reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Inesko juz zapisalam sobie nazwe kremu zeby kupic :)) cenna uwaga, ostatnio moja mama tez mi o hartowaniu sutkow mowila, wiec moze czas zaczac :p

reklama
No właśnie ja nie hartowałam bo nawet nie wiedziałam ze to się robi przed, a karmienie początkowe to były łzy i złość, a można to złagodzić. Mówiłam mojemu K. że nie nawidze karmić itd. A teraz to uwielbiam! Jak ten mój mały brzdąc patrzy w oczy i uśmiecha się z cycem w gębie :), jak rączką trzyma pierś żeby nie uciekła ;) albo jak rozdziawia buzie do jedzenia jak tylko położe się obok :) Dodam że karmie go tylko na leżąco (chyba ze jesteśmy gdzieś w gościach to siedząc), bo po cc bolał mi brzuch i ciężko mi było go trzymać bo akurat o rane się opierał.

W niedziele mam komunię, myślałam ze mam 2 kiecki do wyboru.... i dobrze ze sobie je teraz zmierzyłam bo nie zapinam się ani w jedną ani w drugą :szok: :no: Nie mieszcze się w klacie! Po ciązy zostało mi 1,5kg ale te cyce to masakra!

Ineska, to musisz szukac wdzianka na komunie a niewiele czasu Ci zostalo. :) moja ciotka urzadza komunie a dzisiaj jeszcze nie wie co swoim gosciom bedzie na obiad serwowac hihi :)

a w ogole to super ze tylko 1,5kg i cycochy Ci po ciazy zostaly.

mnie zaczyna niepokoid to stawianie sie macicy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja spać nie mogę Antek obudził się o 5 na dyda i do 6 buszował i już nie zasnę za to on teraz pięknie śpi :)

Agacyndo to stawianie macicy jest chyba normalne w tym okresie ciąży w końcu to juz III trymestr i macica sie przygotowuje do porodu po woli. obserwuj jak będzie w ciągu dnia się często stawiać to najlepiej chyba zgłosić to lekarzowi, ale czy Ty nie masz wizyty dzisiaj kochana ?

Sihaya milego weekendu kochana!!:-*

Ja w nocy poklocilam sie z.mezem i siedze teraz.z wielkim fochem.J.skacze nad mala od 1 w nocy bo ja doatalam takiego nerwa.ze poszlam.sobiw spac do innego pokoju:-)
Eh faceci...
Agacynda niby to normalne.Mowia zw jesli nie sa regularne i nie jest ich wiecej niz 7 na godzine to ok.Aczkolwiek.ja to nym sprawdzila u gina.Kiedy wizytujesz??
Domik ines to ja poczytam co piszecie o tym hartowaniu...nam w pracy mowia ze nic to nie daje...i ja tak powtarzam pacjentka...
Ineska witaj:-) Synek cudowny!! Waga pieknie spasla po ciazy
Ja mam juz na liczniku to co przed ciaza.ale w cycach wiekszosx ubran za ciasna!!

Aaaa..moje dziecko ma.1 MIESIAC!!!!i ok.3 minut:-)

Ostatnia edycja:
Noelle gratuluje maleńkiej miesiąca hurrraaaa

Ineska dzięki za info, tą maść już kupiłam i smaruje codziennie wieczorem ale nawet jak je smaruje to ta cholerna brodawka i tak się chowa, sam jej środek... beznadzieja

Domikcw czekam na cenne rady odnośnie tych brodawek, ;-)

no bo kuźwa ja wszystko wiedząca nie wiem co z tym problemem zrobić haha
( no żartuje sobie oczywiście)

Noelle właśnie mi koleżanka mówiła, że już się odchodzi od hartowania brodawek a ona też położona, no ale to co w takiej sytuacji matka ma zrobić jak ma takie brodawki, bo kogo nie spytam to tylko durne teksty: oj to będzie bolało karmienie, będzie bolało.... i z uśmieszkiem na buzi ...
ja myślałam żeby te kapturki też sobie kupić na sutki

Mgielko mialam wlasnie pytac czy kapturki stosowalas.przy Oliwxe.Faktycznie sie sprawdzaja w wiekszosci przypadkow.A taki kapturek fajnie "profiluje" taka wklesla brodawke!

reklama
jakieś mi mąż kupił ale chyba za wielkie.... bo mała urodzona w 36 tygodniu, nie miała wyrobionego odruchu ssania i jak miała za to łapać to nie umiała.... doradź kochana jakie mam kupić bo są jakieś dwa różne rozmiary, widziałam takie aventu, babyono i campol babies
może faktycznie to myśl na początek....

Do góry