reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

reklama
po poludniu to ja jej nie zmusze do spania w lozeczku.nawet lezec tam nie lubi za bardzo.chyba szybciej zasnelaby na wersalce.ale jakos bedzie.dzieki dziewczeta za wsparcie i rady.fajnie ze jestescie,ze nie dolujecie jak moja mama...tzn kochana jest ale znacie ta maniere...no wiesz powinnas ja juz nauczyc spania osobno(ale jak wczesniej spalam z majka to nie zwrocila mi ani razu uwagi)ale wiecie mamy uwielbiaja zwrot A NIE MOWILAM;-)nawet jesli NIE MOWILA;-)

Nam WOjtus spi od 2 tygodni lepiej budzi sie tylko raz na krótnie karmienie i zmiane pieluszki ( bo ma cala spompowana).
Ale u nas to zasługa podawania mleczka modyfikowanego - ale tylko na noc a potem jeszcez dopicie cycusiem. Tak nam poradził pediatra.

Dziewczyny czy wasze pociechy spia na brzuszku:confused:? bo od 3 dni jak wchodze sprawdzic czy sie nie odkrył to on spi na brzuszku i jeszcze ma pupke w górę. zastanawiam sie czy powinnam go przekrecac na plecki? na razie tak robię

Nam WOjtus spi od 2 tygodni lepiej budzi sie tylko raz na krótnie karmienie i zmiane pieluszki ( bo ma cala spompowana).
Ale u nas to zasługa podawania mleczka modyfikowanego - ale tylko na noc a potem jeszcez dopicie cycusiem. Tak nam poradził pediatra.

Dziewczyny czy wasze pociechy spia na brzuszku:confused:? bo od 3 dni jak wchodze sprawdzic czy sie nie odkrył to on spi na brzuszku i jeszcze ma pupke w górę. zastanawiam sie czy powinnam go przekrecac na plecki? na razie tak robię

Piotrek przedwczoraj przekręcił się przez sen na brzuszek i go tak zostawiłam. Widać tak mu wygodnie. Dorosły facet już jest i główkę bez problemu podnosi, więc niech sobie sam pozycję wybiera.

Wreszcie sie wyspałam. Rafał zasnął po 20 obidził sie o 23 jak jeszcze nie spałam więc dostał cyca a potem pobudka po 5 cyc w małej ilości i spaliśmy sobie do 8.30 . Oj już nie pamiętam kiedy tak sobie spałam.

Po kapieli,karminiu polozylam majke do lozeczka.marudzila,dalam jej butle z soczkiem wypila 60ml i zasnela...i spala 4 godziny...moze ona za malo pila?zobacze dzis w nocy.ale jak ona slodko zasnela przytulona do butelki...nie moglam sie oderwac od tego widoku;-)

Po kapieli,karminiu polozylam majke do lozeczka.marudzila,dalam jej butle z soczkiem wypila 60ml i zasnela...i spala 4 godziny...moze ona za malo pila?zobacze dzis w nocy.ale jak ona slodko zasnela przytulona do butelki...nie moglam sie oderwac od tego widoku;-)

maluszki 5 miesieczne powinny wypijac 150-180ml mleczka modyfikowanego. i potem jeszcze cycus (o ile chca). Tak nam powiedział pediatra.

reklama
U nas noc fatalna. Pobudki co 2-3 godz. ale spowodowane wstrętnym katarem, który się uwziął na moje dziecko :wściekła/y: Ale Piotruś chyba zrozumiał, że ściąganie katarku jest dla jego dobra - trochę popłakuje ale pozwala nosek wyczyścić :tak:

Do góry