyć jakieś tam dźwięki wydaje z siebie ale to niejest ggg czu gugu tylko ymmm aa yyy nawet już mam nie mówi mam nadzieje że niedługo zacznie

Do góry