reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Mam naturalny kolor dlatego mi szkoda pofarbować troszeczkę , dlatego poważnie muszę się nad tym zastanowić :)
a Antoś mały buszownik mało śpi w ciągu dnia on chce zeby go nosić i wtedy on sobie ogląda :)

reklama
To Ci Obserwator rosnie :)) fajowsko. przynajmniej wiesz, ze Dzidziol w domku :D

a ja dostalam od kuzynki dzisiaj ogromna torbe z ubrankami dla Malej. juz chyba nic nie musze kupowac.

W sumie jakbym miala naturalny kolor wlosow to tez by mi bylo szkoda farbowac. Moze delikatnie sobie rozjasnij konce? Zawsze mozna sciac :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziś u nas troszke lepiej:) z okazji dnia matki mala mi zarzygała tak kiecke, że niewiele suchego miejsca zostało:-D

MAMUSIE KOCHANE ŻYCZĘ WAM SAMYCH RADOSNYCH CHWIL Z BOBASKAMI:*

hej dziewczyny :D
informuje, że w sobotę przyszła do mnie @ także testowanka nie będzie, to jest mój ostatni cykl starań, stwierdziłam, że będziemy serduszkować co dwa dni.W następnym tygodniu ide do gin. i będę z nim rozmawiać o IUI bo raczej bez tego sie nie obejdzie :-:)-(
WSZYSTKIM MAMUSIOM TAKŻE PRZYSZŁYM ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :*********
Domikcw mam nadzieje, że Lenka już nie daje Ci tak popalić :tak:
pozostałe dziewczyny gorąco pozdrawiam i życzę miłego dnia :tak:

Asitka, przykro mi z powodu @:( ale poczekaj z tym IUI może jeszcze trochę??:) u mnie w 13 cyklu się udało gdy odpuściłam... może po prostu serduszkujcie kiedy macie ochotę nie patrząc na dzień?? u nas to się sprawdziło:) trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

zaraz postaram się doczytać resztę....

Asita Sihaya ma rację u nas też się sprawdziło kiedy totalnie odpuściłam żadnego wykresu (fakt potem nie mogłam wytrzymać i mierzyłam ale to było już po owulacje), sprawdzania śluzu no i pamiętaj alkohol jest bardzo pomocny :))

Witam się po powrocie od rodziców;)
Domik ginekologię miałam na studiach, z głównym naciskiem na zagadnienia ciążowo - porodowo-połogowe;)
Inesko ja Cię pamiętam:) i witajcie tym razem z Wiko:) ale duży już Twój synek! niesamowite:)
Informacja o mości maltan - bezcenna:] ;)
Agacynda jak tam brzuszek?? lepiej?? jak to jest jak się stawia??;>
Mnie kuł dziś pół nocy jakby między biodrem a pachwiną po lewej stornie, ale teraz jest już ok:) o której do weta się wybierasz?
Moni-ka witaj:) córcia śliczna:)
Co do ciemieniuchy to przez weekend zostałam wyedukowana, że wystarczy na pół godziny przed kąpielą posmarować lub przyłożyć gazik nasączony oliwką. strupki miękną potem wystarczy wyczesać delikatnie i przy kąpieli umyć główkę:)
Mgiełko na skurcze łydek magnez magnez i raz jeszcze magnez!! a do tego częste!! ćwiczenia poprawiające krążenie typu machanie stopami góra dół, zataczanie kółeczek raz jedną raz w drugą:) takie proste a pomocne... ja z kurczami łydek męczę się od dzieciństwa, ze względu na przesilenie/przemęczenie nóg, mimo że magnez zawsze miałam w normie. Teraz od początku ciąży łykam Mg i póki co tylko 3 razy delikatnie na razie mnie złapało.

Sihayo i Agnieszko niestety u mnie odpuszczenie nic nie pomoże bo dwa lata po ślubie nie miałam parcia na dziecko i nic z tego nie wyszło, także teraz też nie pomoże :no::no::no: jedyną nadzieją jest IUI apotem in vitro tylko nie wiem czy będzie mnie na nie stać :-(

edit
co do alkoholu to chyba wcześniej stałabym sie nałogowcem niż zaszłabym w ciąże :-)

Ale może wtedy miałaś niewyregulowane hormonki, cykle etc. a teraz jesteś przebadana na prawo i lewo i będzie dobrze:) ja w to wierzę:) u nas zaraz po ślubie przed starankami też się nie udało tak samo z siebie;) dlatego nie tracę wiary i trzymam kciuki:)

reklama
Asitko powiem Ci ze mnie nic tak nie wkurzało jak mówienie innych, że mam odpuścić- mimo że doskonale wiedziałam ze wszyscy chcą dla mnie dobrze - czułam że takie odpuszczanie jest poza moim zasięgiem i dlatego tak mnie to wkurzało
Jeśli coś mogę powiedzieć- to zanim Iui, to namawiałabym Cię gorąco do znalezienia przyczyny niepłodności. Nie znam Waszej historii ale czasem przyczyna jest dość banalna, a lekarze wysyłają na in vitro.
U nas oprócz regulowania moich hormonów, prl i tsh , potrzebna była stymulacja spermatogenezy i kuracja antybiotykowa- i wystraczyło, bo zaskoczyło równo z koncem kuracji
Moja siostra zajęła się naprotechnologią i opowiada, ze przychodzi do niej bardzo wiele par po kilku nieudanych in vitro a nie mają podstawowych badan. In vitro to niestety biznes i czesto nie za bardzo zależy klinikom, żeby ciąża pojawiła się naturalnie. Np. facet miał wyniki, że ma bakterię, ale nie podano zadnych leków tylko witaminy typu androvit!!
My byliśmy w klinice leczenia niepłodności na hsg i badaniu nasienia i rejestratorka(!!!) przy odbiorze wyników powiedziała że dla nas to już nawet IUI nie jest możliwe - tylko in vitro:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja do końca nie wierzyłam mojej siostrze ze się uda, brałam tabletki ale to leczenie wydawało mi sie za proste i dlatego nie skuteczne a tu proszę...;-)

Do góry