reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

ewela przy hemoglobinie na tym poziomie my dostaliśmy zastrzyki NeoRecormon na pobudzenie produkcji czerwonych krwinek...ale to może dlatego, że po 2 tyg. stosowania B6 + kwas foliowy + cebion morfologia nadal leciała w dół; teraz po 5 zastrzykach drgnęła w górę i przed nami 3 kolejne

żelazo Ferrum też bierzemy i Mała po nim słabo śpi i stęka przez 2-3 h; często też ulewa więc staram się dawać rano i wieczorem byle nie w nocy

my ze spaniem nieźle; od niedawna po kąpieli o 19tej Mała odlatuje i jest spokój do 23-24, potem albo 2-3 h przerwy w spaniu :wściekła/y:albo czasem po jedzeniu śpi dalej, a potem znowu do 5-6tej. Rano też po zabiegach pielęgnacyjnych odlot i od 10tej koniec spania, często do 19tej. Ale raczej bez wrzasków poza wieczornym marudzeniem...więc idzie wytrzymać :-)

reklama
myself - no właśnie pediatra powiedział, że bardzo niska ta hemoglobina ( z resztą wiem coś o tym bo wiecznie anemiczka jestem i jak widać dziecko też :baffled:) i na razie ferrum_wit.C i wit.B6 oraz kwas foliowy. Zobaczymy jak kontrolne wyniki - mam nadzieję, że coś skoczy do góry bo jak nie to pewnie też będą zastrzyki...
Mój mały też stęka po tym żelazie i męczy sie z kupką...:-(

U nas Adas wspnialomyslny ostatnio i jak zasypia o 21 tak budzi sie o 5, takze 8 h snu jest. Gorzej z moimi piersiami bo ciezko spac z takimi pelnymi.

Dziewczyny od dzieci suszarkowych! Nie boicie sie o sluch Maluchow? U nas suszarka chodzi nieraz 20-30 minut i troche sie zaczelam zastanawiac czy Zosce cos sie ze sluchem nie zepsuje...??

kasia u nas suszarka jest co najmniej 1m od główki Kuby i sądzę że dźwięk który do niego dociera nie jest zbyt intensywny. Chociaż o to czy nie ma to jakiegoś wpływu na słuch trzeba by specjalistę zapytać...

Dziewczyny nie wydaje mi się, żeby to szkodziło, chyba, że suszarka naprawdę głośno warczy, nie myślałyście o nagraniu suszarki na dyktafon czy telefon i odtwarzaniu? Po pierwsze można regulować głośność, po drugie taniej :-D Ja ściągnęłam z you tube szum wodospadu - 8h nagrania, nieźle szumi :-D

u nas suszarka nie dziala - w ogole , wszystkie podrabiane nagrywane dzwieki wody-morza wodospadow itd tez nie :(

kasia - w sumie to nie zastanawiałam się nad tym... Ale przecież nie trzyma się tej suszarki blisko główki, więc nic złego nie powinno się dziać. Raczej. A jak nie to można innej opcji wypróbować, zauważyłam, że Bartek lubuje się też w szumie odkurzacza i okapu :laugh2:
U nas Emek ściągnął z neta dźwięk suszarki +szum fal czy coś takiego - no i jednak to nie to = nie ma jak na żywo :-p

reklama
u nas w kibelku dość głośno chodzi wentylator i w kryzysowych momentach pomaga wstawienie wózka właśnie tam....:-D
ale zauważyłam też że Małej przeszkadza w zasypianiu totalna cisza, najlepiej jak np. gra telewizor/radio w tle albo słychać ruch uliczny

Do góry