reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Ja niedawno dopiero wróciłam od fryzjera;] skróciłam włosy, wróciłam do prawie naturalnego koloru... mogę rodzić;) hehe..
Teraz robię ciasto ze śliwkami i masą migdałową:)
A popołudniu jak m. wróci z pracy jedziemy do szpitala w ramach dni otwartych obejrzeć porodówkę itp:)

reklama
Oo Sihayka fajnieee :-)) ja jeszcze nie ogladalam porodowki :) cos mi sie wydaje ze ja zobacze po raz pierwszy przy porodzie hehehe
Hmm nie wiem czy mi umknelo czy coooo ale czy Ty Kochana pokazywalas nam ostatnio jakas fote swojej Baleriny? :-)

No ja niby w tym "swoim" szpitalu byłam już i na zabiegu i na badaniu drożności... ale samej porodówki nie widziałam a warto się oswoić z paszczą lwa:D
A fotę hmmm... ostatnio pokazywałam brzucholka, bo baleriny nie mam nowego:(

no brzucholka pamietam, myslalam ze moze po srodowej wizycie masz jakies :) moj gin niestety nie ma 3d, wiec nie mam ladnych fot...
uporzadkowalam wlasnie cala szafe, bo juz straszyla swoim wygladem... jeden wielki misz-masz.

Na na na na :-)) chodze dzisiaj i strasze mojego biednego A ze urodze w nocy hahahahahhaa
Szafa sprzatnieta, okna umyte, do pepuszka waciki nasaczone kupione :-)) ja jestem gotowa hahahahha a moj A mi pozwala dopiero w sobote :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oj Agacynda widze, że syndrom wicia gniazda i przygotowywania wszystkiego na cacy jest na pełnych obrotach:-D jeju jak ja pamiętam, że ciągle mi się wydawało iż nie zdąże, a tu 2 tygodnie po terminie mała na świat zawitała:-p

nie strasz swojego bo zawału dostanie. a przyda się jeszcze:)

sihaya a Ty odpoczywac to czasem nie miałas?? no, no no po dooopsku dostaniesz! a co to za pysznosci pieczesz? moge przeis? smakowicie zabrzmiało:)

Domik ja wlasnie na sile szukam sobie zajecia bo nic tylko czekam :p a moj A po prostu chce zeby Anielka poczekala az tatus bedzie mial urlop. Z tym ze moj A zapomina ze ja jeszcze bede przeciez w szpitalu... A co mi po nim jak bede w szpitalu siedziec? Najlepiej dla mnie jakby urlop mial jak z tego szpitala wyjde... Yh to bedzie cudowne zderzenie z rzeczywistoscia hihihihi :D

Co tam u Lenci? Jak malenki Muchomorek sie czuje? Zeszla z buzi wysypka?

A Sihayka to wszystkich tak oszukuje ze odpoczywa a pewnie na pelnych obrotach caly czas hula gdzies tam w Polsce :D hihi jak porodowka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no i ...tesciowa szaleje...mala zabkuje...jaki szal:/
podczytuje...ale i to sporadycznie bo nie ma kiedy...
dzisiaj np.jade do pracy obliczyc dokladnie kiedy wracam itd. zabkujacy potwor zostaje z moja mama.
Aaaa... pewnie nastepny wpis dokonam bo metamorfozie;-) planuje zrobic cos na glowie...nie wiem co ale potrzeba mi rak zmiany bardzo...

Agacynda wez olej mezowego;) idz juz rodzic!!
sihaya ty poczekaj z tydzien i tez zapraszamy do rozpakowania;)

jak tam reszta??co slychax??

domik wiem ze szaleje i tworzy;) ii kusi zakupami:-*( niedlugo sie do ciebie odezwe;-) )

p.s.nie mam @, test ujemny,trzeba by tylek do gina ruszyc...

Agacyndka jesteś już na porodówce?;) czy jednak uległaś swojemu A. i czekasz do soboty? hihi;)

A ze mnie proszę się nie śmiać:p
ja naprawdę staram się odpoczywać:( tylko to jest taaaakie truuuudne, jak nic nie boli ani nic.. eh:(
Ale powiem Wam, że wczoraj to się przestraszałam... wieczorem tak mnie zaczęła szyjka kłuć, podbrzusze boleć, mała gdzieś tam na dole uciskała jakby miała wyskoczyć... o 20.30 byłam w łóżku grzecznie, obolała i modląca się żeby skurcze nie doszły... a w najgorszym momencie tylko m. zdołałam nastraszyć tekstem, że jak nie przejdzie to chyba Małą bez skurczów urodzę;)
Na szczęście leżenie pomogło, ból minął, wstałam dziś i jest ok.
Dziś tylko jadę do pracy zwolnienie dowieść i gin po drodze pokazać kontrolny wynik moczu (jest lepiej niż ostatnio, widocznie leki pomogły).. i potem obiecuję leżę plackiem:)

Domik ciasto wyszło mniam:) robiłam na bazie tego przepisu: Ciasto śliwkowe - Przepis
z tym, że ciasto zrobiłam zwykłe kruche jak na szarlotkę, na to ułożyłam śliwki a po upieczeniu posmarowałam masą z tego przepisu właśnie:) wyszło pyyyysznie:)
A jak Lenuś?? lepiej??

Agacyndka porodówka fajna:) hehe... sale jednoosobowe wyłącznie - małe kameralne, przedporodowe podobnie - w tych tylko łóżko, sofa, worek sako, piłka, łazienka. Oddział położniczy z pokojami dwuosobowymi. Ogólnie jestem dobrze nastawiona;)

Noelle to masz teraz sajgon... teściowa+ ząbki... mieszanka wybuchowa - współczuję!

Ostatnia edycja:
dziewczyny tylko sie nie smiejcie bo zaraz na zawał zejde chyba hahahahw czerwcu załozyłam spiralke i miałam @ 29 czerwca ostatnią juz po załozeniu
no i do teraz cisza hahaha i robie test i nic a wieczorem patrze dwie kreski jedna cieniutka :p tno to twierdze ze to jakaś reakcha chemiczna zaszła ale poleciałam do apteki i zrobiłam rano drugi i jedna krecha a teraz id emyc włosy a tam dwie krechy są ;D a to testy dwóch roznych firm.. ocb???
czy jakbym miała torbiel to by mi wyszło tak ??

reklama
o kurcze Królewno a te krechy to różowe są? bo jak nie to nie masz co sie martwić

Sihayo niech malutka poczeka jeszcze z tydzień ;)

a właśnie gdzie Agacynda zawsze rano już była

dziewczyny a ja chyba za szybko pochwaliłam się ze mje dziecię je pięknie bo nie je już;( wszystko wypluwa i marudzi no i penie wolał by cycucha ale mama twarda i siedzi z Antkiem pół godziny nad posiłkiem

a my dzisiaj na szczepienie bo Antek zaległe ma

Do góry