reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Tylko piersią ;) pediatra mówiła ze do 6 miesiaca mam nic nie dawac tylko cyca córcia je co 3 godz w ciagu dnia a w nocy tylko raz ;D
ale ponoc ma mocny ciag i szybko się najada po 5-10 minutach jest koniec jedzonka ;)

Karolla,gratulacje!czytałam na lutówkach ile waży Olcia! słodkie te nasze ciężary, ja też dostałam wskazówke aby karmić piersią i do 6 mca raczej nic nie wprowadzać tylko że mój synuś głodomorek od 20 do 7 rano na jedzonko budzi się 4,5 razy i ciągnie dwie piersi 20 minut! :) dobrze ze tylko się najje i dalej lulu!

Karolinna, 7 kilo to tez sporo, pewnie czujesz to na rekach!

do 6 mca dziecko powinno podwoic swoja mase a nasze co, potroja! ;D ;D ;D

MonikaG ja też czytałam ile twoje dziecię waży dobrze że nie jestem osamotniona i są mamy które też mają takie głodomorki ;)

Karolla, mój Mikołaj też był wielki... 3 m-ce 8 kg, 4 m-ce 10 kg... ale jak skończył 6 miesięcy waga mu się zatrzymała.... teraz skończył rok i ma nieałe 12 kg... więc się nic nie martw... mnie straszyli różnymi chorobami, itp... pozdrawiam

Dolaczam swojego Igorka do grona duuuzych pociech. Wazy jakies 9,5 kg i mierzy 71 cm. Za tydzien szczepienie to go zwaza dokladnie. Jak sie urodzil to wazyl 3710 i do pierwszego szczepienia przytyl o 3 kg. Wygladal jak napompowany :laugh: Lekarki powiedzialy, ze jest rekordzista wagowym w naszej przychodni ;D Niestety kaze sie nosic a ja mam przepukline, ktora mnie zaczela podejrzanie kluc, mam nadzieje, ze nic mi sie nie stanie a nosic go musze bo jak nie to od razu wycie na caly blok.

Magdabial tez mam nadzieje że waga w końcu przystopuje ;) dobrze że mnie nikt nie straszy chorobami pediatra chwali za to że na mleku naturalnym
pięknie mała przybiera ;D

reklama
Moja Milcia za dwa tygodnie bedzie miala 4 miesiace i wazy 6.900,dluga nie wiem jaka jest ale wchodzi w ubranka tak na 62-68.

Do góry