reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie dziecka

Osobiście uważam , że to wasza decyzja. Ja dla własnej wygody miałam u sobie w pokoju niemowlaka . Jak dziecko przestaje się rozbudzać w nocy to dopiero daje do drugiego pokoju czyli a okolicach 2 roku 😅
Ale jak wygodniej Ci będzie by był osobno to pewnie , czemu nie, jakby się nie sprawdziło to zawsze można to zmienić przecież sama w trakcie zobaczysz jak Wam jest lepiej :)

reklama
Czyli to jest taka pokrętna logika, że jak chcesz spać osobno, to mniej się cieszysz czy starasz nacieszyć dzieckiem, a jak poroniłaś albo byłaś rozdzielona po porodzie, to "nie oddasz" i będziesz z nim spać? Lol, ja też poroniłam, a młode śpią w swoich łóżkach. Dziewczyny, nie idźmy w tę stronę. Głupie to i bez sensu.

reklama
Może nie ma, może ma.

Moje dziecko było beze mnie pierwsze dni po porodzie, nie można jek było brać na ręce. Trochę się staram to nadrobić.
Moje dziecko od czwartego tygodnia życia było gipsowane, przecinano mu ścięgno, a potem od trzeciego miesiąca życia jest w szynie. Długo nie było wiadomo czy jest u niego wada izolowana czy sprzężona, zawalczyłam o orzeczenie niepełnosprawności, żeby miał za darmo fizjo.
Staram się nie zwariować (jestem osoba z silnym poczuciem indywidualności) i traktuje go dokładnie tak, jak traktowałabym każde inne swoje dziecko.

Śpi osobno. No, czasami w ciągu dnia razem, jak mam ochotę po prostu się do niego przytulić.

Do góry