reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

Moja spi od 20 do 24 bez jedzenia,ale jak juz o tej 24 zje to potem ciegiem co 2 godziny,albo co 1,5. mohge jej dawac co drugie karminie np wode?albo soczek/?

Jasne, że możesz. Ale nie zawsze to się udaje. Moja Pietrucha nie daje się wogóle oszukać i tylko cyca w nocy uznaje :wściekła/y:

reklama
co 2 godziny???? :szok::szok::szok: Zawsze???? :szok::szok::szok:
To naprawde moj Jasio pod tym wzgledem jest naprawde super :-) Mleko pije w nocy raz (no - przedwczoraj wyjatkowo od 3 miesiecy sie zdarzylo 2 razy....) a tak to wode.

Co 2 godziny musi być cycuś mamy, bo inaczej płacz - przerąbane mam trochę ale czego się nie znosi dla ukochanego maluszka :-(

Mój syn mnie zszokował. Spał dzisiaj 2x20min. i 2x30min. O 18 już nieprzytomny ale próbowaliśmy go położyć i dostał histerii totalnej. Więc do 19 zabawianie, potem obfita kolacja (po ponad 200 ml. kleiku jeszcze dzioba otwierał i zjadł 1/2 kubeczka musu nestle :szok:). Na hasło kąpiel mój mąż poszedł z młodym z salonu do sypialni, żeby go rozebrać i Piotrek usnął mu w drodze na rękach (a to jest jakieś 20 kroków :-D) - SZOK!!! Opłukaliśmy go szybko, położyliśmy i minuta nie minęła jak padł. Za 1/2 godziny przyjdzie zwyczajowa pora na karmienie - ciekawe czy się obudzi :confused:

Wyspałam się i mój organizm jest w szoku :-D Piotrek obudził się 21:30 i dał się oszukać herbatką. Mąż wziął go do pionu, żeby odbił a on zasnął mu na ramieniu i spał u siebie w łóżeczku do 3:00. Cyc i do łóżeczka. Wiercił się i śpiewał 5 minut i zasnął do 6:00. Wzięliśmy go do siebie i obudził się przed chwilą :szok: Obawiam się, że to był tylko jakiś przypadek ale jestem z niego bardzo dumna :tak:

po karmieniach co 2 godziny ,o ktorejs tam godz nie wiem o ktorej bo jestem nieprzytomna od tego wsawania karmienia i usypinia,ale do sedna,za ktoryms razem odlozylam majke do lozeczka ,ta pogadala pomarudzila i zasnela.ale nieszczesciem spala do 6 i znow karmienie,a potem spala ze mnam,i spala by i do 9 ale szuje robotnicy od rur zaczeli walic mi do drzwi i dzwonic,a jk otworzylam to powiedzieli ze to nie oni...porazka.mam na nich taaaaaaaakiego nerwa ze co ich widzxe to klne pod nosem.pijaki glupie.

za wczesnie pochwalilam Jasia... :wściekła/y:
Dzis w nocy masakra - po 22:00 pobudka na wode, o 00:30 to samo. O 04:00 mleko i o 07:30 znowu mleko... Bogu dzieki jeszcze przysnal od 08:00 do 09:00
Zla jestem na to podwojne karmienie mlekiem w nocy bo psuje to misternie ulozony i rygorystycznie przestrzegany rozklad posilkow ktory wypracowalam juz jakis czas temu... :dry::dry::dry:

Myszka dziecko to nie robot - nie da się wszystkiego zaplanować sztywno :tak: Piotrek papusia mniej więcej o tych samych porach ale nie trzymamy tego sztywno.

reklama
no niby tak ale poniewaz Jasio jest grubaskiem to wolalabym zeby posilkow byla stala ilosc a nie wiecej... :dry: Mam obsesje na punkcie tego ze bedzie coraz grubszy i bedzie mu trudno sie ruszac...:-( Zanim wstanie i zacznie chodzic to pewnie mina wieki :-(

Do góry