reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Królewna zatestuje nie prędzej niż 2 czerwca ale podejrzewam, że i tak zobaczę I krechę i powiem Ci, że nawet nie chce mi się testować :no:

reklama
Asitko trzymam kciuuuki :-)) moze sie uda tym razem.

Dziekuje Pianko za rade magnezowo nospowa :-) musze sie w koncu w nospe zaopatrzyc.

Krolewno udanego przedstawienia :-)

Sihayka milego weekendu z rodzinka :*

Monika cud Majeczka :-))

Anulka wspolczuje zakazu lozkowego. Ja na szczescie nie mialam... :) zastanawiam sie co to bedzie po porodzie. Jak ja i A wytrzymamy... O siebie sie martwie troche mniej :p

A po cc tez nie mozna przytulanek?

Agacynda mi po cc nakazali też wstrzemięźliwość 6 tygodni, ale po 3,5 pękłam:zawstydzona/y:

Pianka dzięki wielkie za twoją wypowiedź, matko ulga jaka to od razu kupie aventu, tylko koleżanka mi radziła mniejszy rozmiar tych nakładek, bo większych ponoć na początku dzidziuś nie złapie, krem Maltan już mam, smaruje i czasem próbuje wyciągnąć ale rzadko, u mnie żadnych oznak porodu wczesnego więc miałam pozwolenie od lekarza... jednak to facet i powiem wam, że kurczę znam go od 6 lat... od pasa w dół już mnie zna dokładnie, ale piersi to jakieś takie intymne hihi głupie co ?
wolę się doświadczonych mam poradzić

Asitka trzymam kciuki za testowanie, fioletowe kalie wow będą cudnie wyglądać, a sukienka piękna w takim stylu ala Quovadis..
a uczesanie jakie? we włosach coś będzie?

a może jakieś rady na skurcze nóg?? od dwóch dni budzi mnie skurcz, raz w jednej raz w drugiej nodze...

Monika śliczna córcia taka do schrupania

mam mało czasu bo się uczę na jutrzejsze zajęcia

ps. Agacynda tak w ogóle to weź poproś swojego żeby przesłał jakieś fluidy zawodowe bo egzamin zdaje 17 i 19 a im więcej pisze tych projektów to czuje się durniejsza

aaa i kupiłam pościel do kołyski
pochwalę się jak dojdzie
mam niby używaną.... ale tak mi się spodobała.... że no z zaskórniaków coś tam wzięłam i kupiłam...
moja mała dzisiaj jakoś mniej ruchliwa .... może jak poleżę to pokopie....
nic zmykam się uczyć buziaki dla wszystkich

Mgielko powodzenia na tych egzaminach... :)

Dzisiaj moja Czarnulka miala sterylizacje. Wybudzila sie juz z narkozy i chodzi mi taki Bidok powlocZac nogami... I siusia pod siebie.

witam nowe mamuśki:*
ASITA trzymam za Ciebie kciukaski bardzo, bardzo mocno! ale będziesz pękną panną młodą:tak:

co do tych sutków to ja nie miałam wklęsłych, ale bardzo małe. mała nie miała za co chwycic... ból okropny. strupy i krew na okrągło. nawet since miałam. nienawidziłam karmienia...
MALTAN jest super. po każdym karmieniu trzeba smarowac. jak są ranki to bepanthen szybko sobie radzi. nakładki z aventu polecam. pierwsze miałam mały rozmiar. mniej bolało, ale mimo to mała mnie raniła. potem kupiłam większy i było o niebo lepiej. mnie też nikt nie powiedział nic jak cyce przed karmieniem pielęgnowac. kilka razy dzienni smarowac maltanem. delikatnie wyciągac sutki, ale nie pocierac bo to skurcze powoduje. mnie na skurcze kazali masowac brodawki i efekt jakis był. a i są jeszcze takie specjalne nakładki formujące brodawki. ale o tym też nie wiedziałam. w szpitalu po mnie pojechały położne, że nic nie zrobiłam z tym w ciąży, a szczerze to ja nie wiedziałam, że z nimi jest coś nie tak:zawstydzona/y: wiedziałam, że mam mniejsze, ale że to utrudni karmienie to mi do głowy nie przyszło...

NOELLE buziaki dla Nataszki:*
AGACYNDA podrap za uszkiem kice ode mnie. biedna:(
MONIKA śliczna córcia! (jak pomyliłam nick to sory, muszę pierwsze się nauczyc:p)

aa i któraś pisała o zwolnieniu l4. a gdzie TY się kobieto wybierasz?? do pracy?? jak ciąza była zagrożona?? moim zdaniem to jest teraz Twój czas. Twój i dzidzi. korzystaj z odpoczynku, potem już go nie będzie:p

Ostatnia edycja:
Asitko ja też zaciskam moooocno kciuki!
mgiełko ja nawet nie wiem jakie są rozmiary, nakładki kupował mi mąż jak już byłam w szpitalu i powiedziałam że ma być uniwersalny ;-)ale za małe też nie mogą być bo musi sporą część tej otoczki koło sutka objąć :tak: skurcze nóg też mi dokuczały i niestety nic nie pomagało, nawet magnez :baffled:
agacynda mój psiak po narkozie też taki narkoman, pamiętam jak doczłapał się żeby mleka popić i nie mógł jęzorem w miskę wcelować tylko obok powietrze lizał :-D
domik ja po pierwszym porodzie dostałam takich ogromnych (.)(.) że każdy był większy od głowy córci a jak jeszcze pełne mleka były to nie miała jak bidulka złapać bo nie była w stanie ustami objąć..zanim mąż dowiózł mi nakładki to przerobiłam strzykawkę i tym tłoczkiem zasysałam sutek żeby go wyciągnąć :sorry2:na samą myśl mnie boli ale każdy sposób był dobry..

wiecie comnie zdziwilo? przyszlam do domu z Lidzia po sterylizacji a Luska na nia caly czas prycha i warczy.

Przybylam z wiadomosxiami od Gosiaka: posiedza jeszcze w szpitalu bo mala ma zoltaczke.Ale tak to oki:-)
A ja Was doczytam wieczorem:-*:-/

reklama
Ojej Gosiak trzymajcie się tam :) szybkiego wyjścia do domku życzę

a my zamówiliśmy kuchnię tydzień temu i dzisiaj przyszła, w weekend ma ją przywieść narożnik :))) ale sie ciesze jeszcze trochę mebli musimy kupić i na swoje

Do góry