reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Tylko piersią ;) pediatra mówiła ze do 6 miesiaca mam nic nie dawac tylko cyca córcia je co 3 godz w ciagu dnia a w nocy tylko raz ;D
ale ponoc ma mocny ciag i szybko się najada po 5-10 minutach jest koniec jedzonka ;)

Karolla,gratulacje!czytałam na lutówkach ile waży Olcia! słodkie te nasze ciężary, ja też dostałam wskazówke aby karmić piersią i do 6 mca raczej nic nie wprowadzać tylko że mój synuś głodomorek od 20 do 7 rano na jedzonko budzi się 4,5 razy i ciągnie dwie piersi 20 minut! :) dobrze ze tylko się najje i dalej lulu!

Karolinna, 7 kilo to tez sporo, pewnie czujesz to na rekach!

do 6 mca dziecko powinno podwoic swoja mase a nasze co, potroja! ;D ;D ;D

MonikaG ja też czytałam ile twoje dziecię waży dobrze że nie jestem osamotniona i są mamy które też mają takie głodomorki ;)

Karolla, mój Mikołaj też był wielki... 3 m-ce 8 kg, 4 m-ce 10 kg... ale jak skończył 6 miesięcy waga mu się zatrzymała.... teraz skończył rok i ma nieałe 12 kg... więc się nic nie martw... mnie straszyli różnymi chorobami, itp... pozdrawiam

Dolaczam swojego Igorka do grona duuuzych pociech. Wazy jakies 9,5 kg i mierzy 71 cm. Za tydzien szczepienie to go zwaza dokladnie. Jak sie urodzil to wazyl 3710 i do pierwszego szczepienia przytyl o 3 kg. Wygladal jak napompowany :laugh: Lekarki powiedzialy, ze jest rekordzista wagowym w naszej przychodni ;D Niestety kaze sie nosic a ja mam przepukline, ktora mnie zaczela podejrzanie kluc, mam nadzieje, ze nic mi sie nie stanie a nosic go musze bo jak nie to od razu wycie na caly blok.

Magdabial tez mam nadzieje że waga w końcu przystopuje ;) dobrze że mnie nikt nie straszy chorobami pediatra chwali za to że na mleku naturalnym
pięknie mała przybiera ;D

reklama
Moja Milcia za dwa tygodnie bedzie miala 4 miesiace i wazy 6.900,dluga nie wiem jaka jest ale wchodzi w ubranka tak na 62-68.

Do góry