reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Hej :)
Asita gratulacje! imponujący wynik kochana! no to teraz w takim ,,odświeżonym'' domku dzidzia nie ma wyboru - musi zamieszkać! :) czekamy na wieści i oczywiście trzymam kciuki!
agacynda bardzo zgrabny brzuszek :) mi opadał już w okolicy 34-35 tc i wiązał się z tym ból bioder :tak:a jak opadł to spokojnie mogłam wsadzić dwie dłonie między brzuchol a piersi a jak siedziałam to brzuch leżał na kolanach :-D mówią że najczęściej opada dwa tyg przed porodem ale chyba nie do końca tak jest ;-)
mgiełko trzymam kciuki za zdrowie Twojej córci :-( moja mała też miała przedłużoną żółtaczkę ale przy bilirubinie 16 wypuścili nas do domu tylko musiałam co kilka dni jeździć z nią do poradni neonatologicznej na kontrole
Sihaya ja mam termometr bezdotykowy z lidla, do ucha i czoła ale nie jestem zadowolona, jest za bardzo wrażliwy i wyniki są mało powtarzalne :baffled: szczerze powiedziawszy dzieciom najczęściej mierzę zwykłym termometrem bo jak mają gorączkę to są śpiące i z rąk nie schodzą więc spokojnie daję radę zmierzyć pod paszką :tak: a ten bezdotykowy to głównie służy córce do zabawy w dr ;)
My już po chrzcinach-mały grzeczny aniołeczek, teściowie dalej są - Pani Matka daje takie popisy że szkoda gadać, wczoraj już się pakować chciała i do siebie wracać bo się wtrącać zaczęła i trochę ją naprostowaliśmy ech....a dziś mija rok jak zrobiłam test i synuś się ujawnił :-)

reklama
Asitkoooo gratulacje zgubionych kilogramów!! Cudnie!! i super z tym IUI !!! jesteś na dobrej drodze do bębolka!! :-):-):-)

Serio może opaść Agniesiu dopiero kilka godzin przed porodem?? Nawet nie wiedziałam... Ale od wczoraj chodzę też częściej do kibelka...

Asita super ci się udało z wagą, powodzenia

Agacynda piękny brzuszek

jutro powtórny posiew, w dzisiejszym wyszły bakterie coli, ale co najsmieszniejsze w dzisiejszym badaniu moczu ogolnym nadal wszystko ok ...

wariatkowo, więc jak jutro sie potwierdzą bakterie to zostajemy na 10 dni

Asitko takie rocznice będziesz obchodzić za rok i kilka dni :D hihihihihi

Pianko no właśnie!! nie daj się teściowej. rozbawiłaś mnie tym 'pani matka' hahaha dobre! a jak chciała wracać, to trzeba było pomóc się spakować hahahah

no to mi bębol nie opadł... bo ja nie mogę włożyć sobie ręki między brzuch a cycoszki. a żeby leżał na kolanach to ohohoho...

Mgiełko trzymam kciuki, żebyście mogli jednak wrócić do domciu...

Asita już niedługo kochana ;)
agacynda ja to jeszcze bym jej kopa na rozpęd dała ale jak patrzę na radość córci jak się bawi z dziadkami..dziś się pytam kto Cię kocha najmocniej na świecie? BABA! no i co zrobić? trzeba zacisnąć zęby i przetrwać jeszcze kilka dni..a może brzuszek Ci nie opadnie do samego porodu

Pianko no fakt, jak Córa szczęśliwa, to nie ma nic ważniejszego... no może nie opadnie... hmm... mój A mówi,że niby mam trochę niżej ale ja mu nie wierzę. :) na zdjęciach tego nie widzę.

Asitko ! bo ja się przejadę do NT i nakopię Ci do tego odchudniętego tyłeczka !! :D Pozytywnie proszę, pozytywnie :tak::tak:

Agacynda jak dla mnie to też masz full zestaw objawów przedporodowych:D Radzę Ci spakowac tą swoją torbę hihi... chociaż 28 sierpnia to taka piękna data...heheh;)
Mi dziś Nadijka też dziś robiła wjazdy w żebra lub meksykańską falę całym brzuchem, z resztą z każdym dniem robi to bardziej spektakularnie, że aż podskakuję momentami haha - chyba obu naszym kruszynkom robi się coraz ciaśniej:)
Ja po tej wizycie gin i wiadomości, że szyjka trochę się skróciła to mam jakieś schizy...kilka razy w ciągu dnia patrzę czy brzuch mi się nie obniża itp... muszę wyluzować...

Asitkaaaaaaaaaa..... cudownie kochana!! pęcherzyk rośnie, Ty chudniesz w oczach a torbiel zniknęła:) pięknie się to wszystko układa:)
Oby teraz ten posiew szybko zrobili i będziemy tu paznokcie obgryzać z nerwów i emocji oczekując fasolinki:)
Powodzenia!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pianko rozumiem, że chrzciny się udały :) a kiedy teściowie wracają do siebie??

reklama
a może to tak z gorąca? heee? no weźcie bo walizka u rodziców w garażu jest heheheheh tu mam tylko kartony :p dobra, jakby co to w workach na śmieci zabiorę wszystko :) ale wiecie co, Aniela się za żwawo rusza jak na gotową do wyjścia hihihi

Sihayka uważaj na żebra :d ja już nie wiem jak mam siedzieć, żeby mi nie właziła...

Do góry