reklama
Żania7
mama kochanych urwisków
kasro a może ząbki idą?
Żania7
mama kochanych urwisków
biedna Karolinka :-(Żaniu już sama nie wiem Trójki cały czas nie przebite więc możliwe, że to one tak dokuczają. Dzisiaj było trochę lepiej, choć też płakała przez sen:-(
Kasro ja proponuję zrezygnować z zabawy po kolacji, bo dziecko się musi przed snem wyciszyć nie rozbawiać.
A mleko w łóżku też nie jest najlepszym pomysłem, bo powinna mieć po nim jednak umyte zęby. Nie może tego mleka z kolacją albo na kolację pić?
U nas jest tak:
19.00 kolacja
potem 20-30 minut na "zawiązanie supełka" i wtedy zazwyczaj ogląda bajkę albo swoje ukochane fakty
kąpiel
pić
i spać ze smokiem.
A mleko w łóżku też nie jest najlepszym pomysłem, bo powinna mieć po nim jednak umyte zęby. Nie może tego mleka z kolacją albo na kolację pić?
U nas jest tak:
19.00 kolacja
potem 20-30 minut na "zawiązanie supełka" i wtedy zazwyczaj ogląda bajkę albo swoje ukochane fakty
kąpiel
pić
i spać ze smokiem.
Gosiu wiem, że mleko w łóżku to nie najlepszy pomysł i chcę z tego zrezygnować ale ona się tak przyzwyczaiła Wczoraj była bajka po kolacji, później kąpiel, oglądanie bajeczek i bardzo ładnie zasnęła i ..... przespała całą noc do 7.00:-):-):-):-)
no i pięknie!!!
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Kasro- u nas jest tak:
ok 20 kolacja
małe zabawy, ścielenie łóżka rodziców, wariacje w pościeli przyprawiające mnie o zawał bo przecież zaraz po kolacji... itd itp
20:30 kąpiel
po kąpieli ubieranko, małe przytulanko, "żegnanie się" na noc, buziaki itd i fru z misiem i smokiem do wyrka
Też mi sie nie podoba ta butla "na dobranoc" Ja od samego początku nie dawałam małemu butelki do łóżka żeby przypadkiem sobie takiego nawyku nie zrobił... od samego początku było karmienie i mimo iż jako maluszek usypiał w trakcie to zawsze i tak dawałam jeszcze buziaka i coś tam jeszcze szeptałam i dopiero kładłam do łóżeczka... kurcze i teraz problem masz, ja nie mam pomysłu jak Karolcie tego oduczyć Może chociaż butla z wodą, to chociaż dla ząbków lepsze...
ok 20 kolacja
małe zabawy, ścielenie łóżka rodziców, wariacje w pościeli przyprawiające mnie o zawał bo przecież zaraz po kolacji... itd itp
20:30 kąpiel
po kąpieli ubieranko, małe przytulanko, "żegnanie się" na noc, buziaki itd i fru z misiem i smokiem do wyrka
Też mi sie nie podoba ta butla "na dobranoc" Ja od samego początku nie dawałam małemu butelki do łóżka żeby przypadkiem sobie takiego nawyku nie zrobił... od samego początku było karmienie i mimo iż jako maluszek usypiał w trakcie to zawsze i tak dawałam jeszcze buziaka i coś tam jeszcze szeptałam i dopiero kładłam do łóżeczka... kurcze i teraz problem masz, ja nie mam pomysłu jak Karolcie tego oduczyć Może chociaż butla z wodą, to chociaż dla ząbków lepsze...
mysz1978
Fanka BB :)
A nie mozesz po tym mleku jej zebow umyc??? Ja czasem tak robie jak Jasio konczy mleko w lozku a jeszcze nie spi, ze ide do niego ze szczoteczka i myjemy (troche niezbyt starannie, no ale trudno )
generalnie to u nas jest tak:
19:30 - kolacja (kanapka i herbatka)
potem zabawa ale raczej spokojna
po 20:00 kapiel
20:30 250ml mleka - jak widze ze sie bawi a nie pije to go klade do lozka z tym mlekiem, wypija, myjemy zeby, buziak i Jasio zasypia :-)
generalnie to u nas jest tak:
19:30 - kolacja (kanapka i herbatka)
potem zabawa ale raczej spokojna
po 20:00 kapiel
20:30 250ml mleka - jak widze ze sie bawi a nie pije to go klade do lozka z tym mlekiem, wypija, myjemy zeby, buziak i Jasio zasypia :-)
Ewitka
Majowo-lutowa mama
U nas powrót do jęków i przebudzeń nocnych. A nad morzem tak pięknie spał... Wyjęłam mu na stałe szczebelki w łóżeczku i właśnie przed chwilą przydreptał do mnie :-)
reklama
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
a u nas jest tak:
20 kąpiel
po kąpieli kolacja (kasza)
zabawa (bo wtedy wszytskie zabawki robią się mega atrakcyjne)
21 do łóżeczka z butelką wody;-)
20 kąpiel
po kąpieli kolacja (kasza)
zabawa (bo wtedy wszytskie zabawki robią się mega atrakcyjne)
21 do łóżeczka z butelką wody;-)
Podziel się: