reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Noelle wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:)Agacynda takie kłucia to podobno skracająca się szyjka. Ja w sumie nie wiem, bo mi się nigdy szyjka nie skróciła. Do cc byłam szczelnie pozamykana:)Asitko co tam u Ciebie?

reklama
Noelle wszystkiego najslodszego z okazji rocznicy!!!!!!

Sihayko masz racje z ta wanna, szkoda ze nie mam... Tez bym dupsko w zimnej wannie pomoczyla.

I znowu tempreatura + 1.000.000 stopni... A tak bylo fajnie wczoraj przez chwile jak bylo 23 ...

Heej :)

Asitko strasznie się cieszę, że w końcu udało się zrobić IUI!! Teraz mooocno zaciskam kciuki za fasolinkę :) Aaa no i gratuluję nowej figury, super wyglądasz! A ten śluz brązowy to może być przy zagnieżdżaniu.

Domik jakie Ty piękne rzeczy tworzysz! Zdolna bestyjka z Ciebie ;) No i że masz czas jak piszesz że Lenka taka kapryśna, naprawdę wielki szacun dla Ciebie :))

Aguś super że Antoś tak ładnie rośnie :) Śliczne masz te dzieciaczki :) Czytałam że problem jest z serduszkiem Antosia. Przykro mi, ale mam nadzieję że będzie dobrze :)

Noelle jaka Nataszka jest śliczna :) No i rzeczywiście pulpecik ;) Oj nie fajnie masz z teściową... Współczuję. A Wy z nią mieszkacie czy poprostu tak to Was przyjeżdża? bo nie doczytałam. Kurde lipa że już się stresujesz tym że ona wraca za kilkanaście dni. Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :)

Agacyndko pięknie wyglądasz z tym brzuszkiem :) A kłucie to rzeczywiście objaw skracającej się szyjki, ale nic dziwnego skoro Ty już zaraz będziesz miała Anielkę pięknie donoszoną :) zabiłaś mnie tymi czterema torbami :p

Sihayko jak tam? Wszystko dla Nadusi już gotowe? Kolczyki piękne :) No i gratuluję 35tc :D Już coraz bliżej ;)

Pianko rzeczywiście z Kubusia dłuuugi facet ;) Słodkie masz dzieciaczki :) hehe widzę, że Ty jak Noelle przepadasz za swoimi teściami ;)

Mgiełko kup sobie wagę niemowlęcą, naprawdę pomaga się uspokoić :) My Sarę codziennie ważymy i dzięki temu wiem, że ładnie je (a jest tylko i wyłącznie na piersi) i przybiera na wadze codziennie. Współczuję przeżyć szpitalnych ale mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko ok :) Dużo zdrówka dla Nastusi :)

Przepraszam, że tak mało się odzywam ale głównie spędzamy czas na dworze póki jest pogoda, a jak wracam to padnięta jestem. mam bb w telefonie ale nie widzę tam wszystkiego więc cięzko jest mi pisać. U nas dobrze, Sara rośnie :) Fajnie tak patrzeć jak zmienia się z dnia na dzień :) Teraz ma etap uśmiechania się do wszystkich i do wszystkiego i gaworzenia :) Waży 5200g ;) My codziennie robimy z wózkiem od 10 do 20km :) Wszyscy się dziwią ale my poprostu zawsze lubiliśmy spacerować a dla małej to dobrze bo dużo na świeżym powietrzu przebywa :) Generalnie jest bardzo grzeczna, w nocy już ładnie śpi także problemów z nią nie mamy :) teraz już mąż poszedł do pracy po miesięcznym urlopie więc bede miała trochę czasu żeby coś pisać;)

Gosiu teraz juz mam dwie torby :-) zlitowalam sie nad moim A zeby tyle nie nosil hihihi :-))
Fajnie ze meza mialas przy boku tyle czasu :-) pewnie mnostwo Ci pomagal, coo? :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacynda to dobrze, że się nad nim zlitowałaś ;) Tak, pomagał mi dużo i fajnie sobie spędzaliśmy czas we trójkę ;) zaraz znów bierze tydzień wolnego ;) Nie chce mu się do pracy chodzić, woli z nami spędzać czas i patrzeć jak Sara rośnie, bo naprawdę dzieci zmieniaja się z dnia na dzień, codziennie nowe umiejętności :) Sama niedługo zobaczysz jak to jest ;)

