reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Asitko jak czytałam bb w pracy, to zawsze z Toba odliczałam do końca pracy:tak: i często psioczyłam na panie z PCPR(a one pewnie na mnie), bo znajdowały moje błędy i odsyłaly faktury, więc pozdrawiam PCPR, bo z tego co kojarzę tam pracujesz?
Teraz siedzę w domku, bo ciąża była zagrożona na początku i w sumie nie wiem czy wracac do pracy czy nie.
A jakie kwiaty wybrałaś do ślubu? Wszystko już gotowe?

reklama
Może tym razem się uda

DSC05219.jpg

Załączniki

• DSC05219.jpg
    DSC05219.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 37
Moni-ka śliczna córcia :tak:
Anulk@ to taka skromna uroczystość z małym przyjęciem, myślałam, że uda mi się załatwić chociaż fotografa ale niestety, ale co tam. Kwiatki mam kalie miniaturki fioletowe, sukienka jest, buty także także chyba wszystko mam :-D tak pracuje w PCPR kiedyś w dziele PFRON a teraz w rodzinach zastępczych

edit
co do powrotu do pracy, to ja od dawna mówię, że jak tylko dowiedziałbym się, że jestem w ciąży to góra do 3 miesiąca robię a później idę na L4 bo tak mnie wnerwiają w tej pracy, że nie chce się niepotrzebnie wkurzać, ale jak na razie tylko mogę sobie o tym marzyć :(

Ostatnia edycja:
Aaa... ja też rzuciłam okiem na wykresik:tak: Wg naprotechnologii tempka dość czesto oszukuje, a bardziej miernym wskaźnikiem jest śluz i oni głównie na tym się opierają, a z Twoich opisów śluzu to całkiem fajne rzeczy widać, oj fajne:tak: Bo owulka to chyba z tydzien później była niż granica prawda?
Ale teraz zajmiesz się ślubem to Ci szybciej czas do testowanka zleci

Cześć :)
Ineska, Moni-ka witajcie :) jak dołączyłam do forum rok temu to już Was nie było ale nic straconego, wszystko da się nadrobić ;)
mgiełka, agacynda ja też sutków nie hartowałam, słyszałam że niektóre kobiety hartują przez masowanie szorstką stroną gąbki pod prysznicem, z pewnością trzeba dać sobie spokój jak są jakieś problemy typu przedwczesne skurcze, skracająca się szyjka itp bo jakoś w ostatnich tygodniach ciąży masowanie sutków powoduje wydzielanie się oksytocyny z resztą niektóre kobitki masują sobie sutki żeby przyspieszyć poród :-)przyznaję z córą też tak robiłam w ostatnich tygodniach jak już miałam dość ale na mnie to nic nie działało..Przy córce stosowałam nakładki z aventu i bardzo sobie chwalę, mała ładnie wyciągnęła sutki, przy Kubie też kilka razy użyłam bo właśnie jeden sutek mam bardziej płaski ale ten głodomor to zaraz wyciągnął i nie było problemu :-D a jak już dzieciątko podrażni to też polecam Maltan albo Bepanthen , położna radziła też po skończonym karmieniu sutek posmarować kroplą mleka
agacynda jak mi się stawiał brzuch to dr kazał nospę i magnez łykać :tak:
Noelle mój K też drugi dzień chodzi że bez kija nie podchodź...:eek:ale dziś idzie na imprezę więc może wyluzuje trochę :-p ucałuj Nataszkę na ten pierwszy miesiąc ;* mój mąż smarował Cepanem bliznę po złamanym obojczyku, trochę mu wybieliła ale zaczął smarować dużo za późno, pamiętam że ta maść cebulą śmierdzi :-D
Anulk@ pewnie wiele zależy od tego z jakiej przyczyny było zabronione, najlepiej lekarza zapytać jak jest w Twoim przypadku :tak:

Aaa... ja też rzuciłam okiem na wykresik:tak: Wg naprotechnologii tempka dość czesto oszukuje, a bardziej miernym wskaźnikiem jest śluz i oni głównie na tym się opierają, a z Twoich opisów śluzu to całkiem fajne rzeczy widać, oj fajne:tak: Bo owulka to chyba z tydzien później była niż granica prawda?
Ale teraz zajmiesz się ślubem to Ci szybciej czas do testowanka zleci

tak mi się wydaje chociaż z obserwacji śluzu to niestety dobra nie jestem :( a granice ustawiłam orientacyjnie, ale niestety objawy ciąży są podobne do objawów jak się ma torbiel, tak przejechałam sie w poprzednim cyklu, bo już myślałam, że się udało a tu torbiel :wściekła/y:i obawiam sie że teraz @ spóźnia sie z tego samego powodu :(

Anulk2 ja miałam zakaz w ciąży praktycznie do 16 tc ,ale ja straciłam dzieciątko wcześniej i szybko zaszłam w ciążę ponownie i też nie obyło się bez komplikacji na początku

Asita piękny wykres ;)

witaj Moni-ka;)

reklama
ejj no oszalałyscie :p nie nadrobie was za nic ;/ ;p
zaraz sie ubieramy, budze Lenke na mleko i idziemy do przedszkola na dzien mamy i taty ;d
Maja nie poszła rano do przedszkola po kaszlała ale pani kazała nam przyjść na samo przedstawiene bo szkoda zeby straciła :(
no wiec idziemy, mam tylko nadzieje ze Lenka bedzie grzeczna :p bo nie mam jej z kim zostawic :p

Asita masz racje, od razu na l4 co sie będziesz denerwowac, to trzymam kciukasy zeby jak najszybciej sie udało :)
a nie zamierzasz wcale testować ??

dobra ja lece, w weekend tez czasu brak niestety :( ale moze uda mi si telefonu wejsc na chwile
buziaki

Do góry