reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

reklama
Skończyła 2 miesiące tydzień temu. Moja pani pediatra jest taka, że na pewno zabroni, koleżanka już od 3 tygodni daje kleiku ryżowego i małemu nic nie jest, a są w tym samym wieku:) ale wiem, że każde dziecko reaguje inaczej i stąd moje pytanie.

Papi jeżeli dzieciątko dobrze Ci przybiera na wadze , ładnie je to naprawdę nie trzeba narażać malucha na ewentualne konsekwencje . :tak: Tym bardziej , że karmisz piersią więc według teorii powinnaś czekać do 6 msca życia;-)

Karmię piersią, ale butlę też dostaje, bo jej za mało. Teraz rano sobie przez godzinkę przy piersi i na to zaraz wypiła 180 ml mleka i widziałam, że jej mało, ale jakoś na smoczku uśpiłam na szczęście :-) Wydaje mi się, że ma za mały żołądek na taką dużą ilość mleka i dlatego pytałam o to zagęszczanie. Podobno Nutriton jest na zagęszczanie do takich maluchów, ale to się podaje, jak dziecko ulewa.
A co do wagi to na pierwszym szczepieniu powiedziała mi, że waży troszkę za dużo ;/

Mnie się wydaje, że każdy Maluszek ma swój rytm, pewne jest, że nie powinnyśmy same rozszerzać diety, tylko dla tego że wydaje nam się, że już na to czas- natomiast dla mnie opinia zaufanego,znającego dziecko, stale dokształcającego się lekarza ma większą wartość niż publikacje dotyczące ogółu- tymbardziej, że dość często zalecenia te się zmieniają, a już szczególnie te, które wychodzą spod pióra WHO:sorry2:...
Tymon w piątek kończy 12 tygodni i dostał pozwolenie na marchewkę i jabłuszko, ale zaznaczę, że nie karmię wyłącznie piersią- w takim przypadku moja lekarka również zaleca włączanie pokarmów stałych po skończeniu przez dziecko 5 miesięcy:tak:

reklama
MamiDo te zalecenia się zmieniają , bo i nauka się zmienia i idzie do przodu . Wciąż dowiadujemy się czegoś nowego , jesteśmy mądrzejsi o błędy poprzedników. W każdym razie uważam , ze nasze maluchy są za malutkie na rozszerzanie diety

Do góry