Noelle gratulacje!!! Siedem to pełnia - szczęścia mam nadzieję!!! Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia:tak:
Mgiełko -księżniczka Anastazja piękna kobieta!
Pianko - dziękuję, a ja już strasznie bym chciała, żeby Malutki był już z nami tak jak Twój Jakub...
Albo chociaż żeby byc bliżej jak Agacynda...:tak: z drugiej strony byłam dziś na glukozie, a babka do mnie "przecież tyle co robiliśmy beta hcg":-D
fakt czas leci, ale ja wciąż niecierpliwa....
Sihaya - dzięki bardzo za książkę:tak: baaardzo się przyda, NDT zawsze mnie fascynowało, ale cena kursu... i życie zawodowe popłynęło inaczej..

a jeśli mogę to chciałabym zapytac o Twoje zdanie na temat chust do noszenia- czy wszystkie są dobre dla Maluszków i kręgosłupów rodziców?

a może któraś z Was ma już doświadczenie i doradzi którą zakupić?

no i właśnie - co z Asitą??

Hej dziewczyny :-)
Piszę z komórki bo w pracy na forym nie mogę postu dodać :-(
dziewczynki żyję żyję :-D
ANLUK@ gratuluje chłopaka :tak:
GOSIAK Ty kochana mnie tu nie wkręcaj że to plamienie może oznaczać zagnieżdżenie bo i tak wystarczająco się wkręcam sama :zawstydzona/y:
Nie wiem jak przeżyje jeszcze te 11 dni :-(
Pozdrawiam Was :-*

Ostatnia edycja:
Noelle mnóstwa miłości na kolejne lata! i oczywiście kolejnych jej owoców ;) :*
agacynda też mnie kuło pod koniec ciąży ale wszystko było ok, rozwarcie się nie robiło a teraz to szyjka już ma prawo się skracać :tak: nadciągaj nad morze - u nas wczoraj i dziś bez słońca ok 25 st i lekki wiaterek :-)
Noelle mój codziennie o 4 gotowy do zabawy :confused2: widocznie Natasza dołączyła do akcji wstawaj mamo jest już jasno :-pu mnie dodatkowo całkowity brak synchronizacji między dziećmi - jedno zasypia, drugie wstaje..:sorry2:
mgiełko czasem w przychodni dziecięcej można wypożyczyć wagę dla noworodków - ona jest dokładniejsza niż taka zwykła bo w tym przypadku liczą się każde gramy, wtedy waży się dzieciątko przed i po jedzeniu żeby sprawdzić ile zjada :tak:moja położna też mówiła że dziecko efektywnie je tylko przez ok 20 min ale znajoma była w poradni laktacyjnej bo jej dziecko wisiało na cycku 50min i tam babka powiedziała jej że widocznie tak lubi i tyle potrzebuje :baffled: więc co szkoła to inaczej ale najważniejsze żeby nie traciła na wadze

reklama
wrrrr... miałam cały post napisany i przez przypadek zamknęłam okno:/

Margotko z jakiej okazji nowy wózek??;>
A tych żaglowców to Ci zazdroszczę... oj to bardzo moje klimaty...achhh....
I zdradziłabyś przepis na grzeczne, bezproblemowe, dwumiesięczne dzieciątko, hm??;> super, że Sarunia jest samym źródłem radości:)

Anulk@ nie ma za co:)
Co do chust to w przeciwieństwie do nosidełek i chodzików jestem za:) Jaką wybrać to mi póki co trudno doradzić, bo tu wchodzimy w kwestię ceny;) np. taka z jedwabiem będzie na pewno droższa niż bez niego. Ważne żeby była z naturalnych włókien, od sprawdzonego producenta - żeby była miękka i delikatna dla ciałka dziecka. No i pytanie czy tkana czy elastyczna. Wydaje mi się, że chyba lepsza byłaby tkana. Niemniej to tylko moje przemyślenia, jako takiego doświadczenia typu trójka dzieci przenoszona w chustach nie mam;) jak poeksperymentuję z Nadusią to potem będę się mądrzyć;)

Asitko przeżyjesz:) my Ci w tym pomożemy:)
a wkręcanie wkręcaniem ale ja np miałam ciemnobrązowy śluz w teoretycznym czasie zagnieżdżenia:D
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry