reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

Gosai - to mu daj laciutka kolderke albo kocyk a jak zasnie to przykryj go grubiej moze :-)
Jakbym mialatak jak Ty z tymi pobudkami to wykonczylabym sie :szok::szok::szok:
No a ja wlasnie przywyklam do wspanialego zasypiania i bardzo rzadkich pobudek Jasia od samego poczatku, no i dlatego teraz jest mi cholernie ciezko :-(
Moze gdyby maz zmienil prace to wtedydrugie dziecko byloby jak najbardziej pozadane, ale w tym momencie jak polowe zycia spedzam sam to sama z kolejnym maluszkiem to odpada :no:

reklama
druga noc z rzedu majka zasypia sama w lozeczku.tylko ze potrafi tam spac 1,5 do 2 godzin i potem placz nie wiem jak ja ululac potem,wiec standardwo lulu w wozku...a moze wy wiecie co mam robic?glaskanie nie pomaga,ani wziecie na raczki,moze by pomoglo karmienie ale nie chce jej karmic tak czesto i tak od 24 je co 2 godziny.wiec ja nie wysypiam sie juz i tak.buu kiedy majeczka przestanie tak czesto jec?nie da rady przetrzymanie jej,bo placze i juz,no chyba ze ja bede lulala w wozku.

Nato a próbowałaś dać jej pić nie wyjmując z łóżeczka? Może przy butli zaśnie?
Tak szczerze mówiąc to mam wrażenie, że mój Piotrek poprostu dorósł do samodzielnego spania. Chociaż to dopiero 2 noce, więc może być różnie.

U nas w dzień tylko dwie drzemki po 40 minut:baffled:, to bardzo niepodobne do niego i dopiero teraz zasnął:baffled:.

Przygotowalam wode w termosie.bedzie cieple;-)ciekwe czy da sie oszukac,,,,,nie omieszkama sie pochwalic.oby bylo czym...

Miniona noc była NAJGORSZĄ od kiedy Rafał pojawił sie na świecie. Tak to nam jeszcze nie dal popalić i najgorsze to już nie wiem co mu dolegało. Czy brzuszek czy zęby czy gardełko czy po prostu widzi mi się. Nie dość że nie chciał zasnąć w łóżeczku to się budził jak jasna cholera i marudził non stop. Dopiero ok 2 chyba usnął jako tako. Byłam taka padnęta rano że ucięłam sobie drzemkę z małym w południe 2 godziny. Cwaniak jak śpię z nim to śpi dłużej w dzień niż pół godziny.
Ciekawe jak minie dzisiejsza noc. Śpi już prawie dwie godziny i jeszcze nie jęczał, a i zasnął sam ale był już śpiący.

druga noc z rzedu majka zasypia sama w lozeczku.tylko ze potrafi tam spac 1,5 do 2 godzin i potem placz nie wiem jak ja ululac potem,wiec standardwo lulu w wozku...a moze wy wiecie co mam robic?glaskanie nie pomaga,ani wziecie na raczki,moze by pomoglo karmienie ale nie chce jej karmic tak czesto i tak od 24 je co 2 godziny.wiec ja nie wysypiam sie juz i tak.buu kiedy majeczka przestanie tak czesto jec?nie da rady przetrzymanie jej,bo placze i juz,no chyba ze ja bede lulala w wozku.

Jedzienie co 2 godziny to nie za często? :szok:Może spróbuj dać smoka zamiast cyca.
U nas od kilku dni tragiczne zasypianie i pobudki w nocy, nie chce spać sam tyko by się przytulał do mnie. Wstaję po 5-6 razy:wściekła/y:, w końcu biorę go do sypialni i śpi przytulony do mamusi. Dzis jak zasypiał to masowałam mu dzisła i zasnłął bez problemu, więc to napewno przez zęby lada dzień pewnie się pojawią:tak:

reklama
Kryzys majowych dzieci czy co ? U nas to samo. Z zaparciem ciut lepiej, ale śpi niespokojnie :-( i przez to ja tez. słysze kazdy jego obrót z boku na bok;/

Do góry