reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie w nocy

wczoraj kupiłam spiworek (oczywiscie do sklepu jechałam dwa razy bo w domu sie okazało ze sprzedali mi mniejszy a ja w szale zakupów nie sprawdziłam:wściekła/y:) dzis był debiut no i Wojtek powariował bo jakos mu noe pasowało ze nie moze sie wykopac a potem zasnoł :-).
Tylko wydaje mi sie ze kupiłam jakis cienki ten spiworek (ale w sklepie grubszych juz nie było ) i chyba jeszcze na noc bede przykrywac go kocykiem :-D.
Czy wasze maluszki tez maja jeszcze jakies dodatkowe przykrycie poza spiworkiem:confused:

reklama
My spiworka użyliśmy kilka razy jak mały zaczął się rozkopywać, ale mi jakoś nie pasował i wróciliśmy do kołderki, o dziwo przestał się rozkopywać. A jak spał kilka razy pod śpiworkiem to dałam mu jeszcze kocyk na nóżki, miałam wrażenie ze zmarznie

pyzuncia: my kupilismy nowe spiworki dla chlopakow, specjalne na zimne pory roku, takie puchowe. Wczesniej spali w takich lzejszych i przykrywalam nozki dodatkowo kocykiem. teraz tylko spiworki. mam nadzieje,ze sie sprawdza.

A my w nocy sie poddalismy wyciagnelismy hrabiego ze spiworka przykrylismy kołderka (ok 24tej) i mały obudził sie o 6.30.
Wyciagalismy ze spiworka bo od 22-24 budził sie co 20 min i jak sprawdziłam to był zimny :(
A co do grubosci spiworka pani zapewniała ze ten jest surer ciepły - no i ja uwierzyłam :wściekła/y: powiedziała ze grubszych nie ma (uf ale jestem naiwna:zawstydzona/y:) - chyba poszukam grubszego.
A i musze znalesc jeszcze szerszy w nóżkach bo Wojtus spi z nózkami prawie w szpagacie i spiwarek mimo ze szeroki to niestety :baffled: Wojtek rozkracza nóżki szerzej:dry:

Ja jestem zachwycona jestem moim spiworkiem,tyle ze juz makjeczka wyrasta z niego ;-( a w moim miescie nie ma wiekszych.szukalam.myslalam zeby moze zamowic na internecie.macie moze jakies fajne adresy ze s[piworkami? baaaardzo bede wdzieczna....

Ja karmię po kąpieli, bo mi od razu zasypia przy cycu, niestety inaczej to na noc rzadko zasypia.
A wczoraj to był koszmar. Zasnął ślicznie po kąpieli, obudził się przed 23 i nie chciał/nie mógł spać. Zaczął baraszkować na brzuszku, bawić się, gryźć co popadnie, wszystko było Ok do godz 1 w nocy, jak my położyliśmy się spać. Mały położyć na plecach się nie dał, na brzuszku zasnąć nie chciał, na cyca się rzucał, ale po chwili odsuwał się od niego z płaczem. W końcu zdiagnozowaliśmy, że to może ząbki i dlatego tak reaguje na cyca, zaeksperymentowałam, posmarowałam mu dziąsła Calgelem i przystawiłam do cyca - zasnął w momencie i spał do 7 rano a potem do 9:30. Ech co ja mam z tym cycusiem.... Żadne metody książkowe na niego nie działają.

reklama
My butla po kąpieli. potem siedzi, lezy na kolanach az zaśnie, czasami płacze wyrywa sie wygina poczym uspokaj asie i zasypia w sumie odrazu po takim "napadzie" złości i niestety ze smoczkiem :-(

Do góry