reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

i u nas jakby nieznaczna poprawa. Poszedł wczoraj spać przed 20 (ZASNĄŁ bez smoka) pierwsze karmienie o pónocy i następne za 15 szósta. W między czasie tylko raz wstawałam żeby dać mu smoka.
Na kolację zjadł 150 ml kaszy na moim mleku i dopił jeszcze samym cycem.

reklama
hmmmm wiecie jaki stosunek ma Majka do swego lozeczka...no ogolnie nie zasypia w nim ochoczo i czesto.I dzis moj maz ja tam uspal...no nie wiem zahipnotyzowal ja karuzela...wiec ma zadanie jutro...zobaczymy...

a moje dziecie zamiast brac przyklad z reszty bb-owych bobasow - lobuzuje na calego, przetrzymalam go od 16 bez spania, wykapalam o 19, zasnal po karmieniu ok. 20, myslalam ze bede miec wieczor dla siebie i czas na czytanie ksiazek na studia, a tymczasem, obudzil sie skubaniec po 2 godzinach, rozbestwil i za nic nie chce isc spac :angry: - siedzi mi na kolanach i podgryza reke tymi malymi siekaczami :wściekła/y:

oj Joanko, nie zazdroszczę, ale może prześpi całą noc spokojniej jak się wymęczy ...:baffled::sorry2: wiem, to chyba marne pocieszenie ..a może tak jakaś hipnoza wahafdełkiem ...?:-D

a moje dziecie zamiast brac przyklad z reszty bb-owych bobasow - lobuzuje na calego, przetrzymalam go od 16 bez spania, wykapalam o 19, zasnal po karmieniu ok. 20, myslalam ze bede miec wieczor dla siebie i czas na czytanie ksiazek na studia, a tymczasem, obudzil sie skubaniec po 2 godzinach, rozbestwil i za nic nie chce isc spac :angry: - siedzi mi na kolanach i podgryza reke tymi malymi siekaczami :wściekła/y:

A moze nowe zabki idą? My na noc smarujemy Wojtusiowi dzisełka na górze żelem - bo od 3 dni znowu slinotok i raczki w buzi. Jak mu wczoraj niesmarowałam to sie wybudzał co pół godzinki a po posmarowaniu przespał do 6.30. Moze warto spróbowac.
Ach i u nas mały lepiej spi jak złapie ostatnia drzemke ok 14.30-15.00 obudzi ok 16.40 (i daje mu wtedy cycusia) a potem butla o 18.30 pluskanie o 19 i przed 20 spi.
oj ale sie pomądrzyłam:zawstydzona/y:

A moje dziecko się znowu naprawiło (albo zepsuło :confused: nie wiem). Zasnął o 19.30 zaraz po przyłożeniu głowy do poduszki. O 2.00 jak wstawałam do łazienki to spał do góry nogami ale przykryty, więc nie ruszałam. 2:30 się obudził i pół godziny demolował łóżeczko a potem w płacz - wydaje mi się, że zmarzł, bo się rozkopał i był jak sopelek. Wzięłam go do siebie, dałam cyca i spał do 6:30, a potem do 7:30, bo mąż wrócił z pracy i nas obudził.
Może poprostu był najedzony na full, bo ilość którą w siebie wcisnął na kolację była przerażająca. 240 ml. wody + mleko + kaszka to będzie coś pod 300 ml. i jeszcze pół słoiczka jogurtu z morelami :szok: Brzuch miał jak mały budda :-D
Mam nadzieję, że mu to zostanie.

u nas wczoraj rano wyszedl drugi zab,
a maly nie ryczy, chce sie bawic - wszystko tylko nie spanie,
za to pospal do 12 dzisiaj

reklama
Do góry