reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Agacynda to moje zdjecie to z wieczora takie stopy mialam, rano byly troche mniej. Tak jak Noelle pisze opuchlizna powinna schodzic po nocy, mi w pewnym momencie przestala.

Sihayko przykro mi z powodu kocurka :( biedaczek. Milego lezakowania :-)

Mgielko super ze Nastka przybralavna wadze :-)

Noelle sie nie zastanawiaj tylkovlec na ten sor, szkoda sie meczyc. Tulam :*

reklama
No ja dalam zdjecie z popoludnia. Akurat jak pisalam posta to zrobilam zdjecie. Teraz mam tragiczne ... Zobacze jakie bede miec rano.

AGACYNDA koniecznie zgłoś to lekarzowi
ja w ciąży nie miałam spuchniętych nóg, ale za t po cc to masakra. kilka tygodni to chodziło. na3 dzień po cc to nóg nie czułam. z tej opuchlizny to miałam takie dretwe, bolało okropnie. kostka, stopy były równe z łydkami. Gosiakowe nózki to nic przy moich były. do domu nie miałam w czym isc bo butów zadnych nie załozyłam.. masakra!!!
NOELE ZDRÓWKA I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:* kochana sowa uszyta. pozostało wypełnic, krówka wycięta:) poproszę o wymiar łebka małej i adres na priv:)
SIHAYA lezakuj grzecznie!

mnie też szyjka kuła i to okropnie ale marne efekty skracania były.
ASITA trzymam kciuki:&
KROLEWNA niech sobie Lencia smakuje:) trzymam kciuki za kredyt.
MGIEŁKO fajnie, że mała przybiera. PIANKA dobrze mówi o tym karmieniu. moja robiła to samo. potrafiłam ją nawet 3 godziny karmic:szok: i doradca laktacyjny powiedział że 20 do 30 min to max gdzie dziecko spokonie się ma najęsc, potem tylko sobie ciumka i jest ciuchutko bo czuje się bezpiecznie. tez doceniam fakt butli bo jak cyckała to mało na wadze przybierała i ciągle chciala byc przy piersi. ciumkła 3 razy potem zasypiała, a tak teraz wiem ile zjada. no ale u nas była skaza...
GSIAK fajnie, że Sarunia jest taka spokojniutka. kolki przeszły?
PAULINKO jak tam? Miki szaleje?

WIECIE CO U NASZEGO BZIBZIOCZKA?

dominik a jak sie objawiła ta skaza u was? zobaczyłam troche śluzu w jej kupie, no i strzela kupami, ale strzelała też wcześniej ponoć to efekt naświetlania żółtaczki, za to jasne luźne i z grudkami ale ten śluz mnie zmartwił

sihaya u nas właśnie jest mało tych ćwiczeń, kurcze no ale jak tu ćwiczyć cały dzień, przecież to nawet nie ma jak tyle innych obowiązków, co do tego pieluchowania to technicznie masz jakieś rady, może coś z Oliwią robiłam nie tak, gruba pielucha między nogi ale ona jeszcze te nóżki podkurcza jak to noworodek ehhh
a Oliwia miała ćwiczenia od ortopedy ale chyba przejadę się z nią do innego
Agacydna no fakt ja mam 174 wzrostu to noga jakby proporcjonalna

trzymajcie sie dziewczyny
aaa Noelle buźka kochana zdrówka tobie

agacynda przy opuchnięciu trzeba kontrolować ciśnienie krwi oraz pilnować czy nie pojawia się białko w moczu, powiedz koniecznie lekarzowi ale miejmy nadzieję że to upały i zatrzymująca się woda..

pianko cisnienie mam 120/80 i bialka w moczu brak. wiec to pewnie upaly i woda... bo jak jest chlodno to moje stopy wygladaja znosnie :)

Mgielko no wlasnie, Ty wysoka laseczka jestes to proporcjonalne stopy masz do sylwetki :)) a ja majac rozmiar 40 mam dyskomfort psychiczny. moze zrobie sobie operacje?? :-)))

MGIEŁKO u nas były strzelajace kupki i baczki. przy baczkach nawet był płacz. wysypka na policzkach, czole, główce, karku, kupy ze śluzem, pieniste do tego bóle brzuszka i wielkie darcia po każdym posiłku. niespokojna była, wierciła się, rzucała, szarpała, nie spała, a jak już to przez sen się rzucała. odkąd jest na nutramigenie wszystko przeszło.

SIHAYA miałam pytac co sadzisz o skoczkach? bo chodzika nie chcę, ale zastanawiam się nad takim z fisher price las tropikalny. oczywiscie mam na mysli madre urzytkowanie a nie trzymanie dziecka tam pół dnia.

Agacynda ja też nie miałam białka w moczu ani wysokiego ciśnienia tyko tylko opuchniete stopy ale lekarz kazał mi co tydzień robić badanie ogolne moczu i kwas moczowy we krwi. Białka nigdy nie miałam, natomiast pojawiło się pewnego razu wysokie stężenie kwasu moczowego i wtedy musiałam robić badania co trzy dni, ale poziom nie spadał tylko rosl, pojechałam na wizytę ciśnienie ponad 150 ( gdzie do tej pory miałam idealne), od razy skierowanie do szpitala i na drugi dzień wywolywanie porodu.

Domik kolki przeszły nam po sab simplex jak ręka odjal :) a Ty kochana tylko z filcu robisz te zabawki?

Noelle jak plecy??

Gosiu masakra. Co trzy dni badania... Brrr... Dzisiaj mam prawie normalne nogi. Ale cala noc spalam z nogami na poduszkach...

Goraaaaco. Dlaczego?!

reklama
Noelle jak plecy?? byłaś na sor? współczuję i zdrówka:*

Domik nie widziałam wcześniej tych skoczków na żywo, teraz pooglądałam na necie zdjęcia i jak dla mnie to wygląda jak chodzik więc jestem na nie!!:) wymuszenie pozycji stojącej, nieprawidłowe obciążanie stawów i nóżek... nie nie nie:)
A od Bzibzioczka nie miałam ostatnio żadnych nowych wieści.

Mgiełko co do pieluchowania to tak jak piszesz szeroko nóżki... a to, że podkurcza to nie szkodzi:)
A ćwiczenia dla Oliwci to lepiej od fizjoterapeuty dostać... nikomu nie ujmując ale ortopedzi są często w tyle z ćwiczeniami.. diagnozę owszem postawią, w teorii są świetni ale jeśli chodzi o ćwiczenia to o zgrozo... więc ja na Twoim miejscu poszłabym do albo lekarza rehabilitacji dziecięcej, albo bezpośrednio na rehabilitacje uderzyła.
Jak znaleźć czas na te ćwiczenia - nie powiem:) ale nie wyobrażam sobie z czterolatką siadać i zaczynać ćwiczyć w domu na zasadzie od - do, tyle i tyle... lepiej przemycić ćwiczenia w formie zabawowej... wtedy jak się spodoba dana zabawa to dziecko samo się bawi - nieświadomie ćwicząc przy tym:) ale takie patenty właśnie fizjoterapeuta dziecięcy może Ci podpowiedzieć...

Agacyndka ja dziś nawet przespałam noc bo ... przykryłam stopy i łydki mokrym ręcznikiem!! dzięki temu w końcu po przeszło tygodniu noc przespana z przerwą jedynie na siku a nie na walkę z gorącem, potem, przewracaniem się z boku na bok itp;) polecam!! wczoraj to wymyśliłam i teraz zamierzam tylko tak spać:)

Do góry