reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

wczoraj kupiłam spiworek (oczywiscie do sklepu jechałam dwa razy bo w domu sie okazało ze sprzedali mi mniejszy a ja w szale zakupów nie sprawdziłam:wściekła/y:) dzis był debiut no i Wojtek powariował bo jakos mu noe pasowało ze nie moze sie wykopac a potem zasnoł :-).
Tylko wydaje mi sie ze kupiłam jakis cienki ten spiworek (ale w sklepie grubszych juz nie było ) i chyba jeszcze na noc bede przykrywac go kocykiem :-D.
Czy wasze maluszki tez maja jeszcze jakies dodatkowe przykrycie poza spiworkiem:confused:

reklama
My spiworka użyliśmy kilka razy jak mały zaczął się rozkopywać, ale mi jakoś nie pasował i wróciliśmy do kołderki, o dziwo przestał się rozkopywać. A jak spał kilka razy pod śpiworkiem to dałam mu jeszcze kocyk na nóżki, miałam wrażenie ze zmarznie

pyzuncia: my kupilismy nowe spiworki dla chlopakow, specjalne na zimne pory roku, takie puchowe. Wczesniej spali w takich lzejszych i przykrywalam nozki dodatkowo kocykiem. teraz tylko spiworki. mam nadzieje,ze sie sprawdza.

A my w nocy sie poddalismy wyciagnelismy hrabiego ze spiworka przykrylismy kołderka (ok 24tej) i mały obudził sie o 6.30.
Wyciagalismy ze spiworka bo od 22-24 budził sie co 20 min i jak sprawdziłam to był zimny :(
A co do grubosci spiworka pani zapewniała ze ten jest surer ciepły - no i ja uwierzyłam :wściekła/y: powiedziała ze grubszych nie ma (uf ale jestem naiwna:zawstydzona/y:) - chyba poszukam grubszego.
A i musze znalesc jeszcze szerszy w nóżkach bo Wojtus spi z nózkami prawie w szpagacie i spiwarek mimo ze szeroki to niestety :baffled: Wojtek rozkracza nóżki szerzej:dry:

Ja jestem zachwycona jestem moim spiworkiem,tyle ze juz makjeczka wyrasta z niego ;-( a w moim miescie nie ma wiekszych.szukalam.myslalam zeby moze zamowic na internecie.macie moze jakies fajne adresy ze s[piworkami? baaaardzo bede wdzieczna....

Ja karmię po kąpieli, bo mi od razu zasypia przy cycu, niestety inaczej to na noc rzadko zasypia.
A wczoraj to był koszmar. Zasnął ślicznie po kąpieli, obudził się przed 23 i nie chciał/nie mógł spać. Zaczął baraszkować na brzuszku, bawić się, gryźć co popadnie, wszystko było Ok do godz 1 w nocy, jak my położyliśmy się spać. Mały położyć na plecach się nie dał, na brzuszku zasnąć nie chciał, na cyca się rzucał, ale po chwili odsuwał się od niego z płaczem. W końcu zdiagnozowaliśmy, że to może ząbki i dlatego tak reaguje na cyca, zaeksperymentowałam, posmarowałam mu dziąsła Calgelem i przystawiłam do cyca - zasnął w momencie i spał do 7 rano a potem do 9:30. Ech co ja mam z tym cycusiem.... Żadne metody książkowe na niego nie działają.

reklama
My butla po kąpieli. potem siedzi, lezy na kolanach az zaśnie, czasami płacze wyrywa sie wygina poczym uspokaj asie i zasypia w sumie odrazu po takim "napadzie" złości i niestety ze smoczkiem :-(

Do góry