reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

a rozszerzasz jej dietę? Mój synek miał okres, ze przesypiał już 4-5 godzin i nagle zaczął budzić się co 2 godziny. Okazało sie, ze już czas rozszerzać jego dietę, gdyz moje mleko nie wystarczało do jego potrzeb. Moze u Ciebie jest to samo?

reklama
no je obiadki.tzn zjada prawie pol sloiczka raz dziennie.wiecej nie chce jesc.podjada tylko chrupki kukurydziane.moze rzeczywiscie malo jej juz,,,

nato a może spróbuj jej dać na 2 godzinki przed posiłkiem na noc (jeśli ostatni posiłek jest np. o 19.00, to daj jej o 17.00) kaszkę łyżeczką albo jakiś deserek? Wtedy będzie miała już coś w brzuszku, dopije mlekiem i może ją to dłużej potrzyma:sorry2:

Warto spróbować ale u Piotrka to się nie sprawdziło. Ostatnio zjadł ponad 200ml. kleiku, popchnął 2/3 słoiczka moreli i obudził się po 2 godz. :wściekła/y: Teraz już daje się trochę oszukać piciem ale wcześniej musiał być cyc co 2 godz., bo nic innego nie chciał.

U nas był taki kryzys 2 tyg temu, ze praktycznie spał ze mną, bo budził sie co 2-3 godziny, nawet myslałam, że to zęby, ale buzia na razie pusta, a jemu przeszło. Dziś np zasnął po kapieli o 20, obudził się przed 1 w nocy i chciał się z nami bawić, bo jeszcze nie spaliśmy, zasnął przy cycu tuż po 1, potem cycanie koło 5 i 7:30, ja wstałam o 9 do pracy, a on podobno spał do 10:30! A to śpioch!
A dzisiaj 45 min temu synuś zasnął mi w łóżeczku przy karuzeli, co prawda ze smoczkiem w buzi, ale nie z cycem i we własnym łóżeczku :szok:

Spróbuj nato dawac jej więcej jedzenia w dzień - nawet jeśli nie pomoze to na pewno nie zaszkodzi. Wydaje mi się, że pół słoiczka, to jednak trochę mało. Ja daję najczęściej 2 słoiczki, albo słoiczek i kaszkę. Jest dużo lepiej. I tak są pobudki w nocy, ale już nie co 2 godz.!

A jeść mój mały też niby nie chce więcej, ale jak posmakuje parę łyżeczek, to jednak wciąga - on po prostu nie wie, że chce ;-)

A ja juz opadlam z sil - Jasio moze nie budzil sie jakos duzo razy bo tylko bodajze 2 czy 3, ale jak sie obudzil przed 06:00 to za cholere nie mogl potem zasnac... Wiercil sie i rzucal w lozeczku wiec wzielam go do siebie co jest ewenementem bo sie nie zdarzylo od niemal 5 miesiecy... ;-) No i zasnal po 07:00, obudzil sie po godzinie, wypil troche wody i spal dalej do 09:30 :-)
Dzis zmiana - kupilam mu materac do tego lozeczka turystycznego- mysle ze jest mu w nim niewygodnie- jak ma tylko kocyk podscielony to za twardo, jak mu dalam koldre na spod to za miekko... no i kupilam piankowy materacyk bo babka w sklepie powiedziala ze ludzie takei kupuja do lozeczek turystycznych.

Oby dobrze spal...

myszko a może mu za gorąco - kiedyś moja córcia tak jęczała nocami bo miałam za gorąco w sypialni,potem zaczęłam ją cieplej ubierać na noc ale nie grzałam w pokoju w którym spaliśmy - to dało jej ulgę i spała aaaaaaa.....

SIMAMA - zmiany temperatury tez jzu przerobilam :-D Raz cieplo i odkryty, potem zimno i przykryty ale odkopywal sie, no to zimno i spiworek i tez byl ozle. Jest dosyc chlodno w sypialni a ten lobuz sie odkopuje i w efekcie ma zimniutkie rece :baffled:

Ciezko mu dogodzic...

Polozylam majke po karminiu i kapieli do lozeczka ,ale baaardzo marudzila.dalam jej butelke z sokiem.wypila 60ml i....zasnela obejmujac butle..slodko...wytarchalm jej ja juz.teraz spi.pewnie tylko 1,5 godziny,ale zawsze cos, jakas nauka prawda?

reklama
nato - grunt to cierpliwosc i konsenwencja :-) zobaczysz ze sie nauczy zasypiac w lozeczku no i przestanie jesc co 2 godziny :-)
Musimy byc dobrej mysli bo co innego nam pozostaje... :sorry2:

Do góry