reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie w nocy

i u nas jakby nieznaczna poprawa. Poszedł wczoraj spać przed 20 (ZASNĄŁ bez smoka) pierwsze karmienie o pónocy i następne za 15 szósta. W między czasie tylko raz wstawałam żeby dać mu smoka.
Na kolację zjadł 150 ml kaszy na moim mleku i dopił jeszcze samym cycem.

reklama
hmmmm wiecie jaki stosunek ma Majka do swego lozeczka...no ogolnie nie zasypia w nim ochoczo i czesto.I dzis moj maz ja tam uspal...no nie wiem zahipnotyzowal ja karuzela...wiec ma zadanie jutro...zobaczymy...

a moje dziecie zamiast brac przyklad z reszty bb-owych bobasow - lobuzuje na calego, przetrzymalam go od 16 bez spania, wykapalam o 19, zasnal po karmieniu ok. 20, myslalam ze bede miec wieczor dla siebie i czas na czytanie ksiazek na studia, a tymczasem, obudzil sie skubaniec po 2 godzinach, rozbestwil i za nic nie chce isc spac :angry: - siedzi mi na kolanach i podgryza reke tymi malymi siekaczami :wściekła/y:

oj Joanko, nie zazdroszczę, ale może prześpi całą noc spokojniej jak się wymęczy ...:baffled::sorry2: wiem, to chyba marne pocieszenie ..a może tak jakaś hipnoza wahafdełkiem ...?:-D

a moje dziecie zamiast brac przyklad z reszty bb-owych bobasow - lobuzuje na calego, przetrzymalam go od 16 bez spania, wykapalam o 19, zasnal po karmieniu ok. 20, myslalam ze bede miec wieczor dla siebie i czas na czytanie ksiazek na studia, a tymczasem, obudzil sie skubaniec po 2 godzinach, rozbestwil i za nic nie chce isc spac :angry: - siedzi mi na kolanach i podgryza reke tymi malymi siekaczami :wściekła/y:

A moze nowe zabki idą? My na noc smarujemy Wojtusiowi dzisełka na górze żelem - bo od 3 dni znowu slinotok i raczki w buzi. Jak mu wczoraj niesmarowałam to sie wybudzał co pół godzinki a po posmarowaniu przespał do 6.30. Moze warto spróbowac.
Ach i u nas mały lepiej spi jak złapie ostatnia drzemke ok 14.30-15.00 obudzi ok 16.40 (i daje mu wtedy cycusia) a potem butla o 18.30 pluskanie o 19 i przed 20 spi.
oj ale sie pomądrzyłam:zawstydzona/y:

A moje dziecko się znowu naprawiło (albo zepsuło :confused: nie wiem). Zasnął o 19.30 zaraz po przyłożeniu głowy do poduszki. O 2.00 jak wstawałam do łazienki to spał do góry nogami ale przykryty, więc nie ruszałam. 2:30 się obudził i pół godziny demolował łóżeczko a potem w płacz - wydaje mi się, że zmarzł, bo się rozkopał i był jak sopelek. Wzięłam go do siebie, dałam cyca i spał do 6:30, a potem do 7:30, bo mąż wrócił z pracy i nas obudził.
Może poprostu był najedzony na full, bo ilość którą w siebie wcisnął na kolację była przerażająca. 240 ml. wody + mleko + kaszka to będzie coś pod 300 ml. i jeszcze pół słoiczka jogurtu z morelami :szok: Brzuch miał jak mały budda :-D
Mam nadzieję, że mu to zostanie.

u nas wczoraj rano wyszedl drugi zab,
a maly nie ryczy, chce sie bawic - wszystko tylko nie spanie,
za to pospal do 12 dzisiaj

reklama
Do góry