reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

No ja poki co mam nadzieje ze jak zejdzie opuchlizna to w buty swoje wszystkie powchodze... Bo mam rozmiar 40... :o katastrofa by byla z 41...

reklama
Tak wyglądały moje stopy :)

Załączniki

• 20130426_212731.jpg
    20130426_212731.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 35
Kochane za 3 tygodnie to ja mam zamiar 30tke odprawiać a nie na porodówce leżeć hehe;) więc nich tam sobie Nadusia grzecznie siedzi w brzuszku;)

Agacynda z tymi kopniakami to właśnie po ich terminie gin powiedziała mi, że może być nawet koniec sierpnia/początek września bo ponoć też się liczy tak, że ok 20 tygodni od pierwszych "ciosów";) a w ten sposób licząc to mi 25 sierpnia wychodzi buahahhaa.... i bądź tu człowieku mądry.. nie znasz dnia ani godziny;) niemniej ja się trzymam usg i tego września;)

witajcie
Agacynda ja miałam przed ciażami 40 rozmiar buta, teraz niestety jest 41 ehh ale chyba i tak na rynku jest dość dużo butów w tym rozmiarze... choć jak byłam w ccc i próbowałam kupić buty na wesele to nie kupiłam... ale jeszcze troche czasu jest

aha i byłam dziś z małą na ważeniu, tak więc w czwartek ważyła 3390 a dzisiaj 3500 hurrra

ale byłam też na usg bioderek i niestety pieluchowanie i za miesiąc kontrolę... niby tylko ciut jest różnica ale lepiej pieluchować
sihaya wypowiesz się może?
bo moja starsza córka też była pieluchowana ale powiem ci, że jedną nóżkę stawia do środka, nie ma płaskostopia, chodzimy do ortopedy co rok, mamy ćwiczenia, piłka chodzenie na palcach łapanie woreczka ( choć przyznam że różnie to z tymi ćwiczeniami) buty ma z wkładkami, ale mimo wszystko nie widzę poprawy, jedna nóżka paluszkami okropnie idzie do środka

Rodziców kocurek polazł gdzieś w sobotę wieczorem i nie wrócił na noc; wcześniej mu się nie zdarzyło... i właśnie mama mi dzwoni zapłakana, że znalazł się nieżywy:( sąsiad go wypatrzył niedaleko od domu (w zasadzie na granicy osiedla domków gdzie mieszkają)... mama tam poszła i rzeczywiście, z rozwalonym pyszczkiem - musiało go auto potrącić;( zabrała Filka do domu i czeka na tatę żeby go zakopać:( a jakieś miesiąc temu psa uśpili - już staruszka była schorowana, cierpiała, miała 16lat... no a Filek teraz rok dopiero miał... i wszyscy mówili, że dobrze, że jest jak już psiny nie ma... a teraz nie został już żaden zwierzak:(

Gosiu strasznie nogi mialas spuchniete! To ja tak rano nie mam... Czasem bola mnie palce bo sa tak spuchniete...

Mgielko na rynku jest troche butow 41 ale ja nie wysoka wiec obecnie 40 wyglada u mnie dosyc komicznie. Z Ciebie wysoka kobitka to mozesz miec 41 a jaaaaaa? 167 ledwo cooo... :-))

Sihayko przykro mi z powodu kotka :(( moze musisz rodzicom prezent jakis zrobic ?
A jesli od pierwszego kopa 20 tygodni to zapraszam do mnie na porodowke :-))
Mnie tez Aniela strzelila po raz pierwszy 6.04 :-)

Moje stopy. Czy one sie kwalifikuja?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacynda postaram się nie skorzystać z porodówkowego zaproszenia:p ;)
Rzeczywiście masz te stopki spuchnięte. Mam nadzieję, że mnie to ominie...
A co do prezentu dla rodziców to właśnie Filek nim był; w zeszłym roku z krakowa go wiozłam rodzicom...
ale rozmawiałam niedawno z siostrą i kazałam jej umówić się z mamą w tym tygodnia na wyjazd do schroniska... i bez psiaka mają nie wracać...

Nadusia dziś też jakaś niespokojna i brzuch mam coś twardy więc zaleciłam sobie leżakowanie na resztę dnia...

aaa mgiełko.. pieluchowanie jak najbardziej wskazane:) lepsze to niż potem patrzeć przez kilka miesięcy na dzieciątko w gipsie...
Co do Oliwki to ciężko mi coś stwierdzić a na pewno nie zaryzykuję stwierdzenia, że to efekt pieluchowania. Musiałabym zobaczyć jak chodzi. Niemniej ćwiczenia na pewno są pomocne, jeśli są właściwie dobrane no i częęęęsto, systematycznie wykonywane. Nie raz dziennie tylko przy byle okazji w formie zabawy. Bo jak ćwiczycie kilkanaście minut dziennie a potem Oliwcia przez kilkanaście godzin biega "po swojemu" to ta chwila ćwiczeń jest niczym...
A ćwiczenia macie od kogo, fizjoterapeuty czy ortopedy??

Ostatnia edycja:
Agacynda mi też stopy puchły wyglądałam jak Fiona... Tak gdzieś w 32 tyg. Potem to już non stop na patologii leżałam i w końcu skończyło się cc.

ja tez mialam spuchniete.Wazne zeby ta opuchlizna chociaz czesciowo zeszla po spoczynku nocnym.Jesli nie to trzeba do lekarza.

Ja dzisiaj umieram,wzielam nowe leki na kregoslup i czuje sie strasznie.Z godziny na godzine gorzej.Chyba wybiore sie z mezowym do jego pracy na SOR;/

reklama
Sihayko myslalam ze kicius byl juz starszakiem, szkoda zwierzecia :( bidok... Lezakuj Kochana lezakuj. Ja wlasnie sie polozylam. Wczesniej nie bylo jak a jeszcze do szkoly rodzenia musialam jechac. Szkoda ze sama chodze...

Paulinko ja teraz wygladam jak Fiona. Jestem niepocieszona... Wrecz ociera sie to o zalamke.

Noelle jesli rano bedzie opuchlizna to akurat w srode mam wizyte to powiem panu doktorowi... A Tobie tego kregoslupa to wspolczuje strasznie. Okropny to musi byc bol... Jesli masz mozliwosc to jedz z mezem. Moze cos pomoga...

Boziu jestem taka glodna i taka zla ... I w ogole zle...

Do góry