reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
belgrano pisze:
Moja Nikola ma 14 dni i ma 3,370kg i 55cm a po urodzeiu miała 3,350 rośnie powoli bo były kłopoty z karmieniem ale juz na prostej:-)
to wcale nie znaczy że źle rośnie mi w szpitalu powiedzieli że często dzieciom potrzeba 2 tyg żeby dogonić wagę urodzeniową
ale później równie szybko jak inne dzieci przybierają
powodzenia niech rośnie malutka

a mi sie wydaje a nawet widac ze moje dziecko nie przybiera od jakiegos czasu,nawet to widac ze juz i faldki shudly ;) tylko troche sie wyciagnela z wzrostem ;D ale my dopiero idziemy do przychodni w 13 miesiacu zycia to dokladnie bedziemy wiedziec wage i wzrost chyba ze wczesniej zwazymy sie u taty w pracy ;)

Magda31 pisze:
Gratulacje Happymum! Twój synek to niezły smok. Jak to mówią "Pudzian". :laugh:

;D ;D ;D
no właśnie, ale mam nadzieję, że z mojej kluseczki nie zrobi się kuleczka, bo to też niezdrowo nadwaga u dzieci...

Happymum. Nic się nie przejmuj. Jak zacznie się więcej sam ruszać to zgubi. Mojej siostry mały w ósmym miesiącu ważył 13kg, aż się lekarka złapała za głowę. Teraz ma 1,5 roku i waży tylko 15kg bo niezła z niego ruchliwa sprężynka. Należy się cieszyć, że przybiera - to na pewno nie zaszkodzi dziecku.
Pozdrawiam

happymum pisze:
Magda31 pisze:
Gratulacje Happymum! Twój synek to niezły smok. Jak to mówią "Pudzian". :laugh:

;D ;D ;D
no właśnie, ale mam nadzieję, że z mojej kluseczki nie zrobi się kuleczka, bo to też niezdrowo nadwaga u dzieci...
Nie wiem czy karmisz piersia ale slyszalam ze jak na piersi dziecko tak przybiera to nie jest nic absolutnie groznego a i tak jak pisala Magda zacznie sie ruszac to i waga przystopuje ;)

reklama
Po dzisiejszym wazeniu 8 870 a wzrost kolo 74 ( takie ubranko nosi) To jak do tego wzrostu to chyba niewiele wazy? Kazdy mysli ze on ma z 9 miesiecy i sie pytaja czy juz chodzi a my dopiero uczymy sie siadac :):):)

Do góry