reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Nasz wczesniaczek ( urodzony w 36tc) ma najmniej 65cm (lekarka nie chciala mi Go zmierzyc :wściekła/y: - zmierzylismy wanienke i w miejscu gdzie Robert lezy jest 65cm, ale On nie miesci sie calkiem wyprostowany. Ubranka nosi juz na 68 cm i niektore ma ok, a niektore juz tak na styk, ale wiadomo, kazda firma ma inne numeracje, wiec nie ma co na to patrzec.
A waga z srody to 5700. Tak wiec moje dziecko wage urodzeniowa podwoilo 2,5 miesiacu zycia.
Urodzil sie z waga 2845g i 51 cm. No, ale ja mam 178cm, a maz 188cm.

reklama
Nasz wczesniaczek ( urodzony w 36tc) ma najmniej 65cm (lekarka nie chciala mi Go zmierzyc :wściekła/y: .

Teraz nigdzie nie mierza dzieci, tylko po porodzie, to podobno nie zdrowe, nai powinnoo sie dzieci tak "wyciagac"...a bez tego wyniki nie sa dobre...ja mierzyłam przewijak jak lezała i mniej wiecej wiedziałam:-)

u nas nie "wyciagaja" dzieci tylko je klada i jesli ma nozki podkulone to tak zmierza....taka orientacyjna dlugosc wychodzi....u nas ciuszki rozm 74 juz nie pasuja (choc w/g pomiaru ma 74 cm) tylko juz nosimy 80...

u nas nie "wyciagaja" dzieci tylko je klada i jesli ma nozki podkulone to tak zmierza...
I tak powinno byc wszedzie:tak:niestety moje dziecko bylo zawsze mierzone na lezaco i wtedy jakby prostowali nozki itd az zwrocilanm uwage kilka razy im :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A tak wogole to widze ze duzo jest nas tych wysokich mamusiek z nogami dlugimi do nieba :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dja mam 176 cm:-)

Victorek to pewnie po tatusiu wysoki on ma 185cm a ja kurdupel :-)przy was bo mam 166cm.Co do urodzeniowego wzrostu to mały miał 58 cm.

Moja Amelka też podwoiła swoją wagę urodzeniową (2250 g) w 2 m-cu życia. Teraz ma 2 miesiące i 12 dni i waży 5200g. Czy to nie za dużo?

Sara w zeszlym tygodniu miala 69 cm (wg moich obliczen 73cm), a wazyla 7400g. Zwazywszy na jej wage urodzeniowa 2750g to przybrala chyba niezle :-) Co do mierzenia u nas w osrodku to mierza bez rozciagania nozek. Tylko tak jak dziecko sie polozy na tej ich miarce tyle wpisuja (i pewnie dlatego wyszlo mniej niz jak ja na spokojnie mierzylam w domu).

Ja mam 169cm, T. 186cm, wiec srednia wychodzi calkiem niezla :-)

Vici ja mam 158 cm to prawie 10 mniej....maz ma 182 cm. a Judyta w wieku prawie 10 miesiecy 68 cm.....
mierze ja sama jak stoi , u nas na szczescie tego nie robia.

reklama
Oliwka byla wazona we wtorek-rowny tydzien przed ukonczeniem 6 miesiecy. Efekt-8100 g :-) Moj maly kochany Klocuszek ;-)

A mierzona bedzie w przyszlym tygodniu po raz pierwszy w naszej przychodni, bo mierza dzieci dopiero gdy skoncza pol roku. Zobaczymy jaki bedzie wynik.

Do góry