reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Asitko jak czytałam bb w pracy, to zawsze z Toba odliczałam do końca pracy:tak: i często psioczyłam na panie z PCPR(a one pewnie na mnie), bo znajdowały moje błędy i odsyłaly faktury, więc pozdrawiam PCPR, bo z tego co kojarzę tam pracujesz?
Teraz siedzę w domku, bo ciąża była zagrożona na początku i w sumie nie wiem czy wracac do pracy czy nie.
A jakie kwiaty wybrałaś do ślubu? Wszystko już gotowe?

reklama
Może tym razem się uda

DSC05219.jpg

Załączniki

• DSC05219.jpg
    DSC05219.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 34
Moni-ka śliczna córcia :tak:
Anulk@ to taka skromna uroczystość z małym przyjęciem, myślałam, że uda mi się załatwić chociaż fotografa ale niestety, ale co tam. Kwiatki mam kalie miniaturki fioletowe, sukienka jest, buty także także chyba wszystko mam :-D tak pracuje w PCPR kiedyś w dziele PFRON a teraz w rodzinach zastępczych

edit
co do powrotu do pracy, to ja od dawna mówię, że jak tylko dowiedziałbym się, że jestem w ciąży to góra do 3 miesiąca robię a później idę na L4 bo tak mnie wnerwiają w tej pracy, że nie chce się niepotrzebnie wkurzać, ale jak na razie tylko mogę sobie o tym marzyć :(

Ostatnia edycja:
Aaa... ja też rzuciłam okiem na wykresik:tak: Wg naprotechnologii tempka dość czesto oszukuje, a bardziej miernym wskaźnikiem jest śluz i oni głównie na tym się opierają, a z Twoich opisów śluzu to całkiem fajne rzeczy widać, oj fajne:tak: Bo owulka to chyba z tydzien później była niż granica prawda?
Ale teraz zajmiesz się ślubem to Ci szybciej czas do testowanka zleci

Cześć :)
Ineska, Moni-ka witajcie :) jak dołączyłam do forum rok temu to już Was nie było ale nic straconego, wszystko da się nadrobić ;)
mgiełka, agacynda ja też sutków nie hartowałam, słyszałam że niektóre kobiety hartują przez masowanie szorstką stroną gąbki pod prysznicem, z pewnością trzeba dać sobie spokój jak są jakieś problemy typu przedwczesne skurcze, skracająca się szyjka itp bo jakoś w ostatnich tygodniach ciąży masowanie sutków powoduje wydzielanie się oksytocyny z resztą niektóre kobitki masują sobie sutki żeby przyspieszyć poród :-)przyznaję z córą też tak robiłam w ostatnich tygodniach jak już miałam dość ale na mnie to nic nie działało..Przy córce stosowałam nakładki z aventu i bardzo sobie chwalę, mała ładnie wyciągnęła sutki, przy Kubie też kilka razy użyłam bo właśnie jeden sutek mam bardziej płaski ale ten głodomor to zaraz wyciągnął i nie było problemu :-D a jak już dzieciątko podrażni to też polecam Maltan albo Bepanthen , położna radziła też po skończonym karmieniu sutek posmarować kroplą mleka
agacynda jak mi się stawiał brzuch to dr kazał nospę i magnez łykać :tak:
Noelle mój K też drugi dzień chodzi że bez kija nie podchodź...:eek:ale dziś idzie na imprezę więc może wyluzuje trochę :-p ucałuj Nataszkę na ten pierwszy miesiąc ;* mój mąż smarował Cepanem bliznę po złamanym obojczyku, trochę mu wybieliła ale zaczął smarować dużo za późno, pamiętam że ta maść cebulą śmierdzi :-D
Anulk@ pewnie wiele zależy od tego z jakiej przyczyny było zabronione, najlepiej lekarza zapytać jak jest w Twoim przypadku :tak:

Aaa... ja też rzuciłam okiem na wykresik:tak: Wg naprotechnologii tempka dość czesto oszukuje, a bardziej miernym wskaźnikiem jest śluz i oni głównie na tym się opierają, a z Twoich opisów śluzu to całkiem fajne rzeczy widać, oj fajne:tak: Bo owulka to chyba z tydzien później była niż granica prawda?
Ale teraz zajmiesz się ślubem to Ci szybciej czas do testowanka zleci

tak mi się wydaje chociaż z obserwacji śluzu to niestety dobra nie jestem :( a granice ustawiłam orientacyjnie, ale niestety objawy ciąży są podobne do objawów jak się ma torbiel, tak przejechałam sie w poprzednim cyklu, bo już myślałam, że się udało a tu torbiel :wściekła/y:i obawiam sie że teraz @ spóźnia sie z tego samego powodu :(

Anulk2 ja miałam zakaz w ciąży praktycznie do 16 tc ,ale ja straciłam dzieciątko wcześniej i szybko zaszłam w ciążę ponownie i też nie obyło się bez komplikacji na początku

Asita piękny wykres ;)

witaj Moni-ka;)

reklama
ejj no oszalałyscie :p nie nadrobie was za nic ;/ ;p
zaraz sie ubieramy, budze Lenke na mleko i idziemy do przedszkola na dzien mamy i taty ;d
Maja nie poszła rano do przedszkola po kaszlała ale pani kazała nam przyjść na samo przedstawiene bo szkoda zeby straciła :(
no wiec idziemy, mam tylko nadzieje ze Lenka bedzie grzeczna :p bo nie mam jej z kim zostawic :p

Asita masz racje, od razu na l4 co sie będziesz denerwowac, to trzymam kciukasy zeby jak najszybciej sie udało :)
a nie zamierzasz wcale testować ??

dobra ja lece, w weekend tez czasu brak niestety :( ale moze uda mi si telefonu wejsc na chwile
buziaki

Do góry