reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

pani doktor powiedziała nam w poniedziałek, ze Konrad w koncu przytył jak normalne dziecko a nie jak mały słonik :laugh: obecnie warzy ok 7550 i wg pielęgniarki mierzy 66 cm a wg mnie 69 (tylko ja go mierzyłam jak miał wyprostowane nóżki i prosto główkę...)

reklama
A my za tydzien kończymy 8 miesięcy i ważymy 10,150 g ale nie wiem ile mamy "wzrostu" bo pielęgniarka nie zmierzyła ;(

Damianek urodził się z wagą 3700 i miał 57 cm. Teraz ma 3 m-ce i waży 6600. Nie wiem ile ma "wzrostu" w każdym razie wyrasta już z ubranek na rozm. 62 :p

mój maluszek skończył 9 miesięcy i wazy ok.8 kg a jego wzrost to mniej więcej 74. W porównaniu z Waszymi Skarbami mój to lilipucik ale dla usprawiedliwienia dodam że jak sie urodził ważył 1190 g i mierzył 40 cm (jest 7 miesięcznym wcześniakiem). Jestem zniego tka dumna i kocham go ponad życie!!! Jak pewnie każda z Was swoje Kruszyny większe czy mniejsze. Pozdrawiam! :laugh:

a nasz franek urodzil sie z waga 3190 g i wzrostem 57 cm :) kawal kochanego cialka:) :)
teraz ma 2 m-ce i 2 tygodnie, wazy ok. 6200 g i mierzy 66 cm. duzy. i ciezki. i boski po prostu...
pozdrawiamy!

Samotna Mamo twoja dziecinka była na prawdę baaaardzo malutka biorąc pod uwagę, że Mati jak się urodził ważył 4550 kg. Pozdrawiam

Natalka wczoraj skończyła 9 miesięcy i ma 9800g a co do wzrostu to nie wiem, bo nie była mierzona.
Waga urodzeniowa to 3150g.

reklama
Moja Zosieńka ma skończone 3 miesiące i jest małą kluseczką - 7,5 kg wagi i 70 cm wzrostu.
Urodziłą się 3.150 i 58 cm. Karmiona tylko i wyłącznie cyckiem, więc nie mogę jej ograniczać....

Do góry