reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

Też tak pomyślałam, ale już parę nocy pod rząd jest gorąco, śpi w samym bodziaku i nagle dziś tak dziwnie mu sie spało :-(

reklama
Kasro ja proponuję zrezygnować z zabawy po kolacji, bo dziecko się musi przed snem wyciszyć nie rozbawiać.
A mleko w łóżku też nie jest najlepszym pomysłem, bo powinna mieć po nim jednak umyte zęby. Nie może tego mleka z kolacją albo na kolację pić?

U nas jest tak:
19.00 kolacja
potem 20-30 minut na "zawiązanie supełka" i wtedy zazwyczaj ogląda bajkę albo swoje ukochane fakty :-D
kąpiel
pić
i spać ze smokiem.

Gosiu wiem, że mleko w łóżku to nie najlepszy pomysł i chcę z tego zrezygnować ale ona się tak przyzwyczaiła:zawstydzona/y: Wczoraj była bajka po kolacji, później kąpiel, oglądanie bajeczek i bardzo ładnie zasnęła i ..... przespała całą noc do 7.00:-):-):-):-)

no i pięknie!!!

Kasro- u nas jest tak:

ok 20 kolacja
małe zabawy, ścielenie łóżka rodziców, wariacje w pościeli przyprawiające mnie o zawał bo przecież zaraz po kolacji... itd itp
20:30 kąpiel
po kąpieli ubieranko, małe przytulanko, "żegnanie się" na noc, buziaki itd i fru z misiem i smokiem do wyrka

Też mi sie nie podoba ta butla "na dobranoc" :sorry2:Ja od samego początku nie dawałam małemu butelki do łóżka żeby przypadkiem sobie takiego nawyku nie zrobił... od samego początku było karmienie i mimo iż jako maluszek usypiał w trakcie to zawsze i tak dawałam jeszcze buziaka i coś tam jeszcze szeptałam i dopiero kładłam do łóżeczka... kurcze i teraz problem masz, ja nie mam pomysłu jak Karolcie tego oduczyć :no: Może chociaż butla z wodą, to chociaż dla ząbków lepsze...

A nie mozesz po tym mleku jej zebow umyc??? Ja czasem tak robie jak Jasio konczy mleko w lozku a jeszcze nie spi, ze ide do niego ze szczoteczka i myjemy (troche niezbyt starannie, no ale trudno :zawstydzona/y:)

generalnie to u nas jest tak:

19:30 - kolacja (kanapka i herbatka)
potem zabawa ale raczej spokojna
po 20:00 kapiel
20:30 250ml mleka - jak widze ze sie bawi a nie pije to go klade do lozka z tym mlekiem, wypija, myjemy zeby, buziak i Jasio zasypia :-)

U nas powrót do jęków i przebudzeń nocnych. A nad morzem tak pięknie spał... Wyjęłam mu na stałe szczebelki w łóżeczku i właśnie przed chwilą przydreptał do mnie :-)

reklama
a u nas jest tak:
20 kąpiel
po kąpieli kolacja (kasza)
zabawa (bo wtedy wszytskie zabawki robią się mega atrakcyjne)
21 do łóżeczka z butelką wody;-)

Do góry