reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

anusiakanusia pisze:
wreszcie jakas dzidzia z waga podobna do naszej ;D

{agnieszko} witaj w klubie mam nietłuścioszków

Zuza 6 mies 6400g, 65cm ;D
juz drugi lekarz powiedzial, ze jak mala przytyla przez 6 tyg ltyko 0,5 kg- to mala, ale jak dla mnie to miesci sie w normie:D

reklama
Majka waży 8700g i ma 76cm a liczy sobie 11 miesięcy :)
Najważniejsze żeby maluch był żywy i wesoły, i przybierał a nie stał w miejscu :) nasza lekarka (prywatna) powiedziała że jak przez 2 miesiące jest zerowa masa przyrostu to wtedy trzeba zacząć dokłądnie sprawdzać jaki jest powód

{agnieszka} pisze:
anusiakanusia pisze:
wreszcie jakas dzidzia z waga podobna do naszej ;D

{agnieszko} witaj w klubie mam nietłuścioszków

Zuza 6 mies 6400g, 65cm ;D
juz drugi lekarz powiedzial, ze jak mala przytyla przez 6 tyg ltyko 0,5 kg- to mala, ale jak dla mnie to miesci sie w normie:D

na przełomie 4-6 miesiąca może być nawet spadek masy ciała, ale nie pamiętam dokłądnie z jakiego powdu :)
wiem że Majula tak miała, i dużo innych dzieciaczków

<na przełomie 4-6 miesiąca może być nawet spadek masy ciała, ale nie pamiętam dokłądnie z jakiego powdu :)
wiem że Majula tak miała, i dużo innych dzieciaczków>
ja tam sie nie martwie, dla mnie to lepiej ze nie jest tlusciutka, tzn wydaje mi sie ze dziecku jest wtedy bardziej komfortowo, no i latwiej jest mu podnosic cialko do chocby raczkowania

to prawda, Zuzia jest wyjatkowo sprawna fizycznie, taka zywotna, ruchliwa. Juz kombinuje z unoszeniem pupki do raczkowania, i tak smiesznie pełza... ;D

Moja Oliwka ma 7 tygodni waży 4,750 i 59cm

reklama
Do góry