reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SPECJALISCI dla dzieci - godni polecnia

No ja właśnie z tej kozanoskiej przychodni przeniosłam się na Wejherowską. Co do specjalistów to stawiam tylko na prywatnych, których mam swoich, bo na swoim przykładzie sie przekonałam, ze na NFZ to porażka. A chodzi mi tylko o samego pediatrę. Tak do szczepień i ewentualnych choróbsk.

reklama
NEUROLODZY

Wrocławskie Centrum Zdrowia Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej jest tam dr Wojdyło - konkretna babka...
Lekarz neurolog. Neurolog dzieci i młodzieży. Wojdyło | Wrocław ----> tu mas z bezpośrednie namiary na dr Wojdyło, mejl, prywatny gabinet, jest szefem "puchataka" jak doczytałam w tym info...

Bratowa (jako uczennica) chwaliła sobie dr Dołyk - nie wiem gdzie przyjmuje.

"Pulsantis" -kiedyś był tam neurolog dziecięcy, teraz nie jestem pewna. No i sławetny

"Promyk Słońca"na swobodnej.

Felidae w Pulsantisie właśnie dr Dołyk przyjmuje :tak:

Poza tymi które wymieniłaś, polecam dr Barbarę Ujmę-Czapską - jest ordynatorem neurologii w Marciniaku. REWELACYJNA. Ostatnio citowo potrzebowałam dobrego neurologa i wszyscy znajomi ze "światka" lekarskiego wskazywali właśnie na nią. W necie nie jest specjalnie rozreklamowana. Przyjmuje prywatnie w swoim domu na Canaletta, ale dodzwonić się tam graniczy z cudem, najlepiej jechać osobiście w dniu jej przyjęć (wtorki i czwartki od 16 do 18) i się zarejestrować.

Witam dziewczęta :-)
Mam gorącą prośbę - możecie polecić mi dobrego fizjoterapeutę. Wolałabym prywatnie, bo na nfz nie mam skierowania, bo pediatra każe czekać i obserwować, a ja chciałabym żeby jednak ktoś z wiedzą i doświadczeniem spojrzał na moją córcię.

Witam dziewczęta :-)
Mam gorącą prośbę - możecie polecić mi dobrego fizjoterapeutę. Wolałabym prywatnie, bo na nfz nie mam skierowania, bo pediatra każe czekać i obserwować, a ja chciałabym żeby jednak ktoś z wiedzą i doświadczeniem spojrzał na moją córcię.

Hej, bardzo fajna i przede wszystkim dobra Pani fizjoterapeutka od metody Bobath przyjmuje na Pilczyckiej w ośrodku FizjoMedica, tu masz adres strony z kontaktem

FIZJOMEDICA Rehabilitacja dzieci i dorosłych Wrocław Pilczyce Kozanów NDT Bobath Pilates

Chodziłam tam 3 miesiące, jestem bardzo bardzo zadowolona, potem udało mi sie na fundusz do tej samej babeczki ale w innym ośrodku dostać:)

Świetny sprzęt mają w szpitalu na Korczaka. odpłatnie też robią badania ale chyba raz w tygodniu, musisz sie dopytać, może wasza przychodnia ma z nimi umowę i będziesz miała na NFZ

reklama
W Korczaku mają bardzo dobry sprzęt i przyjmują codziennie. Mozna sie umówic odpłatnie, bodajże 40 złotych i na skierowanie. Terminy bardzo szybkie. Jeden minus jest taki, ze jak zejdzie ktos z oddziału to musisz czekac mimo umówionej godziny :sorry2:. Wiem bo sama lezałam tam z młodym a potem robilismy jeszcze tam chyba 3 razy usg odpłatnie.

Do góry