reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

jestem, żyje!!! choroba chyba zażegnana :) ale nie nadrobie Was. za to przeyslam cmokaski :* postaram się byc na bierząco

PAULINKO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOKOJNEJ CIĄŻY ZYCZĘ:*
ASIKO kciuki!!!!!!!!

na zaparcia kefir :)

ANTOSIU zdrówka!!!

co do smoczka ja mam lovi i są super.

reklama
A ja od razu mówiłam że będzie dziewczynka i jest :))

Paulinko jak samopoczucie? Piękny suwaczek :)

Agacynda, Sihaya jak Wasze księżniczki?

Noelle a co Ty taka zajęta, hmm? :)

Domik super że już zdrowe jesteście! :)

Pianko też chyba nie miałabym odwagi ale jakby nic nie pomagało to chyba bym się przemogła:) moja koleżanka stosowała i tylko po tym była poprawa. Mam nadzieję że fiolecik Wam pomoże :)

Asitko jak nastrój? &&&&

Agus jak Antoś się dziś miewa?

paulinko ja też byłam przekonana że Kubuś jest dziewczynką :-D pojawi się brzuszek będziemy znowu zgadywać kto się kryje;-)a z bolących piersi tylko się cieszyć!! najlepszy dowód że wszystko ok :-D ba pocieszę się że mnie w ciąży z dziewczynką piersi strasznie bolały od samego początku, jeszcze przed zrobieniem testu a z chłopcem duuużo później ;-)

Agacyndka trudno to nazwać dawaniem smoczka; dwa-trzy razy może dostała przy kolkach gdy już chwytaliśmy się każdego sposobu żeby jej ulżyć.

U lekarza tak:
- przybrała w ciągu tygodnia kolejne 370g!! już mamy 3600g:] jeszcze trochę i będzie mogła brać udział w sumo haha...
- krople biogaia zostają
- ja przez tydzień mam jeszcze utrzymywać dietę bezmleczną itp i obserwować czy jest lepiej; potem stopniowo wprowadzać nabiał baaardzo powoli - na końcu żółty ser bo jest ciężkostrawny
- przez trzy tygodnie ścisła dieta nadal:/ z owoców tylko jabłka, warzywa gotowane, bez ciast i słodkości
jest lepiej i my to widzimy, Nadusia spokojniej zasypia, nie płacze już tak,mniej się pręży, ale brzuszek nadal trochę wzdęty:(
kontrola za 3 tygodnie przy okazji szczepień.

No właśnie a propos szczepień, temat już przerabiałyśmy ale jeśli mogę prosić: którymi szczepiłyście dziewczyny?? zwykłymi czy skojarzonymi???? które lepsze wg Was??

Agacynda pupika - tą czeską maść używamy i tak jakby Nadusia częściej bąki puszcza... czy to maść czy te krople ciężko stwiewrdzić ale smarujemy nadal:)

Asitko super że IUI doszło do skutku:) że tak powiem "warunki" piękne;) więc kciuki żeby fasol wykiełkował:) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Paulinko pięęęękny suwaczek:)

Sihayko ja od początku mówiłam, że obserwuję Twój suwaczek- i Twój ciązowy zniknął, a mój się pojawił:) Mnie w ciąży z Mikołajkiem też (.)(.) bolały wcześnie, ale do tego brzuch okresowo. Brzuch to mnie w sumie całą ciążę bolał. A teraz to zamiast brzucha boli mnie kręgosłup:/ Fasola drogi pomyliła, czy co?

Ja szczepiłam Mikołajka heksą i na rotawirusy. Podobno te skojarzone są bardziej czyste i dzieci lepiej szczepienia przez to znoszą:)

Domik super, że u Was już lepiej :-)

Sihayko to trzymam kciuki za poprawę w 100%. Szkoda że tą dietę ścisłą musisz trzymać, ale czego się nie robi dla spokojnego brzuszka Nadusiowego. Sihayko pięknie Nadka waży :-)

Paulinko cycochy jak bolą to dobrze :-) teraz musisz nam na bierząco relacjonować co się u Ciebie dzieje.

Ciekawa jestem co u Anke...

Asitko czekamy na efekty iui :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U nas w porządku aczkolwiek mam małą Marudkę w domu. Coś mi spać Dzidziolinowa nie chce. Dzisiaj od 7 już po spaniu było, później jeszcze na chwilkę się Nela zdrzemnęła i teraz odsypia po spacerze. Ciekawe jak będzie w nocy. Ostrzegała mnie położna, że to marudzenie to może być po szczepieniu na gruźlicę, bo rączka może dokuczać. Nooo... A poza tym to superancka Mała jest :-) wczoraj się tak śmiała, bo matka z siebie wariatkę robiła :D hehehe

Gosiaku a co u Ciebie i Saruni słychać?

Pianko jak Kubulkowe pleśniawki? Kryzys zażegnany?

Paulinko - ale się cieszę naprawdę:tak::tak: a kiedy się do gina wybierasz?
Agacyndo - ale Nelunia musi słodziutka być mmmm...

Sihayko - o ludy ja bym nie wpadla że słodkie też mogą być przyczyną:baffled: na ostre, smażone to może bym się domyślila, ale reszty to nijak..

Dziewczyny czy macie jakiś godny polecenia nawilżacz powietrza?
Dostaliśmy kaskę od teściów na wózek, ale wózek mam po siostrze, wiec możemy kupić coś innego. Pomyślałam właśnie o nawilżaczu, bo przy dzieciątku to chyba ważne jest a zawsze jest coś pilniejszego.
Ubranka też dostaliśmy i propozycję trzech fotelików :tak: Czasem to aż mi żal, bo wolałabym kupić takie jak mi się podobają, ale przeciez nie będę kupowac... Eh, babą być..;-)

A mój mąż wreszcie postanowił zasiedlić akwarium (które dostał ode mnie, bo o nim marzył), bo dotąd to albo kasy albo czasu nie było - w związku z tym jedziemy jutro na giełdę do Łodzi po rybki i roślinki. Mam nadzieję wstąpić do Ikei (po wanienkę) i może jeszcze gdzieś, ale marnie to widzę, bo jak troszkę pochodzę to zaraz mnie brzuch boli i kłuje etc. - nic to, zobaczymy

Anulka ja nie uznaję nawilżaczy więc niestety nie pomogę ale mogę polecić huśtawkę bo u nas to jest gadżet pierwszej klasy, dzięki temu mogę spokojnie pójść pod prysznic jak A jest w pracy :-)
Życzę udanych łowów w Ikei :-) my też mamy wanienkę ikeowską :-) korzystaliśmy póki co dwa razy :D bo cały czas wiadro :-D

reklama
Dzięki :)- huśtawkę tez mamy po siostry dzieciach Fp, właśnie czwarte dziecko obskakuje i wróci do nas - cała mam nadzieję:)
A czemu nie uznajesz nawilżaczy? Mnie w zeszłym roku az nos bolał rano jak wstawałam od ogrzewania, czasem wieszałam mokry ręcznik, ale większość dnia byliśmy w pracy, więc nie robilam nic więcej - pomyślałam ze przy Dzidzi to może być dobry pomysł... no chyba że nie...?

Do góry